Vaahteraliigan sunnuntaipelissä vastakkain Wolverines ja Butchers

Poikkeuksellisesti sunnuntaina pelattavassa vaahteraliigakamppailussa Helsinki Wolverines isännöi Porvoon Butchersia. Ottelulla on suuri merkitys molempien joukkueiden playoff-haaveiden näkökulmasta.

Wolverines ja Butchers kohtasivat edellisen kerran heinäkuun puolivälissä, jolloin pelistä muodostui odotettua tiukempi. Butchers onnistui roikkumaan pelissä mukana pitkään, eikä tuolloin vahvan alkukauden pelannut Wolverines onnistunut pysäyttämään odotetusti porvoolaishyökkäystä. Nyt on vettä virrannut lisää Porvoon joessa ja joukkueiden kokoonpanoissa tapahtunut hienosäätöjä erinäisistä syistä. Sunnuntain pelistä on kehkeytymässä jännittävä taistelu pisteistä.

Ex Butchers Alvin Reels vahvistaa Wolverinesia

Helsinki Wolverines kertoi pelin kynnyksellä vahvistavansa puolustustaan Alvin Reels Jr:llä. Michiganin Detroitista lähtöisin oleva tukimies pelasi viime kaudella Butchersin paidassa keräten 35,5 taklausta, kaksi pelinrakentajasäkitystä ja yhden syötönkatkon. Wolverines on joutunut vahvistamaan puolustustaan yhdysvaltalaistukimies Joseph Kordusin oltua poissa jo kahdesta pelistä käsivammansa takia. Reels siirtyy Ahmoihin puolalaisesta Bialystok Lowlandersista.

Helsinkiläiset saavat peliin mukaan myös belgialaislinjamies Paul Minzenin, joka loukkaantui joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Porvoossa ja oli sivussa Roosters-pelistä.

Alvin Reels taklasi viime kaudella Porvoon Butcersin paidassa (Kuva: Jari Turunen)

Butchersin kerättävä lisää pisteitä

Wolverinesin tappio Roostersille oli erittäin huono uutinen Porvoon Butchersille. Alkukauden aikana tasapistein sarjan neljättä sijaa tavoitelleilla Roostersilla ja Butchersilla on sarjataulukossa nyt kahden voiton ero ja käytännössä toinen Butchersin päävastustaja playoff-taistelussa onkin Wolverines.   Jos porvoolaiset häviävät sunnuntaina, tulee playoff-paikan saavuttamisesta äärimmäisen vaikeaa.

Butchers on toistaiseksi ollut heittopuolustukseltaan liigan heikoin joukkue. Sunnuntaista Velodromilla saattaa tulla pitkä, mikäli joukkue ei onnistu pysäyttämään vastustajan tähtipitoista laiturikaartia. Tähän mennessä Butchers on päästänyt heittöjaardeja taakseen keskimäärin 223.

Porvoolaisten hyökkäyspeli on saanut uusia ulottuvuuksia yhdysvaltalaiskeskushyökääjä Seth Rowlandin liityttyä joukkueeseen. Wolverines ei voi yksinomaan keskittyä puolustamaan pelinrakentaja Brandon Gwinnerin juoksuja Rowlandin tarjotessa perinteistä juoksu-uhkaa kentällä. Rowland onnistui joukkueiden edellisessä kohtaamisessa touchdownin teossa kahdesti.

Sunnuntain Vaahteraliigaottelu on peliviikko 11 merkityksellisin playoff-asetelmien näkökulmasta. Viime kaudella Porvoossa pelanneen Alvin Reelsin ilmestyminen vastustajan rosteriin tuo peliin oman jännitteensä.  Ottelun kick off Käpylän Velodromilla klo 16:30.

Kuva: Jari Turunen

Näillä pääset vauhtiin

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen huippuhetket