Royalsin Evwaraye: Juoksu on avain


Royalsin päävalmentaja Seppo Evwarayen resepti sunnuntaisen välierän voittoon on selvä: Juoksupeli jolla Steelersin tehokas hyökkäys saadaan pidettyä sivurajalla.

— Juoksupeli on avain. Se on selvää että he harjoittelevat meidän juoksumme pysäyttämistä, mutta haemme sieltä meille hyvät matchupit, kauden alkumetreillä päävalmentajaksi hypännyt Royalsin toiminnanjohtaja Evwaraye sanoo.

— Pidämme heidän hyökkäyksensä pois kentältä ja pakotamme heidät turhautumaan, Evwaraye suunnittelee.

Eniten juoksutouchdowneja liigassa tehnyt keskushyökkääjä Justin Williams jätti joukkueen runkosarjan lopulla. Päävastuu juoksupelistä siirtyi maajoukkuemies Tom Suosteen harteille. Kauden kahdeksan ensimmäistä peliä Suoste pelasi blokkaavassa roolissa ja kantoi palloa vain reilut parikymmentä kertaa.

— Hän on ainakin tuore. Tom pystyy juoksemaan meidän hyökkäyksessämme, ja osaa zone-juoksun, Evwaraye sanoo. Edellisellä kahdella kaudella Suoste on jo näyttänyt osaamistaan liigakentillä. Toissa kaudella hän eteni suomalaispelaajista eniten juosten, 805 jaardia. Viime kaudella hän oli suomalaistilaston kakkonen Karri Pajarisen jälkeen.

Royalsille kausi on ollut vaikea muun muassa valmentajanvaihdoksen takia. Seura antoi Dan Grassille lähtöpassit kauden ensimmäisen pelin jälkeen. Vaasalaiset toipuivat kuitenkin nihkeästä alkukaudesta ja puristivat lopulta runkosarjan kolmoseksi ja suurella todennäköisyydellä vähintään pronssimitalille.

— On tässä saavutuksen tunne että olemme taistelleet itsemme tähän, Evwaraye sanoo luottavaisena siihen että kausi jatkuu vielä ensi viikolle. Steelers voitti molemmat joukkueiden kohtaamiset, 48-33 ja 27-20.

— Olemme katsoneet paljon filmiä. Viime kohtaaminen heitä vastaan oli pienestä kiinni. Puolustuksessa paransimme paljon ensimmäiseen peliin verrattuna.

— Heidän hyökkäyksellään on paljon aseita. Kärkinimien rajoittaminen on tärkeää. Tarkoitus on saada Belliä ja Wortia kulutettua puolustuksessa, Evwaraye viittaa kahteen suuntaan pelaaviin Steelers-tähtiin.

— Myös erikoisjoukkueet ovat tärkeitä. Heidän hyökkäykselleen ei voi antaa lyhyttä kenttää.

SU 9.9. kello 15.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Royals

Ruudun suora lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3288366

Lue myös:

Maajoukkuekeskushyökkääjä Tom Suoste on suuressa roolissa Steelersin hyökkäyksen pitämisessä pois kentältä — “Tarkoitus on kuluttaa kelloa”

“Steelers muistuttaa Pittsburgh Steelersiä” — Justin Bell näkee kuopiolaisjoukkueessa samoja piirteitä kuin serkkunsa joukkueessa

Steelers.fi: Ottelutarjonta välierään

PerfectPervis.comin Steelers-ennakko

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin Steelers-Royals -ennakko

Touchdown Steelers -podcast

 

Royals-Steelers -ottelun (14.7.) parhaat palat: