Wolverines rullasi Butchersin yli

Helsinki Wolverines (6-3) rullasi yli vierailevan Butchersin 62-16 (34-16) esittäen näyttävää ja tasapainoista heitto- ja juoksuhyökkäystä. Porvoolaiset pysyivät mukana toisen neljänneksen loppupuolella, mutta Wolverines kaksi maalia ennen puoliaikaa repäisi eroa ratkaisevasti ja lopullisen tyrmäyksen toi kotijoukkueen 28 pistettä kolmannella neljänneksellä. Ottelun viimeinen neljännes olikin lähinnä kellonkäyttämistä molemmilta joukkueilta.

Wolverines pelirakentaja Robert Johnson (23-31-0) heitti 366 jaardia ja neljä maalia. Eniten kiinniottoja näistä keräsi RJ Long (9-72-1), mutta eniten tuhoja pääsi tekemään Charles Wort, jonka kuudesta kiinniotosta syntyi kolme maalia ja matkaa taittui 167 jaardia. Juoksupelissä William Young oli liekeissä juosten neljä maalia ja 141 jaardia vain yhdeksällä kannolla.

Porvoon Hans Fortune heitti 132 jaardia ja kaksi maalia, mutta myös yhden syötönkatkon. Dayton Winn vastasi juoksupelistä juosten 21 kertaa ja 130 jaardia. Butchersin molemmat maalit teki kuitenkin Mikko Seppänen, joka keräsi 104 jaardia viidellä kiinniotollaan. Wolverines puolustus teki hyvää työtä heittopuolustuksessa sillä sekä Dayton Winn että Tobias Handirk jäivät kahteen kiinniottoon ja lyhyisiin etenemisiin.

Butchers puolustuksessa Niko Roiko oli ykköstaklaaja (6,0), mutta liian usein Wolverines hyökkääjät jäivät porvoolaisilta taklaamatta kontakteista huolimatta. Lukuunottamatta muutamaa kertaa puolustus ei päässyt myöskään aiheuttamaan painetta Johnsonin heitoille, jolloin takakentän peitot eivät pystyneet enää pysymään kasassa.

Quentin Coulpin keräsi eniten taklauksia kotijoukkueessa (6,0) perässään Aku Kattainen (5,5), joka otti myös ottelun ainoan syötönkatkon. Huomion arvoista oli myös Charles Wort (5,5), jonka kaikki taklaukset kertyivät potkupeleissä. Wolverines puolustus pääsi säkittämään Fortunen kahteen kertaan. Onni Soininen kirjautti itsellään koko säkin ja Benjamin Egbudiwe ja Joni Alakotila saivat puolikkaat säkit.

Voiton myötä Wolverines piti itsensä mukana taistelusta välierien kotiedusta. Butchers puolestaa lähtee ensi torstaina Seinäjoelle Crocodilesin vieraaksi. Molempien joukkueiden jakaessa neljättä sijaa 3-5 rekordilla, on ottelun voittajalla vahva ote runkosarjan neljänteen sijaan.

Wolverines – Butchers 62-16 (16-34)  – Ottelun kohokohdat

1. neljännes

0-7 Seppänen, lisäpiste Seppänen (video)

7-7 Wort, lp Jokinen (video)

2. neljännes

13-7 Young, lp epaonnistui (video)

13-9 Wolverines oma maali (video)

20-9 Young, lp Jokinen (video)

20-16 Seppänen, lp Seppänen (video)

27-16 Siiskonen, lp Jokinen (video)

34-16 Wort, lp Jokinen (video)

3. neljännes

41-16 Long, lp Jokinen (video)

48-16 Young, lp Jokinen (video)

55-16 Young, lp Jokinen (video)

62-16 Wort, lp Jokinen (video)

4. neljännes