Vaahteraliigan perjantaipelissä vastakkain Crocodiles ja Wolverines

Seinäjoen Wirokit Stadionilla tarjoillaan perjantaina Vaahteraliigan sarjataulukon ääripäiden kohtaaminen. Kaikki viisi otteluaan pelikentällä voittanut Crocodiles saa vieraita Helsingistä. Wolverines ei ole tällä kaudella mässäillyt voitoilla tai pisteillä, mutta pieniä valonpilkahduksia sarjajumbon otteissa on nähty kauden edetessä.

Perjantain vaahteraliigakamppailussa tulee olemaan vain yksi ennakkosuosikki. Tasaisen varmasti kautensa peleissä jyrännyt Crocodiles on tilastollisesti edellä tulevaa vastustajaansa lähes kaikilla mitattavilla osa-alueilla. Seinäjokiset eivät ole peleissään häikäisseet yleisöään ylivertaisilla suorituksilla, mutta otteiden tasaisuus on merkinnyt sarjapisteiden ropisemista kaikista peleistä yhä kabineteissa yhä väännettävää peliä lukuunottamatta.

Wolverinesin alkukausi on ollut juuri niin vaikea, kuin joukkueen radikaalin nuorennusleikkauksen tuloksena odoteltiin nähtävän.  Isot haasteen linjapelaamisessa, sekä kokematon puolustuksen takakenttä ovat yhteensä merkinneet ropinaa omalla maalialueella. Vastustajat ovat onnistuneet tekemään kauden neljässä ensimmäisessä pelissä peräti 20 heittotouchdownia Ahmoja vastaan eli keskimäärin viisi per peli.

Crocodiles lähtee helteiseksi ennustettuun kotipeliin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Pari peliä sivussa ollut kenttäpotkumaalien erikoismies Eetu Mäki-Maunus palaa kokoonpanoon, mutta miehen roolina lienee perjantaina pääasiassa vastustajan pelinrakentajan ahdistelu puolustuksen linjapelaajan roolissa. Pelinrakentaja Zachary Whitehead on alkukauden tarkkaheittoisin pelinrakentaja 64,1 %:n onnistumisprosentilla ja Wolverinesia vastaan mies lähtee repimään etumatkaa lisää takanaan oleviin QB-kollegoihinsa.

 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Vaahteraliigan välieräpelissä päättyi Crocojen niukkaan 21-28 voittoon (Kuva: Jari Turunen)

Wolverines ei ole saanut kauden peleihin vielä kertaakaan jalkeille papereilla parasta miehistöään. Seinäjoki-peli ei tee tässä poikkeusta ja edelleen molempien linjojensa osalta kokoonpanot ovat varamiehisiä.  Puolustuslinjan Edo Waxlaxin ja hyökkäyslinjan Max Bowenin puuttumiset ovat pahoja iskuja kapeiden linjamiehistöjen suorituskykyyn. Puolustuksen ainoan jenkkipelaajan Alvin Reelsin puuttuminen heikentää joukkueen juoksupuolustusta merkittävästi.  Perjantaina pohjalaisella suolla odotetaan uusien sankarien nousevan esiin Wolverinesin lähtiessä taisteluun ennakkoon ylivoimaista vastustajaan vastaan.

Wolverinesin ja Crocodilesin kohtaamiset ovat olleet viime kausina suurten tunteiden jännitysnäytelmiä. Joukkueiden tuorein kohtaaminen tapahtui Vaahteraliigan välieräpelissä syyskuussa, jolloin Crocot taistelivat paikan kauden Vaahteramaljaan 21-28 voitolla. Perjantaina pelissä ei kuitenkaan ole kuin yksi ennakkosuosikki.

Vaahteraliigan kuudennen kierroksen kapmmailu Crocodiles-Wolverines potkaistaan Wirokit Stadionilla vauhtiin klo 18:30.

Näillä pääset tunnelmaan