Kaksi minuuttia ja 21 pistettä – Royalsin tehohetki kaatoi Butchersin

ButchersRoyalsScore

Vaahteraliigan 12. peliviikko käynnistyi monellakin tavalla erikoisella ottelulla. Voittajasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä, sillä Wasa Wa1ld Royals haki selvän vierasvoiton Porvoo Butchersin kotikentältä lukemin 12–31 (6–24, 6–0, 0–7, 0–0). Ottelun ratkaisuksi muodostui avausneljänneksen kahden viimeisen minuutin ajanjakso, jonka aikana Royals iski yhteensä 21 pistettä.

Hyvän ja varman ottelun pelannut Royals-potkaisija Godwill George vei ensin Royalsin 0–3 -johtoon, minkä Butchers kuitenkin kuittasi Daniel Luoman touchdownilla, johon heiton tarjosi Trevor Vasey.

Seuraavalla puolustusvuorolla Butchers oli jo pysäyttämässä Royalsin hyökkäystä. Neljännellä yrityksellä aloitussyöttö leijaili lentopotkaisija David Bealen pään yli, mutta Beale ehti hakemaan pallon ja potkaisi. Matala kaari kimposi porvoolaispelaajista takaisin Royalsille, ja vaasalaisten hyökkäys palasi kentälle.

Tämän jälkeen tapahtui vierasjoukkueen irtiotto.

Ensin RJ Long otti Isaac Fisherin pitkän heiton laidalla kiinni ja teki 62-jaardisen touchdownin. Välissä Butchers kävi hyökkäämässä, mutta koska myös neljännen yrityksen riskipeli omassa kenttäpäädyssä epäonnistui, sai Royals pallon hyvästä paikasta. Heti ensimmäisellä pelillä Long teki jälleen touchdownin. Aloituspotkun jälkeen Butchersin ensimmäinen heitto lennähti laitahyökkääjän käsistä Royalsin kulmapuolustaja Rufail Khalifan käsiin, joka teki Vaahteraliiga-uransa ensimmäisen touchdownin. Kun vielä George onnistui kaikissa lisäpistepotkuissaan siirtyi Royals nopeasti 6–24 -johtoon.

Kolme vaasalaismaalia syntyi kahdessa minuutissa ja kaksi jälkimmäistä touchdownia alle puolessa minuutissa. Käytännössä ottelu ratkesi tähän.

13931674_1433272143353420_244394324_o
Royalsin kulmapuolustaja Rufail Khalifa teki uran ensimmäisen Vaahteraliiga-touchdowninsa syötönkatkosta ensimmäisellä neljänneksellä. Kuva: FSC Media / Riku Flink

Toisella puoliajalla Royals pelaa ilman suurempia virheitä ja varmistaa voittonsa

Butchers lähti otteluun vajaalla miehistöllä, sillä kuumetauti oli kaatanut useammankin porvoolaispelurin pois kokoonpanosta. Tästä huolimatta kotijoukkue pystyi ottelussa esittämään varsin toimivaa hyökkäystä. Toisella neljänneksellä Butchers piti palloa lähes 10 minuuttia ja päätti ensimmäisen puoliajan Vaseyn lähietäisyydeltä puskemaan touchdowniin.

Toisella puoliajalla nähtiin ainoastaan yksi touchdown, josta vastasi Royalsin ruotsalaislaitahyökkääjä Deniel John.

Butchers hallitsi palloa kaikkiaan noin 31 minuuttia eli lähes kaksi kertaa niin kauan kuin Royals. Hyökkäysjaardeissakin porvoolaiset olivat edellä lukemin 311–284. Yksi ottelun ratkaisu oli Butchersin hyökkäyksien tyrehtyminen maalialueiden läheisyydessä. Kotijoukkue kävi viisi kertaa 20 jaardin päässä maalialueesta eli niin sanotulla redzonella, mutta onnistui pisteiden teossa ainoastaan kaksi kertaa.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye oli tyytyväinen voittoon, mutta ei tapaan, jolla voitto tuli. Royalsin parhaana palkittu Fisher heitti ottelussa 13 kertaa, joista kuusi onnistui ja kolme johti maaliin.

– Tämä oli meiltä huono peli. Emme löytäneet hyökkäyksessä rytmiä kuin ajoittain, Evwaraye harmitteli. – Pelisuunnitelmamme oli hyökätä enemmän heittäen, mutta niin ei nyt tapahtunut.

Ensimmäisen neljänneksen tähtihetki vaikutti Evwarayen mukaan vaasalaisten peliin lamauttamasti.

– Tuli mukavuuden tunne. Se on nuoren joukkueen heikkous. En ota mitään Butchersilta pois, mutta meidän taidolla tämä ottelu olisi pitänyt lyödä poikki paljon tehokkaammin.

Butchersin puolustuksen linjamies Michael Galantini teki osaltaan Royalsin hyökkäämisen vaikeaksi. Galantini oli ajoittain useammankin hyökkääjän blokkaamana, mutta taisteli silti 8,5 taklausta, joista kaksi oli säkityksiä ja 4,5 aloituslinjan takana. Koko kentän ykköstaklaaja oli Royalsin tukimies Chris Young – 10 taklausta.

13898305_1433272470020054_1612771117_o
Mikko Seppänen oli jälleen Butchersin tärkein hyökkääjä. 10 kiinniotolla Seppänen eteni 138 jaardia. Kuva: FSC Media / Riku Flink

Butchers taistelee enää putoamista vastaan

Viimeisessä välieräsijassa kiinni oleva Royals nousi voittonsa myötä kymmeneen pisteeseen ja on nyt neljä pistettä edellä pahinta uhkaajaansa Tampere Saintsia. Kolmantena oleva Anders Trojans Turku on kahden pisteen päässä vaasalaisten edellä.

Butchersille tappio tiesi sitä, että porvoolaisia ei pudotuspeleissä tänä vuonna nähdä.

– Tämä ottelu kuvastaa jotenkin tätä kautta. Pelimme ailahtelee aivan liikaa, Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja sanoi ottelun jälkeen. – Hävisimme kaksi minuuttia 0–21 ja voitimme 46 minuuttia 12–10.

– Sanoin pelaajille heti ottelun jälkeen, että loppukausi on meille nyt entistä tärkeämpi. Meidän tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että säilytämme paikan Vaahteraliigassa.

Butchers on sarjassa nyt kuudentena. Ero viimeisenä olevaan Vantaa TAFT:iin on neljä pistettä ja Tampere Saints on kaksi pistettä Butchersin edellä.

Vaahteraliigan 12. peliviikko jatkuu lauantaina Tampereella, jossa vastakkain ovat Saints sekä sarjan kärjessä oleva Helsinki Roosters.