Vaahteraliiga pysyy jatkossakin Ruudussa – kaikki ottelut suorina lähetyksinä 2018–2020

Vaahteraliiga rynnii vahvasti kotikatsomoihin myös kausilla 2018–2020. Ruutu näyttää kolmen seuraavan kauden aikana jokaisen Vaahteraliigan ottelun suorana lähetyksenä eikä yksikään taklaus tai touchdown jää lähivuosina katsojilta huomaamatta.

– Vaahteraliigan kulutus on harpponut viime kausina erittäin hienosti eteenpäin. Meidän ja lajiliiton välinen systemaattinen, monivuotinen yhteistyö ja jefu-tarjonnan jatkuva laajentaminen kantavat selvästi hedelmää. Kun molempien mittarit ovat vahvasti kasvukäyrällä, oli helppo päätös sitoutua Vaahteraliigaan moneksi vuodeksi eteenpäinkin, Nelonen Median urheilutuottaja Kalle Takala taustoittaa ja jatkaa:

– Kovatasoiset kotimaiset palloilusarjat ovat Ruudun kulmakiviä. Hienoa, että Vaahteraliiga pysyy hyökkäyksen linjassa mukana.

Vaahteraliiga näkyi jo kaudella 2017 jokaisen ottelun voimin Ruudun tarjonnassa – kolmesti viikossa. Kaikkiaan kotimaisen jenkkifutiksen pääsarja on näkynyt Nelonen Median kanavilla vuodesta 2014.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton puheenjohtaja Roope Noronen on luonnollisesti tyytyväinen jatkosopimuksesta.

– Vaahteraliigan kaikkien otteluiden näkyminen jatkossakin suorina lähetyksinä varmistaa laajemman lajinäkyvyyden Suomessa ja mahdollistaa lajia seuraavien määrän kasvattamista. Vaikka jenkkifutis on tunnetusti parasta paikan päällä, on tärkeää mahdollistaa seuraaminen myös silloin kun ottelutapahtumaan ei syystä tai toisesta pääse paikanpäälle. Hyvä yhteistyö Nelonen Median kanssa lajin levittämiseksi tuo jatkossakin lisää kasvua lajille.

Vaahteraliigassa pelaa kaudella 2018 seitsemän joukkuetta. Hallitsevan mestarin Helsinki Roostersin lisäksi mukana ovat muut kauden 2017 mitalistit eli Wasa Royals ja Hämeenlinna Huskies, päättyneellä kaudella pudotuspeleissä pelannut Porvoo Butchers sekä kuudenneksi sijoittunut Tampere Saints. Uutena joukkueen Vaahteraliigaan nousee I-divisioonan voittanut Kuopio Steelers ja lisäksi liigassa jatkaa Turku Trojansilta vapautuneen paikan saanut Seinäjoki Crocodiles. Kausi alkaa toukokuun puolivälissä ja päättyy syyskuun puolivälissä pelattavaan loppuotteluun eli Vaahteramaljaan.