Crocodiles – Butchers 01.06.2017

Ennakko

Viides kierros käynnistyy torstaina uudella Vaahteraliiga-areenalla, sillä OmaSP Stadion Seinäjoella kätkee sisuksiinsa illan ottelussa Seinäjoki Crocodilesin ja Porvoo Butchersin välisen taiston. Toistaiseksi kotijoukkue on pelannut kolme vierasottelua ja joutunut jokaisesta poistumaan tappio selässään kotimatkalle. Butchers puolestaan on voittanut kummankin pelaamaansa ottelun.

Crocodilesin tukkoisessa alkukaudessa aukeaa torstaina uusi lehti, kun joukkue pitkän odotuksen jälkeen pääsee lopulta kotikentälle pelaamaan.

– Ehdottomasti hienoa päästä kotikentälle ja kunnon olosuhteisiin, toteaa päävalmentaja Vesa Jalava. – Koko joukkueen ilmapiiri on valmistautumisessa ollut ihan uudenlainen.

Jalavan mukaan edellislauantain ottelu Hämeenlinnassa on pyyhitty mielestä ja opiksi on otettu. Huskies voitti tuolloin kotikentällään Crocodilesin lukemin 60–6.

– Meillä oli ennen arkipeli maanantaina ja sitten seuraava ottelu heti lauantaina. Siinä välissä on kiire saada pidettyä laadukkaita harjoituksia. Emme olleet valmiita pelaamaan ja se näkyi jo olemuksesta.

Jalava itse toimi Hämeenlinnassa katsomovalmentajana ja Eero Martinmäki vastaavasti päävalmentajana. Tämä sai useammankin huhumyllyn laulamaan erilaisia versioita Crocodiles-valmennuksen tilanteesta. Jalavan mukaan tapaus oli kuitenkin sovittu jo aikaisemmin keväällä eikä siihen sisälly sen kummempaa dramatiikkaa.

– Eepi meillä muutenkin hoitaa ottelupäivän kuviot, psyykkaamisen ja muuta.

Crocodilesin pelinrakentaja Brett Arriveyn johtama heittopeli ei ole vielä tuottanut tulosta. Kuva: Anu Tiilikainen

Hyökkäyksen ongelmat korjaustyön alla

Kolmessa ottelussa pelaamassaan ottelussa Crocodiles on voittanut yhden puoliajan (Vaasa Royalsia vastaan avauspuolikkaan lukemin 6–8), mutta muuten viime kauden hopeajoukkue on ollut pelkkä vastaantulija peleissään. Jalavan mukaan noidankehän kipupiste on paikallistettu ja korjausliikkeen pitäisi näkyä osaltaan jo torstain ottelussa.

– Ongelma on ollut se, että hyökkäyksemme ei ole toiminut. Tämä puolestaan on johtanut siihen, että puolustuksemme on joutunut olemaan liikaa kentällä ja väsynyt. Hyökkäyksen vika on ollut siinä, että pelinrakentajamme ja laitahyökkääjiemme yhteistyö ei ole toiminut. Meidän on täytynyt ajatella koko hyökkäystä uudelleen. Tällä viikolla olemme toteuttaneet uudistusta niin paljon kuin olemme ehtineet.

Pelinrakentaja Brett Arrivey on heittänyt kolmessa ottelussa yhteensä 245 jaardia eikä toistaiseksi vielä ainuttakaan touchdownia. Toisaalta Jalava löytää hyökkäyksestä myös onnistumisia.

– Jaska Värinen on näyttänyt olevansa myös keskushyökkääjänä hyvä. Mitä paremmin heittomme toimii, sitä enemmän myös Jaskalta vastuu kevenee. Positiivista on myös, että saimme JP Ristolaisen näin pian loukkaantumisen jälkeen takaisin linjaan.

Värinen kohtaa torstaina Butchersin juoksupuolustuksessa erityisesti tukimieskolmikon Sebastian Karbin – Troy Roach – Niko Pennanen, joista Pennanen keräsi Turku Trojansia vastaan joukkueensa suurimman taklaussaaliin. Ville Kurvinen puolestaan tehnyt onnistuneen muuntumisen laitahyökkääjästä puolustuksen linjaan ja johtaa joukkueensa säkitystilastoa.

Butchersin pelinrakentaja Jordan Moore on kahdessa ottelussa juossut viisi touchdownia. Kuva: Sami Ranta

“Darion Hall ja erittäin hyvät kotimaiset nuoret rissut.”

Butchers on kahdessa pelaamassaan ottelussa tehnyt kummassakin viisi touchdownia. Keskushyökkääjä Darion Hall ja pelinrakentaja Jordan Moore ovat yhdessä hyökkäyksen linjan ja blokkaavan keskushyökkääjä Sebastian Lindellin kanssa luoneet Butchersille alkukauden tehokkaimman juoksuhyökkäyksen.

– Butchers on hyvin valmennettu, tasainen joukkue, kuvailee Jalava. – Toki Hall on on kovanluokan keskushyökkääjä, mutta Butchersilla on myös erittäin hyvät nuoret laitahyökkääjät. Pidän porvoolaisten tavasta rakentaa menestystä omista junioreista. Siinä mielessä he ovat erilainen joukkue kuin kaksi edellistä vastustajaamme.

Mikko Seppänen ja Daniel Luoma ovat alkukaudesta olleet aktiivisimmat Mooren heittojen kohteet. Toistaiseksi kaksikko onkin Hallin ohessa ainoa, jolle on kiinniottoja merkitty.

Crocodiles on puolustuksessaan riistänyt pallon vastustajalta viisi kertaa. Muun muassa Juhani Koivumäki on ottanut syötönkatkon kahdessa edellisessä ottelussa. Yhden noston Jalava tekee myös puolustuksen linjasta.

– Hannu Saarimaa on jatkanut siitä, mihin vuosi sitten jäi. Hän on kokoajan parempi. Lisäksi olemme antaneet nuorille pelaajille runsaasti vastuuta. Kulmapuolustajamme kehittyvät kokoajan ja esimerkiksi pallontavoittelutilanteissa ei tule paremmaksi, jos ei pääse pelaamaan.

Itävallasta Suomeen siirtynyt Felix N´twa on Saarimaan ohessa tärkeä pelaaja Croco-linjan keskellä. Filip Zacok puolestaan antaa painetta linjan laidalta yhdessä Joonas Raatikaisen kanssa. Hallin juoksua vastaan Crocodilesin tärkein puolustaja on kuitenkin tukimies Cory Magwood. Toinen puolustuksen yhdysvaltalaispelaaja Dijo Washington on kärsinyt alaraajavammasta, mutta pelaa Jalavan mukaan torstaina safetyn paikalla.

Vaahteraliiga, 5. peliviikko:

TO 01.06.2017 | 18:30 | OmaSP Stadion, Seinäjoki:

Crocodiles – Butchers

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa ja IS Extrassa, joissa ennakkostudio käynnistyy jo kello 18.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Kuuntele TeeDee-podcastin ennakko ottelusta.

 

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Sami Ranta

Aloituskokoonpanot

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 6 Brett Arrivey DE 99 Filip Zacok
RB 34 Jaska Värinen DT 70 Felix N´twa
WR 13 Anthony Brooks DT 92 Hannu Saarimaa
WR 9 Pasi Raatikainen DE 38 Joonas Raatikainen
WR 87 Miikka Kaunismäki LB 33 Juha Luuri
WR 11 Vili Rajamäki LB 15 Cory Magwood
LT 65 Maximilian Malander LB 43 Juhani Koivumäki
LG 72 Jari Ylimäki CB 12 Joonas Kaleva
C 66 Mikael Paloniemi SS 26 Tuomas Leinonen
RG 76 Antti Rinta-aho FS 4 Dijon Washington
RT 77 George Jackson CB 21 Mikko Havulehto

Poissa: Jukka Ristolainen

Epävarmat: Dijon Washington, Cory Magwood, Jussi Koivumäki, Tomi Natri, Josh Clarke

 

Butchers:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 1 Jordan Moore DE 44 Ville Kurvinen
RB 19 Darion Hall NT 93 Roni Paananen
RB 30 Sebastian Lindell DE 55 Jesse Vuoksenturja
WR 7 Daniel Luoma LB 42 Janne Lahikainen
WR 11 Mikko Seppänen LB 68 Sebastian Karbin
WR 10 Robert Karlsson LB 3 Troy Roach
LT 50 Väinö Pääkkönen LB 8 Niko Pennanen
LG 59 Ville Miettinen CB 15 Andy Pham
C 78 Arttu Tennberg SS 5 Niko Roiko
RG 60 Jari Mononen FS 43 Jere Paananen
RT 73 Pasi Lautala CB 21 Vesa Aaltonen

 

Tuomariryhmä:

Päätuomari Veikko Lamminsalo
Aputuomari Perttu Hautala
Linjatuomari Jani Sipi
Rajatuomari Jukka Kalliokoski
Sivutuomari Alexandra Naumanen
Kenttätuomari Anni Tähtinen
Takatuomari Juhani Bruun

Live-tilastot