Huskies–Butchers 01.07.2017

Raportti

Vaahteraliigan kahdeksas peliviikko jatkui lauantaina aurinkoisella Kaurialan kentällä. Vierailijajoukkue Butchers tylsytti isäntäjoukkue Huskiesin hyökkäyksen ja palaa Porvooseen voitokkaana. Loppulukemat porvoolaisille 8–19 (0–6).

Butchersin voiton avain oli loistavan ottelun pelannut puolustus ja vahvasti virrannut juoksupeli. Porvoolaisten uusi keskushyökkääjähankinta, Rickey Stevens, rynni hyökkäyksen linjan avaamista väylistä 170 jaardia ja yhden touchdownin. Teurastajien pelinrakentajana pelannut Sebastian Berndtsson alusti kaksi touchdownia omilla heitoillaan, jotka molemmat maalialueelle toimitti laitahyökkääjä Daniel Luoma.

Ensimmäinen touchdown nähtiin avausneljänneksellä vierailijoiden toimesta. Tilanteen pohjusti hyvän ottelun pelannut Ville Kurvinen, joka nappasi Huskies hyökkäyksen rähmätyn pallon haltuunsa. Kurvisen pallon peitto takasi Butchersille loistavan kenttäaseman. Butchers marssitti tämän jälkeen hyökkäyksensä kentälle, Berndtsson petasi pitkän heiton maalialueelle ja Luoma siirsi porvoolaiset johtoon.

Toisella neljänneksellä kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa, joten puoliajalle siirryttiin tiukassa 0–6 -tilanteessa.

Ensimmäinen puoliaika oli vähämaalinen, johon syynä oli molempien joukkueiden erinomaisesti pelannut puolustus. Vierailija Butchers sai muutamaan otteeseen pallon itselleen hyvästä kenttäasemasta, mutta pystyi hyödyntämään tilaisuutensa vain kerran. Huskiesin peliä värittivät puolestaan rangaistusjaardit, jotka söivät kotijoukkueen hyökkäyksen tekemistä. Huskiesin hyökkäyspeli ei päässyt rullaamaan kuin ajoittain, sillä hyökkäyksestä puuttui niin sanottu punainen lanka. Butchersin puolustus pääsi antamaan nopeasti painetta pelinrakentaja Stan Bedwellille, eikä hän täten päässyt pyörittämään joukkueensa air raid -systeemiä totutun tehokkaasti.

Toinen puoliaika – Huskies saa hyökkäystään rullaamaan, porvoolaisten puolustus kestää

Välittömästi toisen puoliajan alkuun, Butchers onnistui toistamiseen, Sebastain Karbinin ja Kurvisen toimesta, ryöstämään pallon hyvästä kenttäasemasta vierailijoille. Tästä kolme hyökkäysyritystä ja pallo oli maalissa. Touchdownin tekijänä keskushyökkääjä Stevens. Luoman onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen, tilanne oli vierailijoille 0–13.

Rickey Stevensin palasi Vaahteraliigaan tyylillä

Heti maalin jälkeen, Butchers onnistui jälleen ryöstämään pallon Huskiesilta, palauttajana toimineelta Niko Lesteriltä, ja pääsi hyökkäämään alle 10 jaardin päästä maalialueesta. Kotijoukkue Huskies onnistui kuitenkin selvittämään red zone -tilanteen ja seuraavasta hyökkäysvuorostaan myös ensimmäistä kertaa ottelussa maalinteossa. Maalista vastasi Arkadi Meerschout, joka koppasi tyylikkäästi Bedwellin heiton kiinni ja kipitti maalialueelle. Onnistunut lisäpistepeli, jonka Tommi Pinta nappasi kiinni, ja ottelu kaventui tilanteeseen 8–13.

Ottelun päätösneljännes oli tiukkaa vääntöä molempien joukkueiden osalta. Neljänneksen ainoasta, ja ottelun viimeisestä, pistesuorituksesta vastasi vierailija Butchers, joka lähti rohkeasti pelaamaan neljättä yritystään, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Berndtssonin heitto maalialueella päivystävälle Luomalle onnistui ja ottelu oli ratkennut.

Loppulukemat Hämeenlinnassa maalin myötä 8–19.

Huskies hyökkäys sakkasi, Butchersin puolustus vakuutti

Huskiesin hyökkäys joutui toteamaan lauantaina vierailijoiden puolustuksen olevan liian tiivis. Edettyjä jaardeja Hurtat keräsi lähes ainoastaan heittopeleillä (220 jaardia), kun juoksuhyökkäys ei ottanut toimiakseen. Otteluun pienten loukkaantumisten runtelemana lähtenyt Bedwell ajautui heittämään palloa useasti tiukkoihin paikkoihin, mikä vaikeutti laitahyökkääjien kiinniottoja. Kotijoukkue yritti juosta ottelussa 29 kertaa, mutta edettyjä jaardeja kertyi vain viisi.

Pelinrakentaja Stan Bedwellin (9) johtama Huskies hyökkäys ei löytänyt keinoja porvoolaispuolustuksen murtamiseen. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Butchersin puolustus oli Kaurialan iltapäivässä täyttä rautaa. Syy siihen, miksi kotijoukkue ei onnistunut etenemään juoksupeleillä ollenkaan, oli Butchersin tiivis puolustuslinja ja ohittamattomat tukimiehet. Ahnein taklaaja Teurastajista oli tukimies Troy Roach (6.5 taklausta, neljä miinusjaardia). Porvoolaiset onnistuivat useaan otteeseen pysäyttämään Huskiesin hyökkäyksen etenemisen ennen aloituslinjaa (lähes 40 miinusjaardin arvoisesti). Lisäksi Teurastajien puolustus onnistui pallon ryöstössä kolmesti, mikä takasi vierailijoiden hyökkäykselle hyvät kenttäasemat.

Vierailijoiden voiton myötä, Vaahteraliigan sarjataulukon ylempi keskikasti tiivistyi entisestään. Huskies, Royals ja Butchers ovat kaikki keränneet sarakkeeseensa neljä voittoa kuudesta mahdollisesta.

Vaahteraliiga, viikko 8:

LA 01.07.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Porvoo Butchers 8–19 (0–6, 0–0, 8–7, 0–6)

Tilastot

Vaahteraliigan seuraava ottelu pelataan maanantaina, kun Crocodiles ja Trojans iskevät yhteen. Ottelu käynnistyy Seinäjoen OmaSP -stadionilla kello 18.30. Suora lähetys Ruudusta starttaa 18.00.

Kuvat:

Sami Ranta

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Ennakko

Vahvasti kautensa aloittanut Hämeenlinna Huskies (4-1) isännöi lauantaina Porvoon Butchersia (3-2). Kaurialassa pelattavassa ottelussa on isot panokset, sillä voitolla vierasjoukkue Butchers nousisi tasapisteisiin sarjan toista sijaa pitävän kotijoukkueen kanssa.

Sekä Huskies että Butchers ovat saaneet hioa omia kuvioitaan lauantain kamppailua silmällä pitäen parin viikon ajan. Kesäkuun kovan onnen joukkue Porvoo Butchers menetti ennen juhannustaukoa kuuden päivän sisällä sekä keskushyökkääjän että pelinrakentajan. Keskushyökkääjäksi hankittiin alkuviikosta Suomeen palannut Rickey Stevens, jolla on isot saappaat täytettäväksi – Darion Hall johtaa edelleen Vaahteraliigan pallonkantajatilastoa 656 jaardillaan.

– Rickey saapui Suomeen tiistaina ja on näin siis päässyt vetämään täyden harjoitusviikon meidän kanssa. Stevens on ammattilainen ja tulee olemaan meidän hyökkäyksen veturi lauantaina, kertoo Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko.

Butchersin hyökkäys on tänä vuonna nojannut eritoten juoksuun. Teurastajat ovat juosseet ottelua kohden lähes kaksisataa jaardia, mikä on yli tuplasti enemmän kuin lauantain kotijoukkue Huskies. Kolikon kääntöpuolella, Huskiesilla on ollut tämän kauden paras juoksupuolustus: vastustajat ovat päässeet juoksemaan ainoastaan 247 jaardia kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa eli keskimäärin alle 50 jaardia per ottelu.

Kuka paikkaa Mooren?

Edellisessä ottelussa Wasa Royalsia vastaan loukkaantuneen, ja loppukauden missaava, pelinrakentaja Jordan Mooren tilalle on etsitty paikkaajaa. Pelinrakentajatilannetta lauantain otteluun Roiko raottaa seuraavasti:

– Sebastian Berndtsson pelaa aloittavana pelinrakentajana lauantaina. On ollut niin sanotusti muutama muuttuja tässä matkan varrella.

Berndtsson pelasi hankalassa tilanteessa erinomaisen päätösneljänneksen Royalsia vastaan. Lauantaina on mielenkiintoista nähdä, miten Berndtsson ja uusi keskushyökkääjä Stevens pystyvät täyttämään Hallin ja Mooren jättämän aukon.

Porvoon laitahyökkääjät Mikko Seppänen, Daniel Luoma, Phung Nguyen sekä nuori Arttu Erkkilä ovat esiintyneet alkukauden pirteästi sekä hoitaneet oman roolinsa kiitettävästi. Vuosi sitten Vaahteraliigan etenijäksi valittu Seppänen on ollut heittopeleissä porvoolaisten ykköskohde (27 kiinniottoa, 314 jaardia ja kaksi touchdownia). Luoma on vastannut porvoolaisten potkupeleistä ja onnistunut siinä hyvin.

Laitahyökkääjä Mikko Seppänen (11) on ollut tähän mennessä porvoolaisten ykköskohde. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

”Loppuun asti pelaava ja kovaa taisteleva”

Huskiesin hyökkäys on näyttänyt alkukaudella vaarallisuutensa. 180 tehtyä pistettä kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa on huima suoritus sarjanousijalta. Huskiesin pelinrakentaja Stan Bedwellillä on ollut hyökkäyksessä runsaasti (ratkaisu)vaihtoehtoja, joille palloa toimittaa. Niko Lester, Roman Runner, Tommi Pinta ja belgialaiskaksikko Arkadi Meerschout – Ruben de Ruyter ovat avainrooleissa puhuttaessa maalinteosta.

– Huskies on loppuun asti pelaava ja kovaa taisteleva joukkue. Joukkueesta löytyy monia loistavia pelaajia, joiden pelaaminen ajaa koko joukkueen pelaamista eteenpäin.

Roostersia vastaan koko ottelun taistellut Runner on ollut joukkueensa tehokkain maalintekijä kymmenellä onnistumisella. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa uurastava Runner on osoittanut olevansa yksi tämän sarjan parhaista. Samaa voidaan sanoa myös Lesteristä, joka palasi pelaaviin Roostersia vastaan toisella puoliajalla. Huskies pystyy varioimaan omaa hyökkäysmuotoaan nopeasti, mikä tekee vastustajan puolustuksen työskentelyn hankalaksi ja erikoisjoukkuepelin haastavaksi.

– Treeneissä on jouduttu keskittymään Huskiesin hyvinkin erilaisiin hyökkäyksenmuotoihin. Olemme myös keskittyneet erikoisjoukkuepeleihin, Huskiesin lentopotkut tulevat yllättäen sekä heidän aloituspotkumuodostelmansa on hyvinkin erinäköinen.

Roman Runner (11) on ollut Huskiesin hyökkäyksen ja puolustuksen kantavia voimia. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Butchersin puolustus oli kauden kolme ensimmäistä peliä vaikea ohitettava, mutta kahdessa edellisessä ottelussa, Roostersia ja Royalsia vastaan, vastustaja on löytänyt keinot murtaa ryhmitelmän. Lauantaina Teurastajien puolustuksen täytyy onnistua luomaan pelinrakentaja Bedwellille painetta, jotta tämän operoima air raid -systeemi ei saisi tuulta alleen. Tukimieskerroksen Niko Pennaselta, Troy Roachilta ja Sebastian Karbinilta vaaditaan jälleen huippuotteita, jotta voitosta voidaan haaveilla porvoolaisleirissä.

Kaurialan iltapäivä

Huskiesin ja Butchersin välisellä ottelulla on pudotuspelien kotietua ajatellen iso arvo. Voitolla Huskies tekisi eroa Royalsiin ja porvoolaisjoukkueeseen. Jos vierailijat onnistuvat ryöstöretkellään, tulee sarjan ylemmästä keskikastista vieläkin tasaisempi.

– Lähtökohdat huomioiden lähdemme varmasti isona altavastaajana. Pidetään peli tasaisena ja viimeisellä neljänneksellä tehdään tarvittavat maalit. Aurinkoista säätä luvattu, joten toivottavasti Kaurialan-kenttä pullistelee katsojista. Kyllä tämä aina yhdet ”Gunnarit” pesee.

Vaahteraliiga, viikko 8:

LA 01.07.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo kello 15.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Live-tilastot

Aloituskokoonpanot

Aloituskokoonpanot Vaahteraliigan lauantain otteluun Huskies–Butchers.

Huskies:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Stan Bedwell DE 6 Juha Yli-Arvela
RB 16 Arkadi Meerschout NT 18 James Perrineau
WR 11 Roman Runner DE 90 Rickhard Helenius
WR 3 Ruben de Ruyter LB 10 Alex Haldane
WR 8 Tommi Pinta LB 5 Tahj Jones
WR 23 Niko Lester LB 43 David Izinyon
LT 75 Sami Rantanen CB 28 Mikko Isokääntä
LG 67 Ville Järvinen DB 4 Sami Haantaus
C 51 Alex Malchow FS 23 Niko Lester
RG 64 AP Reinikainen DB 20 Daniel Mackenzie
RT 70 Jonathan Ashton CB 2 Aku Kattainen

Poissa: Jesper Salmi, Joni Virtanen, Tyshawn Hall, Joonas Alakoski

Epävarmat: Stan Bedwell, Roman Runner

Butchers:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 4 Sebastian Berndtsson DE 44 Ville Kurvinen
RB 1 Rickey Stevens DT 92 Tero Kontiainen
RB 30 Sebastian Lindell DE 37 Tommi Padatsu
WR 7 Daniel Luoma LB 42 Janne Lahikainen
WR 11 Mikko Seppänen LB 68 Sebastian Karbin
WR 6 Phung Nguyen LB 3 Troy Roach
LT 50 Väinö Pääkkönen LB 8 Niko Pennanen
LG 51 Marko Puustinen CB 29 Emmanuel Amudeng
C 78 Arttu Tennberg SS 5 Niko Roiko
RG 60 Jari Mononen FS 43 Jere Paananen
RT 73 Pasi Lautala CB 21 Vesa Aaltonen

Pois: Wilhelm Stigzelius, Oliver Colliander, Kari Aalto, Santtu Jääskeläinen, Markus Hyytinen, Riku Hellgren, Patrik Väyrynen, Otto Kröger, Darion Hall, Jesse Vuoksenturja, Jordan Moore, Roni Paananen, Eppu Pulkkinen, Roni Pöntinen

Epävarmat: Aleksi Taikoff

Tuomariryhmä:

Päätuomari Veikko Lamminsalo
Aputuomari Perttu Hautala
Linjatuomari Jani Sipi
Rajatuomari Jukka Kalliokoski
Sivutuomari Jani Riihimäki
Kenttätuomari Jenny Holmberg
Takatuomari Juhani Bruun

Vaahteraliiga, viikko 8:

LA 01.07.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo kello 15.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.