Butchers otti pakkovoiton

Porvoo Butchers (4-6) piti ohuet pudotuspelihaaveensa hengissä voittamalla vierailevan Tampere Saintsin (1-10) 35-14 (35-0). Butchers iski pisteensä tauluun jo ensimmäisellä puoliajalla, joten ottelun toinen puoliaika oli pitkälti pelaajien kierrättämistä ja pelikellon kuluttamista.

Butchers pelinrakentaja Hans Fortune (16-22-1) heitti 238 jaardia ja neljä maalia. Ykköskiinniottaja tänään oli Tobias Handirk seitsemällä kiinniotolla. Handirk eteni ottelussa myös eniten (143j) ja teki kaksi maalia. Dayton Winn kantoi palloa 12 kertaa ja ja jäi 71 edettyyn jaardiin.

Saintsiin pikahälytyksen pelinrakentajaksi saanut Eino Matikainen (6-17-2) heitti 72 jaardia ja yhden maalin. Saintsin heittopelistä huokui se, että yhteisiä harjoituksia ei uuden pelinrakentajan kanssa ollut oikein alla. Munchie Roberts otti kolme kiinniottoa ja teki yhden maalin ollen vieraiden paras kiinniottaja. Juoksemalla Saints eteni ottelussa 142 jaardia, joista Tuukka Lehtonen keräsi 73 jaardia 21 kannollaan. Lehtonen viimeisteli myös Saintsin avausmaalin.

Puolustuksessa Butchers kierrätti pelaajiaan laajasti ja 18 pelaajalle tilastoitiinkin taklauksia. Eniten taklauksia saalisti Kenneth Bradley (10,5), jolle kirjattiin myös yksi säkitys. Takakentällä Niko Roiko saalisti jälleen Saintsia vastaan kaksi syötönkatkoa. Saintsin puolella eniten taklauksia keräsi Mikko Aspinen, mutta ottelulle kuvaavasti Saintsin hallittua palloa vahvasti, hänellekin kirjattiin vain 3,5 taklausta.

Tappion myötä Saints jää runkosarjassa viimeiseksi. Sillä on kuitenkin mahdollisesti viimeisessä ottelussaan mahdollisuus sotkea pudotuspelikuvioita, joukkueen kohdatessa Crocodilesin. Butchersille voitto tarkoitti sitä, että sen pudotuspelihaaveet ovat vielä elossa. Pudotuspeleihin selvitäkseen sen on tosin voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa (Steelers ja Royals). Tämän lisäksi Crocodiles saa voittaa vain yhden jäljellä olevista otteluistaan (Royals, Wolverines, Saints). Jos Butchers häviää Steelersille, Crocodiles ei saa voittaa yhtäkään jäljellä olevista otteluista, eikä myöskään Royals saa voittaa enempää kuin yhden jäljellä olevista otteluistaan.

Vaahteraliigakierroksen viimeinen ottelu pelataan huomenna Seinäjoella, jossa viimeistä pudotuspelipaikkaa jahtaavat Crocodiles (4-5) saa vastaansa Vaasa Royalsin (3-6). Tuon ottelun jälkeen tiedetään pudotuspelipaikoista käytävästä kilpailusta taas lisää.

 

Butchers – Saints 35-14 (35-0)

1. neljännes

7-0 Winn, lisäpiste Seppänen

14-0 Handirk, lp Seppänen

2. neljännes

21-0 Handirk, lp Seppänen

28-0 Winn, lp Seppänen

35-0 Seppänen, lp Seppänen

3. neljännes

4. neljännes

35-7 Lehtonen T, lp Alakoski

35-14 Roberts, lp Alakoski