Wolverines ja Crocodiles avaavat kauden Helsingissä

Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin torstaina 30. heinäkuuta  Brahen kentällä  klo 18.30.

Avausottelussa kohtaavat viime kauden kolmonen Wolverines sekä nelonen Crocodiles.  Joukkueiden kauteen valmistautumista on värittäneet koronapandemian tuomat rajoitukset, mutta torstain lähestyessä fokus on vain ja ainoastaan pelaamisessa.

Wolverines heittää ja puolustaa juoksua

Kotijoukkue Wolverines on uudistunut rajusti  ja painopiste asetettiin jo ennen koronaa omien nuorten lahjakkuuksien koulimiseen liigakentille.  Rosteri sekä valmennustiimi ovat rakentuneet nykymuotoonsa läpi harjoittelukauden ja nyt taisteluun lähdetään yhdysvaltalaisen Michael Mattinglyn  ohjauksessa.

Torstain ottelussa tullaan näkemään useita liiga-debyyttejä jopa avauskokoonpanossa.  Tukimiesosastolla taklaava palomies  Mikael Vuorinen on vakuuttanut valmennusjohdon fyysisellä pelaamisella ja voittanut paikan aloituksessa.  Myös nuorten maajoukkueessa pelannut Maximilian Ollila saa ensikosketuksen liigavauhtiin takakentällä. Valmennuspäällikkö Vilkko haluaa nostaa esille myös tuoreen linjapuolustajansa Jonis Heikkisen, joka edustaa puolustuksen rookie-kategoriaa. Mies saattaa saada ensimmäiset liiga-downinsa jo torstaina.  Kokemusta ahma-puolustukseen tuovat Ville Valasti ja Benjamin Egbudive.

  Wolvojen hyökkäyskalusto on nimekäs ja odotuksissa on pelinrakentaja Christopher Forcierin heittopainotteinen iltapuhde laadukkaille laitureilleen.  Juoksuvastuu on torstaina  Johannes Siirilällä, joka debyyttikaudellaan 2019 juoksi ahmoissa 5 jaardin etenemiskeskiarvolla.

Crocodiles juoksee ja puolustaa heittoa

Nälkäiset krokotiilit saapuvat Helsinkiin ennakkoon vahvan rosterin voimin.  Omien  kasvattien ohella joukkue onnistui hankkimaan lopulta miehistöönsä  tuhdin nipun kokeneita import-pelaajia ja nousi samalla vahvasi playoff-kandidaatiksi. Seinäjoella puhutaan jo paluusta Vaahteramaljaan.

Seinäjokisten pelinrakentajavalinta yllätti monet. Kokenut Spencer Cutlan siirtyy johtamaan joukkueen hyökkäystä ja torstain mielenkiinto kohdistuukin joukkueen pelivalintoihin. Kenellekään ei tule yllätyksenä, että voimakaksikko Christian Powell ja Veikka Lehtonen tulevat juoksemaan pallon kanssa paljon.  Juoksu-uhka on Vaahteraliigan pelottavin, mutta heitot arvoituksia. Wolverinesin kokematon takakenttä saattaa houkutella Joni Mäkelää ja Samu Juppoa kokeilemaan ilmasiltaa suunniteltua enemmänkin.

Puolustuksessa ehdottoman mielenkiintoinen tuttavuus tulee olemaan yhdysvaltalaistakamies Alexander Germany. Onnistuvatko Crocodilesin heittopuolustajat Germany, Mikko Havulehto, Joonas Kaleva sekä ranskalainen  Hadrien Lynda pysäyttämään Vastustajan nimekkään laiturit ajoissa.

Spencer Cutlanin uusi rooli joukkueessa tarjoaa Crocodiles-valmennukselle mahdollisuuden yllätykselliseen pelaamiseen. Paljastavatko seinäjokiset kikkakorttinsa jo avauspelissään nähdään pian.

Ottelun kick off klo 18.30. Suora lähetys Ruutu+ kanavalla alkaa 18.00