Wolverines ja Crusaders toistamiseen Velodromilla

Helsinki Wolverines kohtaa toistamiseen sarjanousija Crusadersin kotikentällään Velodromilla. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi viimeisen minuutin ratkaisuun Wolverinesin hyväksi 27-22 (8-8).

Sunnuntain taisteluparin kesäkuinen peli oli yksi kuluvan kauden jännittävimmistä. Wolverines kiri Crusadersin ohitse viimeisen minuutin kahdella touchdownilla, joiden väliin mahtui helsinkiläisten onnistunut onside-aloituspotku. Lohjalaiset ovat edelleen ilman avausvoittoa ja saapuvat Velodromille nälkäisinä.

Rufail Khalifan paluu liigakentille

Viime kauden finalisti Helsinki Wolverinesin kausi ei ole sujunut alkuperäisen suunnitelman mukaan. Harjoituskauden pelinrakentajaongelmat ovat jatkuneet erilaisina haasteina joukkueen ulkomaalaisvahvistusten kanssa.  Peräti kaikki kolme seuran ennen kautta suojattujen pelaajien listalle sijoittamaa urheilijaa (Mavin Sounders, Breon Allen, Cedric Johnson) ovat poissa kokoonpanosta ja lisäksi joukkueen takakentän yhdysvaltalainen tähtipelaaja Dajion Lynchin osallistuminen peliin on epävarmaa. Wolverinesilla olisi sääntöjen mukaan mahdollisuus korvata suojatut pelaajansa korvaavilla ilman karensseja, mutta toistaiseksi ainoastaan pelinrakentajan paikalle on tuotu uusi pelaaja.

Pelaajahaasteiden lisäksi muutokset valmennustiimissä eivät ainakaan ole helpottaneet joukkueen valmistautuista tärkeään peliin.

Wolverines lähtee sunnuntain peliin yhtä viikkoa kokeneemman pelinrakentajansa Jordan Williamsin johdolla.  Hyvänä uutisena joukkue esittelee puolustuksen takakentälle kovan Rufail Khalifan, joka on pelannut alkukauden Puolan sarjassa.  Khalifan lisäys heittopuolustusmiehistöön on vapauttanut päävalmentaja Michael Mattinglyn siirtämään Eric Irvinen safetyn paikalta tukimieheksi. Myös laitahyökkääjä  Niko Kantonen palaa hyökkäykseen kahden pelin lomansa jälkeen.

Wolverines vei joukkueiden edellisen kohtaamisen viimesekuntien maalilla (Kuva: Irja Vaateri)

Crusadersille tuore unkarilainen safety

United Newland Crusadersin yllätys sunnuntain peliin on nuori unkarilainen takapuolustaja Zolita Goltan. 20-vuotias unkarilainen on pelannut aiemmin Unkarin sarjassa BC Cowbelssissa ja Tsekin liigassa Ostrava Steelersissa safetyn paikalla.

Lohjalaiset lähtevät peliin edellisen pelin viimeisen minuutin tappiosta sisuuntuneena. Joukkue hakee edelleen ensimmäistä voittoaan Vaahteraliigassa ja tietää, että sunnuntaina tuon ottaminen on mahdollista.  Päävalmentaja Tuomas Heikkinen kertoo seuran verkkosivuilla miehistönsä olevan nyt valmiimpi taistelemaan voitosta Velolla.

-Toinen kerta Velolla Wolverinesia vastaan. Uskon, että jännittämistä on nyt meidän riveissämme vähemmän. Viimeksi pysyttiin hiukan tuurillakin mukana eka puoliaika ja lopulta oltiin hyvällä taistelulla harmittavan lähellä voittoa.

Vaahteraliigan 6. kierroksen kamppailu Helsinki Wolverines – United Newland Crusaders potkaistaan käyntiin Käpylän Velodromilla klo 18.30.  Liput ennakkoon Lippu.fi.  Suora lähetys Helsingistä Ruutu+ kanavalla jo 18.00 alkaen.

Tutustu:  Wolverines rosteri

Tutustu: Crusaders rosteri

Lue myös: Crusaders ennakko: 

Kuva: Irja Vaateri

Katso  joukkueiden edellisen trillerin parhaat palat