Maajoukkuekeskushyökkääjä Tom Suoste on suuressa roolissa Steelersin hyökkäyksen pitämisessä pois kentältä — ”Tarkoitus on kuluttaa kelloa”


Royalsin maajoukkuekeskushyökkääjä Tom Suoste on avainasemassa, kun Royals pelaa pääsystä toiseen perättäiseen Vaahteramaljaan sunnuntaina Kuopiossa.

Steelersin hyökkäyksessä riittää tulivoimaa ja kuopiolaiset tekivät runkosarjassa toiseksi eniten pisteitä. Vaasan suunnalla ei salailla sitä, että suunnitelmana on pitää kotijoukkueen hyökkäys pois kentältä. Ja se onnistuu parhaiten tasaisen varmalla juoksuhyökkäyksellä.

Suoste on ollut lähes koko kauden aiemmasta poikkeavassa roolissa Royalsin hyökkäyksessä, kun hän on lähinnä blokannut amerikkalaiskeskushyökkääjä Justin Williamsille. Williams kuitenkin jätti joukkueen runkosarjan lopulla, ja Suosteelle aukesi tuttu pallonkantajan rooli. Kauden ensimmäisessä kahdeksassa pelissä hän kantoi palloa yhteensä vain 24 kertaa. Kahdessa viimeisessä ottelussa vastuuta tuli 31 juoksuyrityksen verran. Viime kaudella Suoste eteni juosten 643 jaardia, toissa kaudella 805. Tämän kauden saldo runkosarjassa oli 214, joista yli puolet syntyi kahdessa viimeisessä ottelussa.

— Kausi on ollut vuoristorataa. Nyt olen päässyt omalle paikalleni. Mieluummin olisin pelannut siinä koko kauden, Suoste toteaa.

Viime vuosina ei ole juurikaan nähty suomalaiskeskushyökkääjiä niin suuressa roolissa koko ottelun lopputuloksen kannalta kuin mitä Suosteelle on sunnuntaina Väinölänniemellä tarjolla.

— Se tuntuu vain hyvältä. Tämä on parasta silloin kun on tiukka paikka.

Suoste kuvailee itseään monipuoliseksi keskushyökkääjäksi.

— On paljon osa-alueita jossa olen ok. Pystyn tekemään vähän kaikkea. Blokkaamisessa on ehkä parantamisen varaa, Suoste arvioi.

Suoste on omimmillaan Royalsin hyökkäyksen käyttämässä zone-juoksussa.

— Siinä nopeat päätökset ovat tärkeitä. Jos pääsen aloituslinjaan suoraan ilman pysähdyksiä tai vain yhdellä leikkauksella niin se on varmat viisi jaardia, Suoste kuvailee onnistunutta juoksupeliä.

Emme lähde tekemään mitään erityistä sunnuntaina. Tarkoitus on kuluttaa kelloa juoksupelillä.

Tom Suosteen TD Butchersia vastaan 23.8. (Juttu jatkuu videon jälkeen):

Steelers vei runkosarjassa molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset. Toukokuussa Steelers otti 48-33-kotivoiton ja heinäkuussa Vaasassa ottelu päättyi 20-27. Jos kuopiolaisten hyökkäys on ollut liigan kärkeä, niin puolustus löytyy monista tilastosarakkeista häntäpäästä.

— Sieltä ehkä puuttuu kokemusta, jo Royalsin edeltäjän Vikingsin aikana lajin aloittanut Suoste arvioi.

— (Donavan) Hayden on kova pelaaja, ja siitä tulee hyvä taistelupari, Suoste sanoo liigan taklaustilaston ylivoimaisesta ykkösnimestä.

Suoste pelasi tällä kaudella myös ensimmäiset EM-kisansa.

— Iso-Britanniaa ja Ruotsia vastaan pelasin ihan hyvät pelit. Ranskaa vastaan pelasin pelkkiä erikoisjoukkueita, kun olimme yhden keskushyökkääjän muodostelmassa.

— Ranska-tappio oli katkera. Henkilökohtaisesti harmittaa, että ensimmäinen maajoukkue-TD jäi muutaman jaardin päähän Ruotsia vastaan.

SU 9.9. kello 15.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Royals

Ruudun suora lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3288366

Lue myös: 

“Steelers muistuttaa Pittsburgh Steelersiä” — Justin Bell näkee kuopiolaisjoukkueessa samoja piirteitä kuin serkkunsa joukkueessa

Royalsin Evwaraye: Juoksu on avain

PerfectPervis.comin Royals-ennakko

Steelersin otteluennakko

Royalsin otteluennakko

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin kertaus peliviikon 14 tapahtumiin