Butchers ja Crusaders taistelevat pisteistä torstaina

Pirteästi kautensa aloittanut Porvoon Butchers saa vastaansa kaksi ensimmäistä peliään hävinneen United Newland Crusadersin. Molemmat joukkueet ovat parsineet alkukauden peleihinsä rosterit kasaan niukoista reserveistä.  Torstaina näemme tuoko kesäkuu helpotusta haasteeseen.

Torstain isäntäjoukkue on kerännyt kahdesta ensimmäisestä pelistään yhden voiton eikä se toinenkaan ollut kaukana avauspelissä Seinäjoella.  Joukkueen nuoret pelaajat ovat nousseet peleissä esiin ratkaisijoina, ja joukkueeseen värvätyt vahvistukset ovat onnistuneet rooleissaan hyvin.  Alkukauden yllättäjä on ollut argentiinalainen Enzo Affaticati, jonka komeat potkut ovat ilahduttaneet porvoolaisia toukokuun peleissä.  Seuran julkaisemasta alustavasta rosterista ei Crusaders-pelin osalta kuitenkaan löydy Affaticatin nimeä.

Butchers on edennyt alkukauden peleissä juoksupainotteisesti, mutta heittojen ja juoksujen tuottamat  jaardimäärät ovat lähes tasoissa.  Juoksuilla eniten jaardeja on kerännyt pelinrakentaja Brandon Gwinner ja kiinniotoilla nuori Luukas Eerola.  Crusadersia vastaan Gwinner joutuu erityisesti huomioimaan vastustajan takakentällä pelaavien Corpeningin veljesten liikkeitä. Toistaiseksi porvoolaispelinrakentajan syöttö on katkaistu vasta kertaalleen.

Butchersin tehokkain taklaaja on toistaiseksi ollut Timi Nuikka yhteensä 11 taklauksellaan. Kahteen suuntaan pelaaminen saattaa kuitenkin haitata viime kauden huippulukemien kaltaisten suoritusten saavuttamista.  Tuttuun tapaan porvoolaispuolustus on ollut tarkkana vastustajien heittojen kanssa. Tähän mennessä syötönkatkoja on napattu kolme kappaletta.  Kotkassa tulikasteensa saanut yhdysvaltalainen takapuolustaja Dana Plantt on nyt saanut muutaman harjoituksen alleen ja lähtee torstain peliin paremmin valmistautuneena.

Crusadersin pelinrakentaja Shay Netter on heittänyt kahdessa pelissään TD:n per peli (Kuva: Jarmo Vehkomäki)

Crusadersilla edelleen tiivis rosteri

Lohjalainen Crusaders pukee alustavan rosterin perusteella torstain peliin 24 pelaajaa.  Edellisessä kamppailussa näkyvästi mukana ollut unkarilaislinjamies Zalan Sorban ei ole listattuna joukkueen alustavaan rosteriin, mutta muutoin tiivis urakkaryhmä on taas kasassa.

UNC on kärsinyt kahdessa avauspelissään tappiot. Kapealla miehityksellä pelaavan joukkueen tempo on hyytynyt molempien pelien lopussa ymmärrettävistä syitä ja vastustajat ovat karanneet kauas tavoittamattomiin.   9-10 linjamiehellä pelaava joukkue on silmin nähden hyytynyt pelien lopuissa.  Crusaders-hyökkäys on edennyt peleissään heittämällä enemmän kuin vastustajat (368y), mutta kaksi juoksujaardia kahdessa pelissä kertoo linjapeliin liittyvistä haasteista. 

 Ottelupäivän aattona Cruaders lisäsi pelaavaan kokoonpanoonsa 19-vuotiaan espanjalaislaituri Aaron Davidin.  David siirtyy Lohjalle Zaragoza Hurricanesista Espanjan sarjasta.

Joukkueen ahkerimpina taklaajina ovat ahertaneet Nolan Corpenin (11,5), Henri Nordström (10) ja Mario Ollson (9).  Heittopuolustuksessa tehokkain on ollut Ben-Wohl Tchiyoko.  Torstain pelissä paluun kentälle tekee Roosters-pelin huilannut Miles Corpening joka Tchiyokon ohella saa vastuulleen nuorten porvoolaislaiturien varjostamisen.

Ottelun ennakkosuosikki on Butchers. Porvoolaiset eivät voi kuitenkaan lähteä peliin takit auki, koska Crusaders-rosterista löytyy sen kapeudesta huolimatta suuri määrä taitoa ja kokemusta. Joukkueet kohtasivat kaudella 2021 kaksi kertaa. Molemmat ottelut päättyivät niukasti Butchersin voittoon ( 34-27 ja 20-12).

Vaahteraliigan neljännen kierroksen ottelu  Porvoon Butchers – United Newland Crusaders potkaistaan vauhtiin Porvoon keskuskentällä torstaina 02.06. klo 18.30.

Kuva:  Jarmo Vehkomäki

Näillä pääset vauhtiin