Wolverines ja Roosters taistelevat Helsingin hegemoniasta torstaina

Vaahteraliigan 8. kierroksen avaa paikallispeli Helsingissä.  Wolverines (3-4) ja Roosters (4-1) kohtasivat toisensa kertaalleen liigaviikolla 2 ja tuolloin Roosters vei pisteet lukemin 28-22 (14-0).  

Kotijoukkue Wolverines pelaa torstaina runkosarjan viimeisen pelinsä. Mikäli Roosters ottaa kamppailussa voiton, on peli samalla viime vuoden finalistin päätöspeli kaudella 2021.  Ahmoilla on vielä hiuksen hienot mahdollisuudet yltää playoff-peleihin, mutta torstaina voiton ohella joukkue tarvitsisi useampia epäonnistumisia Butchersilta ja/tai Crocodilesilta kauden päätöskierroksilla.  Teoriassa Wolverines voi vielä pudottaa jopa Roostersin pudotuspeleistä, mutta tuon toteutuminen edellyttäisi Roostersin täydellistä romahtamista kauden lopuissa peleissään.

Roosters lähtee otteluun tappio harteillaan. Sarjan kärkijoukkueiden kohdatessa ennen maaottelutaukoa Steelers kävi hakemassa pisteet Helsingistä tiukoin 32-35 lukemin. Iso osa Roostersin runkopelaajista oli mukana Suomen EM-karsintapelissä, joten ottelussa on mielenkiintoista seurata miten valmennusjohto jakaa kuormaa leveän rosterin muille pelaajille.  Kukonpojat tarvitsevat vielä lisää sarjapisteitä playoff-pelien kotiedun varmistamiseen

Wolverines peliin ilman Slateria

Helsinki Wolverines menetti hyökkäys- ja puolustuspelinsä kärkipelaajan Curtis Slaterin miehen siirtyessä Saksaan ELF-sarjaan pelaamaan. Tätä kirjoitettaessa joukkuetta ei ole julkaistu.  Torstain rosterista puuttuu myös puolustuslinjan ykkösmies Benjamin Egbudiwen nimi.  Egbudive oli lauantaina Myyrmäessä pelanneessa Team Swedenissä, mutta puuttuu nyt Wolverinesin vahvuudesta. Maajoukkueleiri verotti Wolverinesilta myös takapuolustaja Elmeri Laalon joukkueen toipilasosastolle.

Wolverines hakemaan voittoa pelistä pitkään loukkaantuneena olleen keskushyökkääjä Breon Allenin juoksupelin kautta. Mikäli Allen on torstaina täydessä tikissä, tulee ahma-joukkueen pelivalikoima monipuolistumaan kahden yhdysvaltalaispelaajan yhdessä luoman juoksu-uhan avulla. Pelinrakentaja Jordan Williams on ollut joukkueensa kahden viimeisen voittopelin pääarkkitehti ja tulee olemaan Roostersin kovan puolustuksen vartioinnissa läpi pelin.  Mitään heittojuhlaa Wolvojen hyökkäykseltä lienee turha odottaa kauden kahden tehokkaimman laiturin (Slater + Phung Nguyen) ollessa poissa kokoonpanosta.

Wolverinesin puolustuksessa suurta vastuuta tulevat kantamaan nuoret nimet Willy Lindfors, Viljami Rautavirta, Aleksi Kylli, Jonis Heikkinen, Veeti Puustinen ja Edo Waxlax. Kokoonpanoon on torstaiksi merkitty myös Rufail Khalifa, joka ei ollut joukkueen Royals-pelissä ennakkotieoista poiketen mukana.

Keskushyökkääjä Breon Allenin on ollut toipilaana alkukauden loukkaantumisen takia (Kuva: Irja Vaateri)

Roosters koki kolhuja maaottelutauolla

Suomen EM-välieräpeliin valmistautuneessa maajoukkueessa oli mukana yli 20 Roostersin pelaajaa.  Useampikin punapaita otti pelissä iskuja vastaan ja ainakin Karri- ja Arttu Pajarinen ovat välieräpelissä saamiensa vammojen takia poissa miehistöstä. Maajoukkuepelaajista Akseli Olin ja Roni Salonen ovat ilmoitettuina epävarmojen listalle ja joukkueen tuore ruotsalaisvahvistus Filip Jönsson ei ole mukana pelaavassa kokoonpanossa torstaina. Myös Jönsson osallistui maansa maajoukkueleirille viime viikolla, mutta ei ollut mukana voitokkaassa miehistössä lauantaina.

Roosters esittelee pelissä tuoreena vahvistuksena yhdysvaltalaisitalialaisen Mike Gentilin.  Gentilillä saattaa olla paljon hampaankolossaan nimenomaan Wolverinesia kohtaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Brahen kentällä elokuussa 2020 Gentili sai suihkukomennuksen kahden epäurheilijamaisen käyttäytymisen johdosta ja joutui seuraaman sivusta joukkueensa tappiota ja kauden päättymistä playoff-pelien ulkopuolelle.

Roosters lähtee peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Pelinrakentaja Miro Kadmiryllä on laiturivalikoimassaan huikea määrä taitoa, eikä Karri Pajarisen puuttuminen miehistöstä heikennä dramaattisesti joukkueen juoksuvoimaa. Pallon kantajina tullaan näkemään Gentilin ohella Andrecus Lindley joka on saanut nauttia Pajarisen tarjoamista lepohetkistä läpi kauden.

Andrecus Lindley saa torstaina totuttua enemmän vastuuta Pajarisen loukkaannuttua (Kuva: Jari Turunen)

Vaahteraliigan 8. kierroksen paikallisottelu Wolverines-Roosters pelataan torstaina 12. elokuuta Käpylän Velodromilla.  Liput kannattaa hankkia ajoissa Lippu.fi.  Ottelu potkaistaan käyntiin 18.30 ja suora JedX-studio kentän laidalta Ruutu+ kanavalla jo klo 18.00 alkaen.

Tutustu:  Wolverines rosteri

Tutustu:  Roosters rosteri

Kuvat:  Irja Vaateri, Jari Turunen

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat