Wolverines haastaa Crocodilesin Seinäjoella

Toukokuun hellepelien putken päättää Crocodilesin ja Helsinki Wolverinesin kohtaaminen Seinäjoen Wirokit Stadionilla. Kahdella voitolla kautensa avannut kotijoukkue on pelin ainoa ennakkosuosikki.

Seinäjoki Crocodiles on aloittanut sarjan kahdella vakuuttavalla voitolla. Butchersin ja Royalsin aiemmissa peleissä kaatanut pohjalaisjoukkue odottaa kolmannesta perättäisestä kotipelistään kolmatta kotivoittoa, mutta ei ole sortumassa aliarvioimaan vastustajaansa.

Wolverines aloitti kautensa siitä, mihin viime kesän lopulla jäätiin. Helsinkiläiset jäivät Steelersin jyrän alle avauspelissään, eikä pitkän poissaolijoiden listan rasittama joukkue saa juurikaan helpotusta tilanteeseen myöskään sarjan toiselle pelikierrokselle.

Kolme jenkkiä poissa rosterista?

Kotijoukkue Crocodiles lähtee perjantain peliin ilman kolmea jenkkivahvistustaan. Puolustuksen tukimieskaksikko Charles Akanno ja Fa’avae Fa’avae sekä laitahyökkääjä J’kobi Reddick ovat kaikki merkittynä poissaolijoiden listalle.  Erityisesti Akannon poissaolo rosterista helpottaisi helsinkiläisvierailijoiden iltapuhdetta Jouppiskalla. Miehen tilille on kahden pelatun pelin jälkeen kirjattu jo neljä pelinrakentajan säkitystä.

Crocodilesin hyökkäyksen ykkömies on tuttuun tapaan ollut keskushyökkääjä Christian Powell, joka metsästää kesän aikana useampaakin legendaarisen Stephen Stokesin ”ikuiseksi” julistettua liigaennätystä. Perjantai näyttää antaako päävalmentaja Charlie Ovey Powelille tilaisuuden kartuttaa jaardi- ja TD-tiliään ennakkoon heikommaksi ennakoidun vastustajan kustannuksella, tai panostetaanko pelinrakentaja Christian Arrambiden heittopeliin, joka on toukokuun ottelussa lähtenyt liikkeelle mallikkaasti.

Darius Lewis oli Wolverinesin tehokkain puolustaja kauden avauksessa (8,5 taklausta) Kuva: Jari Turunen

Pallonmenetykset minimoitava

Wolverines matkustaa pohjanmaalle ilman turhia paineita pelin lopputuloksesta. Valmennusjohto toistaa viestiä prosessista, jossa yksittäiset ottelut ovat portaita pitemmän tähtäimen kehittymiselle.  Käytännössä kaikki pitävät pelin lopputulosta selvänä jo ennen kickoffia, ja siinä saattaa olla helsinkiläisjoukkueen yllätysmomentti perjantaille. 

Joukkueen rosterissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia kauden avauksesta. Poissa olleet puolustuksen frontin avainpelaajat ovat edelleen poissa. Täydennyksenä listalle on saatu ainoastaan takapuolustaja Brian Appiahin nimi. Lupaava nuori puolustaja ei ole kuitenkaan listattuna aloittajaksi.  Viikko sitten pelin kesken jättänyt Alvin Reels on mukana kokoonpanossa.

Pelinrakentaja Rasmus Laalo aloitti kautensa kaksijakoisesti.  Viisi heitettyä syötönkatkoa on suoritus, jota ei jatkossa vaan voi hyväksyä, mutta edellisen kauden räikeät pallonkäsittelyvirheet oli saatu kitkettyä ainakin avauspelistä pois. Joukkueen hyökkäyslinja vaikuttaa olevan piirun verran parempi kuin edellisellä kaudella ja tämä mahdollistaa pelinrakentajalle paremman työrauhan toimistossaan.  Pallonmenetykset tappavat nopeasti joukkueen hyökkäyksen rytmin. Niistä on pakko päästä eroon.

Taistelu sarjapisteitä potkaistaan käyntiin Wirokit Stadionilla perjantaina klo 17:30.

 

Näillä pääset tunnelmaan