Vaahteraliigan 7. kierroksella paljon pelissä

 

Viikonlopun kierros käynnistyy torstaina Kuopiossa, jossa kotijoukkue Steelers (3-2) pääsee hakemaan revanssia kahden viikon takaa Helsinki Wolverinesistä (4-1). Edellisessä kohtaamisessa Wolverines vei sarjapisteet nimiinsä lukemin 54-21 (27-7) ja tuolloin joukkueet olivat sarjataulukon kärjessä, mutta Wolverinesin hävittyä Roostersille, joukkueet löytyvät nyt sijoilta kaksi ja kolme. Molemmat joukkueet ovat kolmen parhaan joukossa lähes kaikissa tilastokategorioissa, mutta ehkä hieman yllättäen Steelersin heittohyökkäys löytyy vasta sijalta 5. Molempien joukkueiden heittohyökkäys on kangerrellut viime peleissä. Steelers pelinrakentaja Seth Peters heitti Wolverinesia vastaan vain 117 jaardia onnistuen 40 prosenttisesti heitoissaan (13/32). Lisäksi ottelussa Peters heitti kauden ensimmäiset syötönkatkonsa. Wolverines pelinrakentaja Robert Johnson on kahdessa viime pelissä heittänyt onnistuneesti 36% heitoistaan (24/65). Kun molempien pelinrakentajien osalta on totuttu jopa yli 60% onnistumiseen niin tilanne on uusi. Nähtäväksi jää onko tähän löydetty lääkkeitä. Edellisottelussa juoksupelin kautta sekä Steelers että Wolverines etenivät tasaisesti. Gerard Johnsonin johdolla Steelers eteni tuolloin 202 jaardia ja Wolverines 152, William Youngin rikkoessa 100-jaardin rajan. Wolverines oli erikoisjoukkueissa viimeksi niskan päällä tehden lentopotkujen palautuksilla kaksi maalia. Wolverinesin edellinen vierailu Kuopiossa vuoden 2017 Spagettimaljassa oli varsinainen pisteiloittelu, jonka Steelers vei lukemin 70-46 (35-17). Näihin lukemiin asti tuskin päästään, vaikka vauhdikas ottelu onkin luvassa. Niille, jotka eivät pääse nauttimaan aina aurinkoisen Väinölänniemen kentän tunnelmasta ottelun kotikatsomoihin välittää Ruutu ja ISTV kello 18.00 alkaen. Kuuntele myös TeeDee podcast ennakko täältä.

Perjantaina Tampere Saints (0-5) hakee avausvoittoa Vaasa Royalsin (2-4) saapuessa kylään. Royalsin paidassa debytoi tuoreita Ruotsin mestareita, kun laitahyökkääjä Alpha Jalloh ottaa paikan miehistössä Joshua Davisin palattua takaisin kotiin ja Nicholas Petterson palaa Royals paitaan. Molempien joukkueiden pisteidenteko on ollut mollivoittoista alkukauden ajan ja Ruotsin liigassa toiseksi paras laitahyökkääjä Jalloh tuonee lisäpanosta Royalsille. Saintsin puolella juhannuksena uudistunut amerikkalaiskolmikko on päässyt sisään Saintsin systeemiin parin pelin verran, joten tässä vaiheessa voidaan jo odottaa, että tulostakin alkaa tulemaan. Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Saintsille kuudes perättäinen tappio tietäisi, että pudotuspelipaikka alkaa myös käytännössä katoamaan näkyvistä. Royalsille puolestaan voitto pitäisi sen mukana pudotuspelitaistelussa, joten ottelussa kumpikaan ei varmasti halua lauantaina Pyynikiltä poistua häviäjänä. Tampereella ottelu alkaa klo 18.30 ja lähetys Ruudussa klo 18.00 alkaen. Kuuntele myös TeeDee podcast ennakko täältä.

Lauantaina vuorossa on Porvoo Butchersin (2-3) ja Helsinki Roostersin (4-1) taistelu sarjapisteistä. Joukkueet kohtaavat toisensa nyt 57. kerran ja edellisen kohtaamisen kaksi viikkoa sitten vei Roosters lukemin 53-20 (26-14). Tuolloin Roosters pelinrakentaja Miro Kadmiry heitti 7 TD:tä ja Karri Pajarinen juoksi 200 jaardia, joka oli voiton avaimena. Butchersin David Winn oli myös oivallisella pelipäällä juosten 150 jaardia ja edeten lisäksi kiinniotoilla 95 jaardia tähän lisää. Näiden ja Porvoon pelinrakentaja Hans Fortunen suoritukset tulevat olemaan keskiössä määrittämään voittoa. Roostersille voitto vahvistaisi joukkueen asemaa sarjakärjessä ja Butchers kaipaa sarjapisteitä kamppaillakseen pudotuspelipaikoista. Lauantaina ottelu Porvoon keskuskentällä pelataan klo 16.30 alkaen. Niille, jotka eivät pääse paikanpäälle, Ruutu tarjoaa ottelun klo 16.00 alkavalla lähetyksellä. Kuuntele myös TeeDee podcast ennakko täältä.

 

Viikko 7 11-13.7.
TO 11.07. kello 18.30 Väinölänniemi, Kuopio
  Steelers  –  Wolverines  
PE 12.07. kello 18.30 Pyynikin kenttä, Tampere
  Saints  –  Royals  
LA 13.07. kello 16.30 Keskuskenttä, Porvoo
  Butchers  –  Roosters