Vaahteraliigan kärkiottelussa vastakkain Steelers ja Crocodiles

Vaahteraliigan viidennen pelikierroksen päättää kahden tappiottoman joukkueen kohtaaminen.  Uutta nousua huipulle tekevä Steelers saa vieraakseen viime kauden finalisti Crocodilesin.

Kuopion ja Seinäjoen kohtaamiset Vaahteraliigassa ovat 2020-luvun klassikoita. Useampanakin vuotena linja-autot ovat sahanneet kaupunkien väliä jopa kolmasti kauden aikana.  Lauantain pelistä odotetaan kovaa taistelua sarjapisteistä, kunniasta ja voittajan fiiliksestä juhannustauolle siirryttäessä.

Crocodilesin edellisessä ottelussa Crusadersia vastaan tulostaululle tahkottiin yli sata pistettä.  Seinäjokiset olivat parempia pisteidentekokilpailussa, mutta osoittivat samalla puolustuksensa heikot kohdat.  Lauantaina Vänärillä vastaan asettuu sarjan toistaisesi tehokkain heittohyökkäys ja pelinrakentaja, joka on toistaiseksi kerännyt kaikissa pelaamissaan ottelussa Pohjola Vakuutuksen palkinnot.  Vierasjoukkueen heittopuolustus tulee olemaan kiireinen iltapäivän aikana eikä tilannetta helpota se, että croco-puolustuksen molemmat jenkit, Charles Akanno ja Fa’avae Fa’avae ovat merkittyinä poissaolijoiden listalle.

Seinäjokisten hyökkäyksessä suurin huomio on alkukauden aikana kohdistunut keskushyökkääjä Christian Powellin ennätysjahtiin. Joukkue on tehnyt juoksupeleillään 11 touchdownia joista 8 on Powellin viimeistelemiä.  Steelers-puolustus ei kuitenkaan voi keskittyä yksinomaan juoksupelin pysäyttämiseen.  Crocojen heittohyökkäys on tuottanut saman määrän touchdowneja (11 kpl) ja pelinrakentaja Christian Arrambide on ottelukohtaisten heittojaardien tilastossa kärkimies.Onnistuuko Steelers juoksupeleissään

Lauantain pelinrakentajien taistelussa heitettyjen touchdownien määrä on tasatilanteessa 11-11.  Steelers-QB  Joshua Taylor on heittojensa ohella ollut kuopiolaisten paras juoksupelien viimeistelijä.  Juoksu-uhkan rakentaminen lienee kuitenkin yksi Steelersin isoja haasteita.  Joukkueen ykkös-RB:ksi kaavailema Isaak Marshall on edelleen poissa kokoonpanosta.  Vastustajan jenkkipuolustajien poissaolo saattaa kuitenkin helpottaa juoksupelien rakentamista.

Steelers-paavalmentaja  Niclas Carpelan kommentoi lauantain pelia seuran verkkosivuilla näin

-Tällä viikolla kohtaamme kauden vahvasti aloittaneen Crocodilesin ja uskon että tämäkin ottelu tulee sytyttämään pelaajat! Crocot ovat 4–0 rekordilla ja heillä on laadukkaat ulkomaalaisvahvistukset riveissään. Lisämaustetta itselle tuo se, että entinen puolustuksen koordinaattorini Charlie Ovey on siellä vastassa nyt HC/DC roolissa

Taistelu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Kuopion Väinölänniemellä klo 16:30. Liput Lippu.fi

 

Näillä pääset tunnelmaan