Royals avasi voittotilinsä – Crocodiles kaatui Botnia Bowlissa

Pohjanmaan paikallistaistelu Wasa Royalsin ja Seinäjoki Crocodilesin ei noussut klassikkojen joukkoon, mutta kahden sisukkaan joukkueen täysimittaisen esityksen se tarjosi. Royals siirtyi johtoon ensimmäisellä vuorollaan eikä tuosta asemasta missään vaiheessa enää luopunut. Kotijoukkueelle kauden avausvoitto kirjattiin Botnia-hallissa lukemin 25–7 (6–0).

Royals avasi ottelun hyvin. Ensimmäinen hyökkäysvuoro oli sekoitus juoksua ja myös aiempaa enemmän heittoa. Pelinrakentaja Isaac Fisher juoksi jälleen touchdownin ja sen turvin Royals siirtyi 6–0 -johtoon. Pistepotkut olivat lauantaina Royalsilta heikkoja ja myös ensimmäinen extrapoint epäonnistui.

Vierasjoukkueen hyökkäys oli edelleen lukossa ja umpisolmussa samaan aikaan. Toki myös Royalsin puolustus tukimieskaksikon Steeven Tresfield – Stacey Thomas johdolla pelasi erinomaisesti juoksua vastaan ja linjassa myös Lauri Hannula pelasi hyvän ottelun. Siitäkin huolimatta erityisesti Crocodilesin heittopeli on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin sujuvaa. Avauspuoliajalla seinäjokelaiset etenivät yhteensä vain viisi jaardia. Heittopelin saldo oli -2 jaardia.

Vastaavasti Crocodiles puolusti Botnia-hallissa hyvin ja ottelu olikin kolmannen neljänneksen loppuhetkille asti tilanteessa 6–0. Ja´Michael Edwards-Lott pelasi hyvän ottelun ja sai useammankin juoksupelin ajoituksen rikkoutumaan vaikkei välttämättä taklausta tilanteesta saanutkaan. Hannu Saarimaan kanssa Edwards-Lott myös rakensi Fisherille jatkuvasti painetta. Lisäksi Maxime De Falcis ja Lamin Saho täyttivät juoksupeleissä hyvin ja kirjauttivat itselleen vierasjoukkueen suurimmat taklausmäärät.

Jerome Valbon tekee Isaac Fisherin heitosta tilanteeksi 13–0:

 

Toisella puoliajalla isäntien juoksupeli ratkaisee

Royalsin voimakas juoksupeli alkoi tuottamaan tulosta tauon jälkeen ja samalla Crocodilesin paljon kentällä ollut puolustus alkoi väsymään. Justin Williams ja Fisher johtivat juoksuhyökkäystä, joka tuotti Royalsille ottelussa 6,6 jaardin keskiarvolla 258 jaardia. Seuraava maali syntyi kuitenkin heittopelistä, kun Fisher löysi läheltä maalialuetta Jerome Valbonin ja ranskalainen puski pallon kanssa maaliin. Oskari Korkeamäki potkaisi tilanteeksi 13–0.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla Williams näytti nopeuttaan ja teki yhden alkukauden pisimmistä maaleista karattuaan 71-jaardiselle karkumatkalle. Tilanne oli nyt 19–0.

Justin Williams puhkaisee puolustuksen:

 

Wilkersonin heittojaardit tuottivat lopulta ottelussa ainoastaan 12 jaardia ja lisäksi Walter Vasanoja pysäytti syötönkatkollaan yhden Crocodilesin parhaimmista hyökkäysvuoroista. Anthony Brooks oli edelleen valitettavan näkymätön – toki osin siksi, että Brooksin käsissä lipsahteli pallo muutaman kerran. Britti kuitenkin taisteli sisukkaasti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja erikoisjoukkueissa.

Crocodilesin kavennusmaali päätösneljänneksellä oli Christian Powellin työnäyte – ja yksi komeimmista touchdowneista vähään aikaan. Powell rikkoi useamman Royals-taklauksen ja muutamat pelaajat ehtivät kokeilemaan jo kaksikin kertaa miehen pysäyttämistä. Lopulta maalijuoksulle tuli matkaa 45 jaardia ja Jonathon Moorhousen onnistuttua lisäpistepotkussa tilanne oli 19–7.

Kotijoukkue pystyi tämän jälkeen kuitenkin hallitsemaan pelikelloa ja lopulta Williams sinetöi loppulukemat 25–7.

Christian Powell juoksi komean kavennuksen. Kuinka monta rikottua taklausta löydät?

Mitä opittiin?

Voitosta huolimatta Royalsillakin on edelleen tekemistä pelinsä kanssa, mutta suunta on nyt oikea. Jussi Kaasille neljän kiinnioton päivä oli varmasti tärkeä, sillä kaksi ensimmäistä ottelua Kaas on ollut pimennossa. Positiivisena asiana esiin nousee myös Royalsin nuorten pelaajin vastuunotto. Hyökkäyksen linjassa Shoul Ashak ja Antti Niemelä pystyivät täyttämään paikkansa ja olivat osa hyökkäyksen linjaa, jonka blokeista juostiin yli 250 jaardia. Jani Manderbacka puolestaan pelasi poissaolleen Rufail Khalifan tilalla kulmapuolustajana ja hoiti paikkansa tyylikkäästi.

Crocodilesin puolustus pelasi hyvän ottelun, sillä on hyvä muistaa että puoliajalla vieraat olivat tappiolla vain kuusi pistettä vaikka etenivät itse ainoastaan viisi jaardia. Lopussa puolustuksesta yksinkertaisesti loppui bensa kesken, minkä sitten Williams pääsi hyödyntämään. Hyökkäyksessä sen sijaan riittää edelleen tekemistä. Kolmansilla yrityksillä Crocodiles ei tunnu pääsevän millään uusiin yrityksiin ja vuorot loppuvat lyhyeen. Seinäjokelaisten onneksi heillä on nyt pari viikkoa aikaa hioa hyökkäystään kuntoon, sillä Crocodiles pelaa seuraavan kerran vasta 9. kesäkuuta, jolloin vesipedoilla on Porvoossa vastassa Butchers.

Royals sen sijaan jatkaa pelejään jo torstaina, jolloin vaasalaiset matkustavat Steelersin vieraaksi Kuopioon. Sitä ennen Vaahteraliigaa pelataan kuitenkin maanantaina Helsingissä, kun Roosters ja Butchers kohtaavat.

Vaahteraliiga, 3. peliviikko:

Wasa Royals – Seinäjoki Crocodiles 25–7 (6–0, 0–0, 7–0, 12–7)

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/royals-crocodiles-26-05-2018/

Ottelun highlights: