Roosters – Stadin ykkönen

Helsinki Roosters (9-1) otti kauden toisen voiton Helsinki Wolverinesista (7-4) lukemin 42-14 (21-0). Lukemista huolimatta Wolverinesilläkin oli paikkansa lisäpisteiden tekoon, mutta Roosters puolustus pysäytti vierailijat kahteenkin otteeseen maalilinjan ääreen. Samalla Roosters vankisti asemiaan sarjan kärjessä.

Pelinrakentajista Wolverinesin Robert Johnson (23-34-1) heitti 265 jaardia ja yhden maalin, mutta joutui neljä kertaa säkitetyksi. Roostersin virkaveli Miro Kadmiry (14-20-0) heitti puolestaan 264 ja 3 maalia. Myös Wolverines puolustus antoi painetta ja säkitti Kadmiryn kolmeen kertaan.

Keskushyökkääjistä Roostersin Karri Pajarinen kantoi palloa kahdeksan kertaa 18 jaardin ja yhden maalin edestä ennen kuin jäi sivuun toisella neljänneksellä. Adam Connette juoksi myös kahdeksan kertaa saalistaen 38 jaardia ja kaksi maalia. Wolverines puolustus sai pääasiassa Roostersin juoksun pysähtymään ja antoi liigan tähän asti ykkösjuoksuhyökkäykselle vain 71 jaardia 2,4 jaardin juoksukeskiarvolla. Wolverinesin William Young kantoi palloa 13 kertaa ja eteni 70 jaardia viimeistellen yhden maalin. Jaardeista 36 syntyi kuitenkin yhdellä juoksulla, joten tätä lukuunottamatta etenemistä kertyi varsin vähän. Kun säkit tilastoidaan juoksujaardeiksi, jäi Wolverines vain 49 juoksujaardiin ja 2,6 jaardin keskiarvoon.

Laitahyökkääjistä eniten kiinniottoja nappasi Adam Connette (7 kpl), joka kirjautti myös kovimman jaardimäärän (110j). Roostersin Nnamdi Agude jatkoi pistetehtailuaan tehden kolme maalia. Agude on tehnyt maalin kaikissa pelaamissaan otteluissa ja maaleja on nyt kasassa tasan 20. Wolverinesin RJ Long liimasi käsiinsä kuusi kiinniottoa ja Cedric Johnson viisi. Johnson viimeisteli yhden maalin, mutta toinen maali jäi syntymättä kun häneltä taklattiin pallo irti takaapäin jaardin päässä maalista.

Wolverines tukimies Eric Irwin keräsi ottelun korkeimman taklausmäärän (9,0) ja tukimiehistä Quentin Coulpin avusti 6,5 taklauksellaan. Taklauksia aloituslinjan takana ehti tehdä eniten Eero Hulkkonen (2,0), jolle kirjattiin myös vieraiden korkein säkkimäärä (1,0). Roostersin Waltteri Vasanoja kirjasi nimiinsä 6,0 taklausta. Aloituslinjan takana Okko Outinen ja Dennis Ilmelä taklasivat 1,5 kertaa. Ilmelälle nämä olivat myös säkityksiä, Outiselle kirjattiin 1,0 säkitystä. Ottelun ainoan syötönkatkon poimi käsiinsä Roostersin Santtu Äyräväinen.

Loppunumeroista huolimatta molemmat joukkueet etenivät pallon kanssa loppujen lopuksi hyvin tasaisesti (Wol 314 – Roo 375). Roosters pääsi kuitenkin aloittamaan hyökkäysvuoronsa keskimäärin vieraitaan paremmista asemista, kun Wolverines hyökkäykselle tämä piste oli oma 25 jaardin linja ja Roostersille oma 36 jaardin linjan. Kun tähän lisätään vielä Wolverinesin kaksi pallonmenetystä, Roostersin omiin käsiinsä saama aloituspotku, selittyy piste-ero paremmin.

Kokonaisuudessaan puolustukset pistivät hyökkäykset ahtaalle ja kolmannet yritykset olivat myrkkyä molemmille. Wolverines onnistui näissä tilanteissa saamaan uudet yritykset kahdesti kahdeksasta kerrasta ja Roosters kerran viidestä yrityksestä. Ottelu oli ajoittain myös kovin rikkonainen ja ottelussa kirjattiin pari sataa jaardia rangaistuksia. Vieraille rangaistuksia tuli 12 ja kotijoukkueelle 11.

Voiton myötä Roosters vankisti asemiaan sarjakärjessä. Roostersille riittää runkosarjan voittoon yksi voitto jäljellä olevista kahdesta ottelusta tai Steelersin tappio. Koska Roosters hävisi kauden avauspelinsä niin jos joukkue häviää ensi viikolla Vaasassa, on viimeisellä kierroksella Kuopiossa panoksena runkosarjan voitto. Wolverinesille tappio tarkoittaa, että kotietuun pääsy ei ole sillä enää omissa käsissä. Joukkue varmistaa vähintään kolmannen sijan voittamalla viimeisen ottelunsa Seinäjoella ensi viikolla.

Tiukka Vaahteraliiga jatkuu huomenna perjantaina Porvoossa Saintsin (1-9) vierailessa Butchersin (3-6) kotikentällä. Butchersilla on vielä ohut oljenkorsi pudotuspeleihinkin voittaessaan ja Saints halunnee päättää vaikean kautensa pudottamalla joukkueen lopullisesti ulos. Lauantaina puolestaan Seinäjoella ratkaistaan Pohjanmaan herruus ja se, kumpi joukkueista on vahvemmin viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni. Otteluista nautit parhaiten paikan päällä, mutta muille ottelut kotikatsomoihin välittää Ruutu.

 

Roosters-Wolverines 42-14 (21-0)

1. neljännes

7-0 Agude, lisäpiste Niskanen (video)

2. neljännes

14-0 Pajarinen, lp Niskanen (video)

21-0 Connette, lp Niskanen (video)

3. neljännes

28-0 Connette, lp Niskanen (video)

35-0 Agude, lp Niskanen (video)

35-7 Young, lp Jokinen (video)

4. neljännes

42-7 Agude, lp Niskanen (video)

42-14 Johnson, lp Jokinen (video)