Roostersin hyökkäyksen linjalle valmentaja Itävallasta

Helsinki Roostersin valmennuksessa on useampikin osa ollut koossa jo pitkän aikaa, mutta hyökkäyksen linjan käskyttäjän osalta ei Kukkoparvesta pitkään kuultu mitään. Nyt Roosters kuitenkin kertoo valmentajan löytyneen myös hyökkäyksen linjalle. Iiro Luodon ja Heikki Kuuselan työn jatkaja on itävaltalainen Daniel Stanzel, 29.

Roosters on voittanut kuusi edellistä mestaruutta ja menestystä mahtuu myös Vienna Vikingsissa uransa aloittaneen Stanzelin omaan peliuraan, jonka aikana hän voitti ”Viikikien” riveissä muun muassa Itävallan liigan ja Eurobowlin. Pelaajana Stanzel on edustanut Itävaltaa sekä nuorten että miesten maajoukkueissa ja pelannut sisempänä laitahyökkääjänä lisäksi Simon Fraser collegessa Vancouverissa, Kanadassa. Kaudella 2016 hän toimi Sveitsissä Luzern Lionsissa hyökkäyksen koordinaattorina mutta valmensi ensimmäisen kerran Vikingsin nuorten joukkeita jo yli vuosikymmen sitten. Astuminen mukaan Roostersin kokeneeseen valmentajakaartiin antaa varmasti paljon myös Stanzelille itselleen.

– On hieno saada tämä lahjakas nuori valmentaja osaksi valmennusryhmäämme. Daniel on hyvä lisä ja uskon, että hän tulee nostamaan hyökkäyksen linjamme osaamisen uudelle tasolle, toteaa Roostersin päävalmentaja Juha Hakala Roostersin uutisessa.

Stanzel ei ole ensimmäistä kertaa Suomessa tai Helsingissä, ja Roostersiin hänelle on muutamakin kytkös. Toisinaan maailman on pieni.

– Hyvät ystäväni Dustin Illetschko ja Benji Bubik pelasivat kumpikin Suomessa ja Roostersissa (vuonna 2015) ja he ovat kertoneet useasti, kuinka paljon he nauttivat ajastaan täällä ja kuinka minun pitäisi tulla valmentamaan Suomeen, jos vain saisin mahdollisuuden, Stanzel kertoo. – Lisäksi pelasin Kanadassa vuoden verran Roosters-legenda Tuomas Nurmen kanssa.

– Syksyllä 2015 kävin Helsingissä ja tapasin silloin muutamia pelaajia ja Juhan (Hakalan). Tiesin heti, että olisi mahtavaa olla osa Roosters-perhettä ja tehdä töitä Juhan kanssa.

Hakalan valmennusryhmässä on yhteensä 10 valmentajaa sekä fysiikkavalmentajien ryhmä. Aiemmin julkaistujen valmentajien ja Stanzelin lisäksi valmennusryhmässä jatkaa myös pelinrakentajien valmentaja Oskari Niemi.

 

Lue myös:

Roosters-uutinen Stanzelin sopimuksesta

Roosters-hyökkäyksen kuulumisia