Royalsin ja Crocodilesin ottelussa paljon pinkkiä – Botnia Bowl kerää varoja syöpää vastaan

Lauantaina Pohjanmaan herruudesta pelaavat Wasa Royals ja Seinäjoki Crocodiles. Botnia Bowl -ottelu pelataan jo toisena vuonna perättäin Suomen suurimmassa sisähallissa Mustasaaren Botnia-hallissa. Viime tämä samainen ottelu houkutteli kattokaarien ja led-valojen alle hallin uumeniin noin 1100 katsojaa.

Botnia Bowlin voittaja saa haltuunsa perinteisen, 1700-luvun lopulta peräisen olevan kirnun symboliksi alueen ykkösjoukkueen arvosta. Kaudella 2016 Crocodiles voitti Royalsin kolmesti, mutta viime vuonna Royals voitti kummatkin kamppailut. Nyt kirnua tavoittelee kaksi varsin nälkäistä joukkuetta, sillä Royals on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan ja Crocodiles jäi Saintsin jyrän alle avauksessaan.

Mutta lauantaina ottelussa pelataan muustakin kuin vain sarjapisteistä ja Botnia Bowl –kiertopalkinnosta. Royals ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ovat yhdistäneet voimansa, ja ottelussa suoritetaan keräystä #PETForBotnia –kampanjan merkeissä. PET-CT -kuvantamislaitteella syöpä ja sen etäpesäkkeet voidaan havaita aiempaa nopeammin, mikä parantaa syöpähoidon onnistumisen mahdollisuuksia.

– Laitteen saaminen Vaasan Keskussairaalaan on koko Pohjanmaan alueen etu, ja palvelee yli vanhan Vaasan Läänin rajojen kokoisen aluetta. Laitteita löytyy tällä hetkellä kaikista viidestä yliopistosairaalasta sekä Jyväskylän keskussairaalassa, todetaan Royalsin tiedotteessa.

Keräyslippaaseen voi ottelussa pudottaa rahaa, mutta lahjoitus onnistuu myös puhelimella tai netissä, jos käteistä ei sattumalta ottelussa olisikaan mukana.

– Pohjanmaan seudulla kulkee kuvahaaste sosiaalisessa mediassa, mutta se ei tuo hankkeelle rahaa. Meidätkin haastettiin mukaan, ja koska Royals on paljon enemmän kuin vain urheiluseura, päätimme jalkauttaa haasteen tähän otteluun, ja tuoda konkreettista näkyvyyttä keräykselle. Koko Royals-yhteisö voi tässä ottelutapahtumassa osallistua helposti ja vaivattomasti. Lisäksi kun paikallisvastustaja Crocodiles on kyseessä, ja PET-laitteen myötä asia on konkreettisesti myös Seinäjoen asia, ei parempaa tilaisuutta voisi tarjoutua, kertoo Royalsin kumppanuuspäällikkö Pasi Roimela.

Ottelutapahtumassa kampanja näkyy muutenkin kuin keräyslippaiden ja ottelulehtisten väliin jaettavan tiedotteen myötä. NFL:ssä on jo pitkään pelattu rintasyöpäkampanjan merkeissä, ja pinkki on värittänyt kenttää ja sen ympäristöä. Ottelun tuomarit käyttävät perinteisten keltaisten rangaistuslippujen sijaan pinkkejä lippuja, ja myös osa muista varusteista on samaa väriä.

– Tuomarit ottivat hyvin asian vastaan. Me lupasimme toimittaa seuran puolesta tuomareille uudet liput, mutta tuomarit pistivät paremmaksi. He tilasivat liput, sekä myös pillit ja monia muita teeman värisiä varusteita omaan piikkiinsä USA:sta. Myös pelaajilta on toivottu varusteisiin jotakin pinkkiä. Oli ne sitten kengännauhat tai hammassuojat, ei väliä. Me viedään molempiin pukukoppeihin myös pari rullaa pinkkiä urheiluteippiä, niin jokainen voi vaikka pistää kypärän kasvosuojukseen tai vyön remmiin teeman väriä, Roimela jatkaa.

 

Vaahteraliiga, 3. peliviikko:

LA 26.05.2018 | 15:30 | Botnia-halli, Mustasaari:

Wasa Royals – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/royals-crocodiles-26-05-2018/

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa lähetys käynnistyy kello ennakkostudiolla kello 15. Linkki lähetykseen: https://www.ruutu.fi/stream/3235213

Huomaa myös:

Luvassa kipinöivä Botnia Bowl

TeeDee-podcastin ennakko: https://www.supla.fi/supla/3241864

Royalsin ennakko

Crocodilesin ennakko