Vaahteraliiga jatkuu perjantaina TV-ottelulla

TrojansTAFTTwitter

Anders Trojans kohtaa Vantaan TAFT:n Turun Yläkentällä

Vaahteraliiga palaa juhannustauoltaan perjantaina Turussa, jossa Nelonen Pron TV-ottelussa paremmuudesta taistelevat Anders Trojans sekä Vantaan TAFT. Sarjataulukossa Trojans (3-2) on Seinäjoki Crocodilesin ja Helsinki Roostersin jälkeen kolmantena. TAFT (0-5) on puolestaan kärsinyt tappion kaikissa viidessä pelissään – edellisessä ottelussaan viimesekunneilla Porvoo Butchersille.

Myös Trojans hävisi edellisessä ottelussaan aivan loppuhetkillä, kun Crocodiles kävi hakemassa pisteet Yläkentältä ennen juhannusta 10 sekuntia ennen loppua onnistuneella potkumaalilla.

Trojans ja TAFT kohtasivat toisensa myös Vaahteraliigan ensimmäisellä peliviikolla. Tuolloin turkulaiset olivat parempia numeroin 15–57. Moni asia on kuitenkin tuon jälkeen muuttunut – muun muassa kumpikaan perjantaina aloittavista pelinrakentajista ei pelannut toukokuun ottelussa.

Max Shortell pelasi ensimmäisen kerran Trojansin pelinrakentajana juhannusta edeltävässä ottelussa Crocodilesia vastaan. 195-senttinen Shortell heitti tuossa ottelussa 304 jaardia ja 2 touchdownia.

– Edelleenkin haluamme olla tasapainoisia hyökkäyksessämme, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen kertoo. – Pystymme etenemään pallon kanssa niin juosten kuin heittäen.

– Pelinrakentajan heittokäden voimakkuudesta homma ei jää kiinni.

TrojansMaxShortell_KariToivonen
Max Shortell johti ensimmäisessä ottelussaan Trojansin hyökkäyksen 304 heittojaardiin. Kuva: Kari Toivonen

Trojans-laitahyökkääjä Juuso Mäkinen löysi yhteisen vireen nopeasti Shortellin kanssa ja eteni Crocodiles-ottelussa 147 jaardia viimeistellen kaksi osumaa. Turkulaisten juoksupelin avainhahmo on keskushyökkääjien tilaston kärkimies Chris Douglas, joka on toistaiseksi juossut Vaahteraliigassa tasan 500 jaardia ja viimeistellyt juosten 5 touchdownia.

TAFT:n päävalmentaja Stephen Stokes uskoo Shortellin lisäävän turkulaishyökkäyksen vaarallisuutta, mutta uskoo yhtälailla TAFT:n puolustuksen selviävän.

– Toki uusi pelinrakentaja tarjoaa heille isomman uhkan heittopeliin, ja hänellä on vahva heittokäsi, Stokes kertoo. – Vaikka se antaakin heille lisää voimaa, uskon silti, että puolustuksemme pystyy selvittämään nämä haasteet.

Ensimmäisten peliviikkojen aikana TAFT:n puolustus on ollut jaardimääräisesti Vaahteraliigan valiojoukkueita. Heittäen vantaalaisia vastaan on edetty koko liigassa vähiten ja juostenkin neljänneksi vähiten – muun muassa vähemmän kuin Trojansia vastaan on juostu.

TAFT:n puolustuksesta taklaustilaston kärjessä ovat tukimieskaksikko Jim Barry (35,5 taklausta) ja Joel Sisler (19,5) sekä takamies Xavier André (21,5) ja puolustuksen linjan päädyssä pelaava Joonas Luokkakallio (12).

 

Redinin kausi päättyi loukkaantumiseen, Stadlerin sopimus purettu, Toivonen pelikiellossa

Virolaisella on selvät ohjeet turkulaispuolustukselle:

– Ensisijainen tehtävämme on pitää pelinrakentajan (Cole Webb) juoksut kurissa. Lisäksi Cedric Johnson on heittopelissä heidän vaarallisin pelaaja, vaikka myös Joel Sisler esiintyy laitahyökkääjänä.

TroTAFT1_SamiRanta
TAFT:n pelinrakentaja Cole Webb (vas.) ja keskushyökkääjä Andre Dahlman ovat päävastuussa TAFT:n juoksupelistä. Dahlman kuuluu perjantaina myös TAFT:n puolustuksen avauskokoonpanoon. Kuva: Sami Ranta

Pelinrakentaja Webb on pelaamissaan otteluissa onnistunut keskimäärin joka toisessa heitossaan. Myös heitettyjen touchdownien (3) ja syötönkatkojen (3) suhde on Webbillä 50:50. Johnson loukkaantui Butchers-ottelun avauspuoliajalla, mutta pelaa perjantaina normaaliin tapaan.

– Cedricillä on lihasvamma – hankala mutta ei vakava, Stokes kertoo. – Hänen kuntonsa pitäisi nyt olla hyvä, mutta katsomme tilannetta tarkasti, kunnes hän on 100-prosenttisessa kunnossa.

Juoksupeliä TAFT ei ole vielä kauden ensimmäisen viiden ottelun aikana saanut käyntiin,  ja tilastojen valossa vantaalaiset pääsevät pallon kanssa eteenpäin juosten ainoastaan 1,8 jaardia yrityksellä ja 44,4 jaardia ottelua kohden – molemmat liigan alhaisimpia lukemia. Andre Dahlman ja pelinrakentaja Webb sekä erikoistilanteissa keskushyökkääjänä esiintyvä Barry ovat päävastuulliset vantaalaisten juoksupelissä.

Trojansin puolustus joutuu tulemaan loppukauden toimeen ilman loukkaantunutta ykköstaklaajaansa Ilya Rediniä. Perjantain TV-ottelusta tukimies ja kapteeni Sami Toivonen on sivussa puolestaan Crocodiles-ottelun ulosajon seurauksena. Lisäksi Trojans ja puolustuksen linjamies Daniel Stadler purkivat yhteisymmärryksessä pelaajaopimuksen.

– Stadler oli itse sitä mieltä, että hän ei pysty antamaan joukkueelle kaikkeaan. Ja itse vaadin jokaiselta 110 prosenttia. Siinä mielessä neuvottelut olivat hyvin selkeät ja olimme asiasta samaa mieltä, Virolainen kertoo unkarilaisen sopimuksen purkuun liittyen.

Takamies Ville-Valtteri Suojanen, tukimies Ilkka Koiranen sekä Shortellin palkkaamisen jälkeen entistä enemmän puolustukseen keskittyvä kulmapuolustaja Roman Runner kuuluvat turkulaispuolustuksen avainhahmoihin.

Sarjataulukon perusteella Trojans lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Virolaisen mukaan sen ei saa antaa häiritä keskittymistä.

– Me emme todellakaan lähde näihin otteluihin takki auki! Virolainen toteaa napakasti. – TAFT näytti jo muun muassa Roostersia vastaan, miten hankala vastustaja se voi olla.

Stokes tiivistää teesinsä perjantaiotteluun kolmeen sanaan: luottaminen ja yhdessä taisteleminen.

– Me uskomme, että pystymme voittamaan jokaisen joukkueen tässä liigassa, mutta emme ole vielä pystyneet todistamaan sitä täyden ottelun ajan. Kauden toisen puolikkaan aikana meidän täytyy keskittyä pelaamaan ehyitä otteluita ja lopettaa hakkaamasta itseämme.

Aloituskokoonpanot:

Trojans:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Max Shortell DE 88 Jussi Veijula
RB 1 Chris Douglas DT 62 James Perrineau
RB 34 Miko Ylikoski DT 65 Tomi Myyrä
WR 80 Juuso Mäkinen DE 82 Juha Yli-Arvela
WR 11 Aappo Saloranta LB 34 Miko Ylikoski
WR 84 Tuomas Mankki LB 3 Ilkka Koiranen
LT 68 Jussi Jalonen LB 97 Henri Juote
LG 72 Tuomas Hvitfelt CB 32 Heikki Toivola
C 75 Tuomas Koivikko SS 21 Ville-Valtteri Suojanen
RG 70 Daniel Menczel FS 47 Seikko Vennelä
RT 79 Karri Kuuttila CB 14 Roman Runner

TAFT:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 18 Cole Webb DE 27 Joonas Luokkakallio
RB 6 Andre Dahlman DT 94 Joonas Kolkka
WR 12 Cedric Johnson DT 98 Niko Nousiainen
WR 17 Toni Öhman DE 6 Andre Dahlman
WR 84 Jani Luiro LB 8 Joel Sisler
TE 11 Tyrwone Still LB 3 Jim Barry
LT 77 Olly Sunmola LB 47 Santtu Lehtonen
LG 65 Tyshawn Hall CB 5 Valtteri Pouttu
C 59 Mikael Viljanen SS 1 Joonas Mattila
RG 55 Olli Kantola FS 2 Xavier André
RT 62 Stewart Keenan CB 21 LaTrice Little

 

Vaahteraliiga, 7. peliviikko:

PE 01.07.2016 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Anders Trojans Turku – Vantaan TAFT

Live-tilastot

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Nelonen Pro – ja Ruutu+ -kanavilla ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen.

Katso myös:

Trojans-ennakko

 

Kierroksen muut ottelut:

LA 02.07.2016 | 17:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Porvoo Butchers

Live-tilastot

 

MA 04.07.2016 | 18:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

 Wasa Wa1ld Royals – Helsinki Roosters

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Crocodiles 5 5 0 183 37 146 10
Roosters 4 4 0 152 57 95 8
Trojans 5 3 2 164 114 50 6
Royals 4 2 2 67 52 15 4
Saints 4 1 3 83 203 -120 2
Butchers 5 1 4 74 145 -71 2
TAFT 5 0 5 49 164 -115 0