Butchers haki pisteet Vaasasta

Porvoo Butchers ja pelinrakentaja Jabari Harris pelasivat vahvan pelin Vaasassa. Kauden toistaiseksi runsasmaalisimmassa pelissä Butchers kukisti Wasa Royalsin lukemin 27-49 (13-40).

Ottelun alku muistutti paljon vuoden takaista peliä, jossa Butchers karkasi Kaarlen kentällä aluksi 7-28 johtoon.  Perjantai-iltana porvoolaiset ottivat nopeasti 0-27 johdon, mutta Royals kuittasi nopeasti kahdella heittomaalilla ja kiri tilanteeksi 13-27. Toisin kuin vuosi sitten pelatussa pelissä, Butchers ei päästänyt isäntäjoukkuetta lähemmäs vaan kaasutti selvään voittoon pelissä.

Jabari Harris heitti 412 jaardia

Ottelun hahmo oli Butchersin pelinrakentaja Jabari Harris, joka ylsi Vaasassa yhteen Suomen uransa huikeimmista peleistä.  Royals todennäköisesti keskittyi pysäyttämään juoksevaa pelinrakentajaa, mutta kohtasi kentällä Harrisin, joka heitti 75 % osumatarkkuudella kauden ylivoimaisesti kovimmat jaardilukemat 412. Porvoon laitureista onnistuvat parhaiten heittokuvioihin juossut keskushyökkääjä Sean McAllen (158y) sekä Marcus Siiskonen (112y). Monet Harrisin onnistumiset syntyivät rikkonaisista peleistä, joissa nopeajalkainen pelinrakentaja onnistui irtautumaan ahdistelijoistaan ja oman juoksun sijaan heitti pallon laitureilleen.

Porvoo osoitti, että sen hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa siitä huolimatta, että ykkösnyrkiksi värvätty RJ Long ei loukkaantuneena jatka kauttaan. McAllenin ja Siiskosen ohella palloa heitettiin yhteensä seitsemälle laiturille onnistuneesti. Playoff-peleihin matkalla oleva Butchers on kuitenkin täydentämässä hyökkäyksensä rosteria jo seuraavaan peliin. Vieraspeli Vaasassa oli kanadalaiselle laiturille Brandon Ihanzalle karanteenipeli ja mies tullaan näkemään kentällä Butchersin kohdatessa Steelersin kahden viikon päästä Kuopiossa.

Royals onnistui maalinteossa neljästi

Wasa Royals on ennen perjantaita onnistunut touchdownin tekemisessä ainoastaan kolme kertaa. Nyt maalisaldo enemmän kuin tuplaantui. Pelinrakentaja Brandon Gwinner oli jälleen kerran joukkueen kaikki kaikessa edeten itse juosten 55 jaardia ja heitäen komeat neljä touchdownia ja 301 jaardia. Vaasalaisten maalintekijöinä olivat Tommy Kaczocha sekä Jan Hochschild, jotka kumpainenkin onnistuivat kahdesti.

Royals jatkaa kovia taistelujaan varsin kapealla rosterilla. Perjantain kotipeliin joukkue kirjasi 28 pelaajan nimet.  

Tutustu:  Ottelun tilastot

Kuva: Samppa Toivonen

Katso ottelun huippuhetket