Vaahteraliigan kierroksen 4 ennakko

Torstaina puhtaalla pelillä sarjaa johtava Helsinki Wolverines (2-0) saa vieraakseen Vaasa Royalsin (1-2). Wolverines on avannut kauden räjähtävästi takomalla taululle 47 ja 66 pistettä. Vastaan asettuva Royals on kuitenkin päästänyt toistaiseksi vähiten pisteitä ottelua kohden (25,0) ja kiusasi Steelersin hyökkäystä pitkään viime viikolla. Royalsin akilleen kantapää on toistaiseksi ollut yskivä hyökkäys, joka ajoittain pitkistäkään hyökkäysvuoroista huolimatta ei ole juuri päässyt pisteillä juhlimaan. Pelinrakentaja Robert Johnsonin johtamaan heittohyökkäystä vastaan, Royals tarvitsee pallonhallinnan lisäksi pisteitä. Muuten Wolverines marssii ottelussa voittoon.

Perjantaina Seinäjoella Crocodiles (2-1) tekee paluun Jouppilanvuoren kentälle, jossa joukkue on viimeksi pelannut vuoden 2016 elokuussa välieräottelun. Keskuskentän kotiavauksessa kärsineelle nurmelle joukkueen pitäisi päästä takaisin jo seuraavaan kotipeliinsä. Vieraakseen Crocodiles saa Helsinki Roostersin (1-1). Crocodiles hyökkäys yltyi viime kierroksella Porvoossa varsinaiseen pisteiloitteluun, mutta samalla eli vahvasti isojen pelien kautta. Seitsemällä maaliin johtaneella yrityksellä joukkue eteni 310 jaardia ottelussa edetystä 497 jaardista. Lopuilla 34 hyökkäysyrityksellä kertyi keskimäärin 5,5 jaardia, jolla pallo toki liikkuu hyvin kentällä, mutta valmentaja Matingly kaivannee lisää tasaisuutta erityisesti juoksupeliin, jolla palloa saatiin eteenpäin vain 44 jaardia 15 yrityksellä. Roosters oli viime viikolla lepovuorossa ja pääsee pidemmän valmistautumisajan turvin matkaan. Roostersille kausi on toistaiseksi ollut kaksi jakoinen, ensimmäisessä ottelussa se sortui pallon menetyksiin, mutta toisessa ottelussa vältti ne täysin ja Karri Pajarisen palattua keskushyökkääjäksi onnistui helponoloisesti kaatamaan Royalsin. Crocodiles tarjoaa kuitenkin ennakkoon astetta kovemman haasteen.

Lauantaina Steelersin (2-1) vieraaksi matkaa Tampere Saints (0-2). Saints on kärsinyt loukkaantumisista alkukaudesta, eikä joukkueen pelinrakentajatilanteesta ole täyttä varmuutta. Saintsin Oscar White urakoi pallon kanssa Tuskani Figaron loukkaannutta edellisessä ottelussa, mutta kahteen suuntaan pelaaminen näkyi ottelun loppupuolella, vaikka White komean  97-jaardin juoksu TD:n pyräyttikin. Steelers sai edellisviikolla pelinrakentaja Seth Petersin takaisin ja latoi 35 pistettä taululle Vaasaa vastaan. Steelers ei edellisottelussa saanut juoksupeliään toimimaan ennakoidusti, mutta heiton kulkiessa, nappasi pisteet kotiin. Tällä kertaa Steelers on selvä ennakkosuosikki otteluun, mutta Saints on osoittanut tekevänsä pisteitä, eikä Steelersillä ole varaa lepsuilla.

Jos et pääse paikanpäälle kannustamaan suosikkijoukkuettasi niin kaikki kierroksen pelit ovat katsottavissa Ruutu+ palvelussa. Torstain ottelu näkyy myös ISTV:ssä ja on Veikkauksen vedonlyöntikohteena tulosvedossa.

Viikko 4, 13-15.06.
TO 13.06. kello 18.30 Brahen kenttä, Helsinki
Wolverines – Royals

Kuuntele TeeDee -podcastin ennakko: Wolverinesin tulivoima lienee liikaa Royalsille

ISTV:n lähetys ottelusta: https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006140127.html

Illan Wolverines – Royals ottelu on Veikkauksen tulosvetokohteena. Lisää jännitystä otteluun saat Veikkauksen sivuilta.

PE 14.06. kello 18.30 Jouppilanvuori, Seinäjoki
Crocodiles – Roosters

Lue Roostersin oma otteluennakko: VL 40: Seinäjoki Crocodiles vs. Helsinki Roosters, Alkulämmöt

Kuuntele TeeDee -podcastin ennakko: Viikon huippuottelu: Crocodiles–Roosters

LA 15.06. kello 16.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Saints

Lue Steelersin oma otteluennakko: Pyhimysten paluu Vänärille

Kuuntele TeeDee -podcastin ennakko: Saints haastavassa tilanteessa Steelersin vieraaksi