Wolverines ja Crocodiles välieräpelissä Myyrmäessä

Helsinki Wolverines ja Seinäjoki Crocodiles kohtaavat lauantaina Vaahteraliigan toisessa välieräpelissä. Panoksena on paikka viikon päästä pelattavaan Vaahteramalja XLIII-peliin.  Wolverinesin kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Wolverines ja Crocodiles pelasivat runkosarjassa kaksi tasaista ottelua joista ensimmäinen päättyi varsin kuumien vaiheiden jälkeen Wolverinesin jatkoaikavoittoon 34 – 36 Seinäjoen Wirokit Stadionilla. Joukkueiden toinen kohtaaminen pelattiin Helsingin Velodromilla ja pisteet matkasivat Crocodilesin mukana Pohjanmaalle lukemin 20-25.  Perjantaina Myyrmäen illassa on odotettavissa tasainen taistelu paikasta Vaahteramaljaan.

Crocodilesin hyökkäys on kaudella 2022 perustunut väkivahvan Christian Powelin luoman juoksu-uhan pohjalle.  Vastustajat ovat keskittyneet varjostamaan yhdysvaltalaiskeskushyökkääjää, jolloin pelinrakentaja Zachary Whitehead on löytänyt laitureitaan vapaina, ja joukkue on päässyt etenemään heittopelein enemmän jaardeja kuin juoksuin. Powell on toki edennyt kentän pintaa pitkin 1139 jaardia tehnyt 19 touchdownia, joten miehen loukkaantuminen kauden lopulla on ollut kova paikka Crocodilesille.  Lauantain välierän kuumin kysymys lienee Powellin pelikunto. Mies on merkitty Crocojen aloituskokoonpanoon omalle paikalleen keskushyökkääjäksi.

Seinäjokisten puolustus oli Vaahteraliigan runkosarjassa toiseksi paras juoksujen pysäyttäjä.  Crocodilesin pelottava puolustuslinja piti vastustajan juoksupelin keskimäärin alle sadassa jaardissa sijoittuen tilastoissa kakkoseksi heti Steelersin jälkeen. Lauantain peliin päävalmentaja Andy Bezaire ryhmittää kovimmat syömähampaansa, Seth Zinsin, Filip Zacokin, Artur Pinheiron ja Emmit Goodenin metsästämään vastustajan pelinrakentajaa läpisyöksyillään.

Kuuma kysymys lauantaina. Mikä on Christian Powellin pelikunto? (Kuva: Jari Turunen)

Wolverines lähtee pysäyttämään Powelia

Helsinki Wolverines on valinnut taktiikakseen Crocodilesin juoksun pysäyttämisen. Joukkueella on yksi ylimäärinen kiintiöjenkki harjoitusvahvuudessaan ja viime peleissä päävalmentaja Michael Mattingly on vuorotellut tukimies Alvin Reelsin ja takapuolustaja Darius Lewisin peluuttamista. Lauantaina on Reels pelivuorossa ja käytännössä se tarkoittaa joukkueen juoksupuolustuksen vahvistamista.

Wolverinesin X-faktor lauantaina on pelaavaan kokoonpanoon palaava Ville Valasti. Joukkueen johtava puolustaja ei ole ehtinyt pelaamaan vielä kertaakaan Crocoja vastaan tällä kaudella ja menohaluja miehelläi rittää.  Lauantain pelissä tullaan näkemään kahden mahdollisesti sarjan kovimman puolustuslinjan taistelu Valastin johtaman nelikon pyrkiessä nokittamaan Crocodiles-linjan suorituksia.

Wolverines-pelinrakentaja Jabari Harris heitti Vaahteraliigan runkosarjassa eniten touchdowneja ja miehen heittojen onnistumisprosentti oli sarjan toiseksi paras (59,9%). Liikkuvalla pelinrakentajalla on laitureinaan useita ykköskorin pelaajia, mutta halutessaan mies karkaa itse juoksuun. Harrisin omasta juoksu-uhasta todisteena 15 touchdownia, joilla hän sijoittuu koko liigan juosten tehtyjen touchdownien tilaston kolmoseksi edellään ainoastaan Crocojen Powell ja liigan ykkösjuoksija Steelersin Le’Anthony Reasnover. Menestyäkseen lauantaina seinäjokisten on varjostettava dual threath pelinrakentajan jokaista liikettä.

Vaahteraliigan 2. välieräpeli Helinki Wolverines – Seinäjoki Crocodiles potkaistaan vauhtiin lauantaina klo 18:30. Paikkana poikkeuksellisesti Myyrmäen jalkapallostadion.

Kuva:  Jari Turunen

Näillä pääset vauhtiin

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat