Ensimmäistä kertaa pikkuveljensä kanssa pelaava Brandon Connette: Tämä on ollut äärimmäisen hauska kausi

Roostersin pelinrakentaja Brandon Connette ei peittele tyytyväisyyttään joukkueensa kauteen. Roosters voitti kaikki ottelunsa Vaahteraliigan runkosarjassa, ja kaatoi keväällä kovatasoisen Vienna Vikingsin.

— Tämä on ollut äärimmäisen hauska kausi. Tuntuu että vielä hauskempi kuin viime kausi. Tietysti se on vaikuttanut, että olen saanut pelata pikkuveljeni kanssa, ja lisäksi on tuntunut että koko joukkue on ollut viime vuotista tiiviimpi ryhmä. Vaikka meille tuli uusia pelaajia, niin he olivat monelle ennestään tuttuja, Connette sanoo.

— Viime kauteen verrattuna meillä on laajempi rosteri ja aloittavat pelaajat ovat vielä pykälän viime vuotta laadukkaampia. Nyt kenenkään ei tarvitse miettiä, että pitää tehdä iso peli joka kerralla kun koskee palloon. Ratkaisijoita löytyy paljon.

Connetten toinen Roosters-kausi on ollut tehoiltaan vielä ensimmäistäkin huikeampi: 43 heitettyä touchdownia, vain kaksi syötönkatkoa, onnistumisprosentti 64,5 ja 2 861. Päälle vielä juosten edetyt 343 jaardia ja viisi touchdownia. Ja kaikki tämä huolimatta siitä että monessa ottelussa Connette on pelannut vain pari-kolme neljännestä ennen kuin on jäänyt penkille.

— Totta kai sitä aina haluaa pelata niin paljon kuin mahdollista. Mutta toisaalta tulin tänne tekemään paljon muutakin kuin pelaamaan, Roostersin junioreiden ja naisten joukkueen valmennuksessa mukana oleva pelinrakentaja painottaa.

— Lisäksi olen käynyt paljon asioita läpi Miron (kakkospelinrakentaja Kadmiry) kanssa, ja on ollut hieno nähdä että sielläkin on tullut tulosta. Mirolla taitaa olla sarjan pelinrakentajista kolmanneksi paras rating.

Ensimmäistä kertaa kentällä pikkuveljen kanssa

Connette suitsuttaa yhteistyötään hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalaisen kanssa.

— Se on täysin saumatonta. Mikko antaa minulle paljon vapauksia muuttaa pelejä linjassa, mutta sitä ei tarvitse edes tehdä. Hän tekee niin paljon töitä videoiden äärellä ja purkaa vastustajien puolustuksia että kutsut menevät kohdalleen. Mutta jos jotain tarvitsee muuttaa, niin hän luottaa päätökseeni ja siihen mitä olen nähnyt kentällä.

Pikkuveljen kanssa pelaaminen on tuonut uuden lisän Connetten kauteen. Pikkuveli, laitahyökkääjä Adam Connette on tehnyt myös kovaa jälkeä liigassa. Hänen 17 kiinniottotouchdowniaan on sarjan paras saldo neljään vuoteen.

— Se on ollut uskomattoman hienoa. Pelasin aiemmin toisen pikkuveljeni Simonin kanssa, mutta hän pelasi puolustuksen takakentällä joten se oli hieman eri asia. En ole aiemmin pelannut Adamin kanssa, ja itse asiassa kevään pelimme Mean Machinesia vastaan oli ensimmäinen kerta 8-9 vuoteen kun edes näin hänen pelaavan. Kun hän oli lukiossa, minä olin jo muualla yliopistossa.

Connette myöntää, että veljesten kemia pelaa eri lailla kuin muiden kanssa.

— Vaikka emme ole pelanneet yhdessä, olen heittänyt hänelle todella paljon. Kun olen tarvinut laitahyökkääjää omiin heittotreeneihini, Adam on ollut ottamassa palloja kiinni.

Jatko auki

Connette pelaa Euroopassa nyt kolmatta kauttaan. Ensimmäinen meni Saksassa, tämä ja viime kausi Vaahteraliigassa. Uran jatko on vielä auki.

— Olen keskustellut Roostersin kanssa, mutta myös monen muun eurooppalaisen seuran kanssa. Toisaalta en tiedä jatkanko edes pelaamista tämän kauden jälkeen. En missään tapauksessa aio sanoa, että tämä olisi viimeinen kauteni koska olen sanonut sen aiemminkin eikä se ole pitänyt. Ehkä olen kallistumassa Helsinkiä kohti, Connette vilauttaa jatkoaikeitaan.

Roosters kohtaa lauantain välierässä viime vuoden tapaan Porvoon Butchersin. Porvoolaiset voittivat runkosarjassa vain kolme ottelua.

— Heillä on ollut vaikea kausi, enkä tiedä ketkä heidän pelaajistaan ovat pelikunnossa. Mutta meidän pitää valmistautua kuin kaikki heidän pelaajansa pelaisivat. Pelasimme heitä vastaan kolmesti viime kaudella ja olemme kohdanneet heidät kahdesti tällä kaudella. Olen ehkä eniten kotonani kentällä juuri Butchersia vastaan.

— Mielestäni Sebastian Karbin on heidän paras pelaajansa, joten aiemmissa peleissä olimme onnekkaita kun hän ei pelannut meitä vastaan.

Porvoossa pelatussa ottelussa Butchers piti palloa 20 minuuttia ensimmäisellä puoliajalla.

— Onhan se turhauttavaa olla sivurajalla. Mutta eipä se ollut ongelma kun teimme kuitenkin pisteitä sitten kun pääsimme kentälle. Emme ole miettineet asiaa.

LA 8.9. kello 15.30 Velodromi, Helsinki
Roosters – Butchers

Ruudun lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3287885

Lue myös: 

Roostersin otteluennakko

“Butchersin kausi on ollut sekä työvoitto että työtapaturma” — Lehtinen ja Hall saattavat pelata välierässä Roostersia vastaan

PerfectPervis.comin Roosters-ennakko

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin ennakko Roosters-Butchers -pelistä

TeeDee-podcastin kertaus peliviikon 14 tapahtumiin