Portugalin ykköskiitäjä Juzz Tiny palaa Tampereelle

 

Kaudella 2017 Vaahteraliigassa kuudenneksi sijoittunut Tampere Saints saa tutun vahvistuksen ensi kesän hyökkäyspalettiin. Pyhimysjoukko ilmoitti tiistaiaamuna tehneensä portugalilaisen keskushyökkääjän Juzz Tinyn kanssa.

Päättyneellä kaudella Tiny pelasi Vaahteraliigassa nousujohteisesti, sillä alkukaudesta miestä kokeiltiin hyökkäyksessä useammallekin pelipaikalle, mutta roolia ei oikein löytynyt. Kauden edetessä keskushyökkääjän paikka kuitenkin vakiintui ja Tuukka ja Veikka Lehtosen voimajuoksujen vastapainona nopeajalkainen portugalilainen alkoi keräämään onnistumisia.

Aiemmin keväällä miehen manageri Anthony Skinner uskoi, ettei Portugalin liiga tarjonnut enää monipuoliselle pelaajalle haasteita, joten Vaahteraliiga olisi hyvä paikka päästä kehittymään. Ainakin kauden tilastorivit näyttivät, että Skinner oli oikeassa: Tiny juoksi Saintsille erinomaisella 5,5 jaardin keskiarvolla 543 jaardia ja viimeisteli juosten 5 touchdownia. Kun mukaan lasketaan myös kiinniotot ja potkujen palautukset, nousee portugalilaisen kokonaisjaardilukema numeroihin 1 141, joka on lähes 500 jaardin marginaalilla Saintsin viimekauden kärkilukema. Pistetilastossa Tiny oli joukkueessaan toinen.

Portugalissa kausi alkoi marraskuun alussa, ja Tiny edustaa kotikaupunkinsa Lissabonin Devils-joukkuetta ennen kuin saapuu takaisin Suomeen. Kotimaansa pääsarjassa eli Liga Portuguesa de Futebol Americanossa Tiny on juossut neljän pelaamansa kauden aikana yli 6 000 jaardia ja viimeistellyt 83 touchdownia. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi pelaajaksi ja kahdesti sarjan parhaaksi keskushyökkääjäksi.