Crocodiles – Huskies 10.07.2017

Raportti

Maanantaina pelattiin yksi kauden jännittävimmistä otteluista. Vierasjoukkue Hämeenlinna Huskies hallitsi jaarditilastoja läpi ottelun, mutta ottelua se ehti johtamaan ainoastaan reilut kolme minuuttia. Hämeenlinnalaisten onneksi Huskies johti juuri oikeat kolme minuuttia eli viimeiset. Seinäjoki Crocodiles taisteli, mutta kaatui lopulta lukemin 17–22 (17–14).

Aurinkoisella OmaSp Stadionilla pelatun ottelun juoni muistutti 45 minuutin ajan Tom & Jerry –animaation kaavaa: Huskies hallitsi kenttätapahtumia, mutta kuin ihmeen kautta Crocodiles onnistui riistämään pallon ja ensimmäisellä neljänneksellä tekemään myös pisteitä.

Crocodilesin ensimmäisen puoliajan tähti oli laitahyökkääjä Anthony Brooks, joka teki avausneljänneksellä touchdownin sekä Brett Arriveyn heitosta että 89-jaardisesta aloituspotkunpalautuksesta. Näiden osumien välissä Huskiesin Niko Lester karkasi Stan Bedwellin heitosta koko kentän halkaisseeseen suoritukseen. Lester oli suuressa roolissa Seinäjoella, sillä toinen Huskiesin hybridipelaaja Roman Runner ei ottelussa pelannut.

Touchdowninsa jälkeen Lester koppasi vielä kahden pisteen arvoisella lisäpisteellä joukkueensa 7–8 -johtoon ennen kuin Brooks iski heti seuraavasta palautuksesta maalin.

Lester tekee 72-jaardisen touchdownin…

 

…mutta Anthony Brooks vastaa 89-jaardisella palautuksella.

Huskies-hyökkäys kuljetti avauspuoliajalla palloa lähes viisi kertaa enemmän kuin Crocodiles (51–246), mutta vastaavasti Huskies menetti pallon neljä kertaa. Pallonmenetyksien lisäksi vierasjoukkue tarjosi Crocodilesille apua myös kenttäasemiin myös toistuvilla rikkeillä. Kaiken kaikkiaan Huskiesia vietiin rangaistuksilla taaksepäin ottelussa 146 jaardia – lähes 30 jaardia enemmän kuin Crocodiles-hyökkäyksen toimesta.

Myös Huskiesin puolustus pelasi läpi ottelun hyvin, sillä Arriveyn heitoista onnistui ainoastaan kaksi, joilla Crocodiles eteni 52 jaardia ja teki yhden maalin. Juoksujaardit olivat Crocodilesin osalta puoliajalla yhden jaardin verran miinuksella. Muun muassa Jani Lindqvist sekä Aatu Suhonen olivat Huskies-linjassa avauspuoliajalla vahvoja.

Molemmissa Crocodilesin lisäpistepotkuissa onnistunut Tomi Natri potkaisi Crocodilesin 8–17 –johtoon, kun Crocodiles oli jälleen riistänyt pallon Huskiesilta ja antanut hyökkäykselle mainion kenttäaseman.

Runnerin poissa ollessa myös Ruben De Ruyter ja Jani Luiro saivat vieraiden laitahyökkääjistä lisävastuuta. Luiro koppasi Huskiesin pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi touchdownin ottelun toisella neljänneksellä. Lisäpiste ei onnistunut, joten ottelu eteni tauolle lukemissa 17–14.

Huskiesin puolustus antoi Crocodilesille maanantaina ainoastaan 119 jaardia. Tahj Jones (5) oli tuttuun tapaan joukkueensa taklaustilaston kärkinimiä. Kuva: Marko Tuominiemi

Bedwell sukeltaa ratkaisevan jaardin

Toinen puoliaika oli pitkään maaliton – mutta ei merkityksetön. Crocodilesin aurinkoinen maanantai-ilta nimittäin sai synkkiä sykloneita loukkaantumisten myötä. Hyökkäystehoa söi jo avauspuoliajalla keskushyökkääjä Jaska Värisen putoaminen pelaavasta kokoonpanosta. Kolmannella neljänneksellä pelinrakentaja Arrivey puolestaan loukkasi itseään heittotilanteessa eikä palannut enää peliin. Vajaat kaksi neljännestä Crocodilesin peliä johti Brooks.

Crocodilesin puolustus taisteli hyvin toisellakin päätösneljänneksellä. JP Koivumäki (8,5 taklausta) ja Joonas Raatikainen (8) uurastivat Huskiesin juoksupeliä ja lyhyitä heittoja vastaan. Ja vielä kerran Crocodiles myös riisti pallon Huskiesilta. Päätösneljännekselle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa edelleen kolmella pisteellä.

Entiset Krokotiilit Lester, Velipekka Jaakonsaari ja Tommi Pinta toivat ottelun viimeisillä minuuteilla pelivälineen väkisin maalilinjan läheisyyteen ja lopulta pelinrakentaja Stan Bedwell sukelsi pallon kanssa varsin ansaitun touchdownin. Kun Pinta vielä lisäpisteessä koppasi kaksi pistettä lisää, ei Crocodiles enää noussut. Pisteet matkasivat Hämeenlinnaan lukemin 17–22.

Huskies-linjamies Jani Lindqvistin leppoisa haastattelu:

Huskiesille voitto tärkeään aikaan, Crocodilesin pudotuspelihaaveille kolaus

Tappio oli Crocodilesin pudotuspelihaaveille iso takapakki, sillä ero pudotuspeliviivaan kasvoi nyt kuuteen pisteeseen. Seuraava seinäjokelaisittain merkittävä ottelu on pian, sillä Crocodiles matkustaa Butchersin vieraaksi lauantaina. Joukkue tarvitsee tuosta ottelusta ehdottomasti voiton. Ja voiton saadakseen hyökkäys tarvitsee Arriveyn ja Värisen.

Huskies puolestaan nousee sarjataulukossa Butchersin ohi kolmanneksi. Sekä Huskies, Butchers että Wasa Royals ovat tasapisteissä ja voittaneet keskinäiset ottelunsa ristiin, mutta joukkueet asettuvat järjestykseen voittojen vahvuuden perusteella. Voittojen vahvuus on laskettavissa joukkueen voittamien joukkueiden ottelurekordista.

Royals on voittanut Trojansin, Crocodilesin, Butchersin, Saintsin ja Roostersin. Kun näiden joukkueiden otteluvoitot ja –tappiot lasketaan yhteen on lukema 14–20. Huskies on voittanut kahdesti Crocodilesin, joten Crocodilesin rekordi lasketaan kahdesti ja lisäksi mukaan lasketaan Saintsin ja Royalsin rekordit, yhteenlaskettuna 10–24. Butchers on voittanut kahdesti voitottoman Trojansin sekä Saintsin, Crocodilesin ja Huskiesin. Porvoolaisten lukema on näin ollen 8–26.

Yksittäisistä otteluista siis erittäin painava tässä kolmikossa on siis Royalsin voitto Roostersista ja vastaavasti Huskiesin voitto Royalsista, mutta kyseisellä kolmikolla on kaudestaan jäljellä muun muassa toisiaan vastaan.

 

Vaahteraliiga, 9. peliviikko: MA 10.07.2017 | 18:30 | OmaSp Stadion, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Hämeenlinna Huskies 17–22 (14–8, 3–6, 0–0, 0–7)

Tilastot

 

Vaahteraliiga jatkuu torstaina, jolloin Helsingissä kohtaavat Roosters ja Tampere Saints.

 

Kuvat:

Marko Tuominiemi

Tilastot

Ennakko
Vaahteraliigan 9. peliviikko sinetöidään maanantaina Seinäjoella, kun OmaSp Stadionilla Crocodiles saa vieraakseen Hämeenlinna Huskiesin. Joukkueet ovat sarjataulukoissa peräkkäisillä sijoilla 4. ja 5. joten tuleva taistelu on kummallekin joukkueelle varsin tärkeä taistelu – etenkin kotijoukkueelle, sillä voitolla Crocodiles nostaisi mahdollisuuksiaan nousta pudotuspeliviiva tuntumaan.

Crocodiles on tappiollisen alkukauden jälkeen saanut onnistumisia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Erityisesti kehitys on näkynyt heittohyökkäyksessä, jossa pelinrakentaja Brett Arriveyn yhteistyö Anthony Brooksin ja Dijon Washingtonin kanssa on tuottanut kiihtyvällä tahdilla tulosta. Tämä on vastaavasti avannut myös Jaska Väriselle sekä edellismaanantaina Trojans-ottelussa debytoineelle Justin Andrushkolle vastaan ohuempia juoksupuolustuksia.

Kansainvälisiltä siirtomarkkinoilta Crocodiles hankki juhannustauon aikana myös lisävahvistusta heittopeliinsä kiinnittämällä riveihinsä italialaisen laitahyökkääjän Marco Bonaccin.

Huskiesin puolustus on pelannut koko kauden vahvasti. Puolustuksen linja koko laajudessaan ja tukimieskaksikko Tahj Jones – David Izinyon ovat pääasiassa saaneet juoksupelit tukittua, vaikka edellisessä ottelussaan Porvoo Butchersia vastaan Rickey Stevens keräsikin 170 jaardia. Heittopuolustuksessa erityishuomio kiinnittyy ex-krokotiileihin Roman Runner – Niko Lester, jotka varmasti löytävät vastinparinsa Brooksista ja Washingtonista. Tämän nelikon taisteluita nähdään maanantaina varmasti useampia, sillä kaikki pelaavat sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Haastattelussa Crocodiles-tukimies Cory Magwood:

Video: Tomi Natri

 

Huskiesin saatava pallonmenetykset kuriin

Hämeenlinnalaiset lähtevät Seinäjoelle itselleen vieraasta tilanteesta, sillä kahdessa edellisessä ottelussaan Huskies on kärsinyt tappiot. Edellisen kerran näin on ”Hurttalaumalle” tapahtunut viisi vuotta sitten, jolloin Huskies pelasi debyyttikauttaan II-divisioonassa.

Kahdelle tuoreelle tappiolle on yksi yhteinen tekijä: pallonmenetykset. Niitä Huskiesille on Roosters- ja Butchers-ottelussa sattunut yhteensä seitsemän. Huskies on sarjataulukossa Crocodilesin edellä ja voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 60–6, mutta juuri pallonmenetykset ovat seikka, joka voi asetelmaa nopeasti tasoittaa. Crocodiles vastaavasti on liigan toiseksi ahnain pallonriistäjä.

Alkukaudesta Huskiesin hyökkäys oli iloista, pirteää ja ennen kaikkea tehokasta. Pallonmenetykset ja tiukemmat ottelut eivät ole hyökkäyksellisesti yltäneet samalle tasolle, mihin oman vaikutuksensa lienee aiheuttanut pelinrakentaja Stan Bedwellin Roosters-ottelussa saama päähän kohdistunut isku. Teräaseet puolustuksen puhkomiseen ovat silti edelleen olemassa ja varsinkin Runner-Lester –kaksikko sekä kolmaskin ex-Crocodiles-pelaaja Tommi Pinta kannattaa kentältä huomioida. Kun tuohon lisätään vielä belgialaiset Arkadi Meerchout ja Ruber De Ruyter sekä Bedwellin läpituntema systeemi, voidaan Huskiesilta varmasti odottaakin enemmän. Maanantaina nähdään, miten joukkue on onnistunut tappiot käsittelemään.

Huskies ei ole juurikaan normaalista systeemistään käyttänyt juoksupeliä, vaan juoksupeli on rakentunut joko lyhyistä syötöistä aloituslinjan takana, suunnanmuutosjuoksuista laitahyökkääjille sekä Bedwellin omista juoksuista tai erillisistä power-wildcat muodostelmista, jossa “pelinrakentajana” toimii joku muu kuin Bedwell. Crocodilesin puolustuksen osalta on mielenkiintoista nähdä Cory Magwoodin sijoittuminen kentällä – jättääkö seinäjokelaisjoukkue liigan parhaimpiin puolustajiin lukeutuvan Magwoodin keskustaan juoksua vastaan – ja siten osittain toimettomaksi – vai lähetetäänkö Magwoodia Bedwelliin kimppuun myös esimerkiksi laidoilta?

Heittopuolustuksessa Crocodilesin on onnistuttava pitämään pitkät heitot kurissa ja taklattava lyhyet heitot varmasti. Kokenut Tuomas Leinonen on sekä taklausvarmuudessa että sijoittumisessa huipputasoa. Crocodilesin uusi latvialaisvahvistus Renaldos Macevicius pyrkii rakentamaan painetta heittopelissä reunalta.

Huskiesin monitoimipelaaja Roman Runner johtaa Vaahteraliigan pistepörssiä. Edellisessä Crocodiles-ottelussa hän teki viisi touchdownia, joista kolme syntyi potkunpalautuksista. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Panos on molemmille suuri

Sarjataulukossa sijoilla 2.–4. olevat Royals, Butchers ja Huskies ovat voittaneet keskinäiset ottelunsa ristiin, mikä on kasvattanut Crocodilesin eron pudotuspeliviivaan neljään pisteeseen. Mikäli Huskies voittaa maanantaina ero paisuu jo kuuteen pisteeseen, kun seinäjokisilla on viisi ottelua jäljellä. Käytännössä Crocodilesin on siis pakko kaataa Huskies.

Huskies ei varmasti ole tyytyväinen nykyiseen sijoitukseensa vaan tähtää kärkikaksikkoon. Voitto nostaisi Huskiesin tasapisteisiin Royalsin ja Butchersin kanssa – vain kahden pisteen päähän sarjakärki Roostersista. Maanantain ottelu on siis kaksinverroin tärkeä ottelu.   Vaahteraliiga, 9. peliviikko: MA 10.07.2017 | 18:30 | OmaSp Stadion, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Hämeenlinna Huskies

 

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo klo 18.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Aloituskokoonpanot

Vaahteraliigan ottelun Seinäjoki Crocodiles –Hämeenlinna Huskies aloituskokoonpanot:

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 6 Brett Arrivey DE  42 Benjamin Egboduke
RB 34 Jaska Värinen DT 18 Felix N´twa
WR 13 Anthony Brooks DT 3 Teemu Sinisalo
WR 9 Pasi Raatikainen DE 38 Joonas Raatikainen
WR 29 Marco Bonacci LB 33 Juha Luuri
WR 11 Vili Rajamäki LB 15 Cory Magwood
LT 65 Maximilian Malander LB 45 JP Koivumäki
LG 70 Carlos Carrasco CB 26 Tuomas Leinonen
C 66 Mikael Paloniemi SS 43 Juhani Koivumäki
RG 76 Antti Rinta-aho FS 4 Dijon Washington
RT 77 George Jackson CB 21 Mikko Havulehto

Poissa: 

Epävarmat: 

Huskies:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Stan Bedwell DE 99 Jani Lindqvist
RB 16 Arkadi Meerschout NT 18 James Perrineau
WR 11 Roman Runner DE 91 Aatu Suhonen
WR 3 Ruben de Ruyter LB 10 Alex Haldane
WR 8 Tommi Pinta LB 43 David Izinyon
WR 23 Niko Lester LB 5 Tahj Jones
LT 75 Sami Rantanen CB 11 Roman Runner
LG 67 Ville Järvinen DB 4 Sami Haantaus
C 51 Alex Malchow FS 13 Aku Kattainen
RG 64 AP Reinikainen DB 20 Daniel Mackenzie
RT 70 Jonathan Ashton CB 2 Aku Kattainen

Poissa: Juha Yli-Arvela, Eero Saarinen, Joni Virtanen, Rickhard Helenius, Tomas Rajalin, Christer Berg, Joonas Isokääntä,

Jesper Salmi, Joni Virtanen, Tyshawn Hall, Joonas Alakoski

Epävarmat: Roman Runner

Tuomariryhmä:

Päätuomari Veikko Lamminsalo
Aputuomari Perttu Hautala
Linjatuomari Jani Sipi
Rajatuomari Jukka Kalliokoski
Sivutuomari Terhi Julkunen
Kenttätuomari Anni Tähtinen
Takatuomari Juhani Bruun