Vaahteraliigan ottelut globaaliin jakeluun

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto SAJL on solminut sopimuksen Vaahteraliigan otteluiden digitaalisesta jakelusta globaalille yleisölle.

American Football International LCC (AFI) hoitaa suorina lähettävien liigaotteluiden markkinoinnin jakelun sekä englanninkieliset selostukset. Sopimus on kestoltaan kolme vuotta.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen on innostunut uudesta aluevaltauksesta:

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Vaahteraliigan otteluita on tarjolla maailmanlaajuisesti englanniksi selostettuna. Tavoitteena on pitää Vaahteraliiga yhtenä Euroopan huippusarjoista ja sarjan globaali näkyvyys tukee tätä erinomaisesti. AFI verkostoineen on erittäin hyvä alusta laajentaa kotimaisen liigan ja liigaseurojen suosiota sekä seuraajien määrää”

AFI:n perustaja ja toimitusjohtaja John McKeon on mielissään saadessaan Vaahteraliigan tiiviiseen yhteistyöhön kanssaan:

”Olemme innostuneita yhteistyöstä SAJL: n ja Vaahteraliigan kanssa.  Vaahteraliiga on yksi tasokkaimmista amerikkalaisen jalkapallon liigoista Euroopassa.  Olemme panostaneet rajusti viimeisen seitsemän vuoden ajan edistääksemme amerikkalaisen jalkapallon näkyvyyttä Euroopassa ja muualla maailmassa ja tämä sopimus on suomalaiselle jenkkifutikselle suuri mahdollisuus päästä esille paremmin globaalisti”

Suomessa Vaahteraliigan otteluiden jakelukanavana toimii Sanoma Media Finlandin Ruutu+ palvelu. AFI:n globaalit Vaahteraliigalähetykset ovat geoblokattuja, eli niitä ei voi seurata suorana Suomesta käsin.

Käynnistyessään ainoa aktiivinen jenkkifutissarja

Kauden 2020 Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin torstaina 30. heinäkuuta. Käynnistyessään se on maailman ensimmäinen pandemian jälkeen aloittava amerikkalaisen jalkapallon mestaruussarja. Kysyntä jenkkifutisviihteelle on juuri nyt suurta ja Vaahteraliigan otteluihin tulee kohdistumaan laaja huomio muutoin hiljaisilla kansainvälisillä jenkkifutismarkkinoilla.

Vaahteraliigan otteluilla on ollut vuosien ajan oma kasvava kansainvälinen fanijoukko. Amerikkalaisvahvistusten taustavoimat sekä import alumnit ovat seuranneet aktiivisesti tapahtumia Suomessa pääasiassa sosiaalisen median välityksellä.  AFI:n englanniksi selostetut suorat lähetykset tarjoavat tälle joukolle uuden mahdollisuuden olla tiiviisti mukana Vaahteraliigan tapahtumissa.   Tulevan viikon ensimmäiset lähetykset saatetaan välittää vielä suomenkielisin selostuksin, ennen kuin AFI saa resursoitua kalenterinsa kuntoon.

-Toivottavasti viesti live-lähetyksistä kulkee nopeasti nykyisten importtien kotikaupunkeihin USA:ssa ja muualla maailmassa. Oman kylän pojat ovat häkellyttävän suuria tähtiä erityisesti Yhdysvalloissa ja esimerkiksi liigajoukkueiden fanituotteille saattaa jatkossa syntyä yllättävää kansainvälistä kysyntää. Toivottavasti joukkueiden  verkkokaupat ovat valmiudessa vastaanottamaan sitä. Volyymit valtameren takana on muutamaa nollaa suuremmat kuin Suomessa, joten tähän kannattaa panostaa oikeasti. –  kommentoi sopimuksen seuroille tuomia mahdollisuuksia SAJL:n viestintäpäällikkö Janne Vainio.

Enemmän näkyvyyttä AFI:ssa

Tiiviimpi yhteistyö American Football Internationalin kanssa on jo näkynyt normaalia kattavampana Vaahteraliigan alkuasetelmien esittelynä AFI:n verkkosivuilla. Tulevalle viikonlopulle on suunnitteilla Vaahteraliigan päävalmentajien yhteinen haastattelulähetys, jossa AFI:n asiantuntijat laittavat suorassa lähetyksessä liigaseurojen valmentajat  tilille tulevan kauden alkuasetelmista. Tästä enemmän infoa lähiaikoina.

 

Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin torstaina 30. syyskuuta Helsingissä Brahen kentällä. Avauskierroksen otteluiden liput ovat nyt myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa. Osta omasi ajoissa ja varmista paikkasi katsomoon. Viranomaismääräysten takia tilaa on rajallisesti.