Torstaina pelataan Stadin herruudesta

Torstai-ilta Velodromilla ja odotettavissa helteinen keli. Voisiko Jefukautta avata paremmin Helsingissä.  Erityismausteena jännittävä paikallisottelun asetelma. Roosters – Wolverines ottelussa otetaan tosissaan mittaa Stadin herruudesta.

Roosters lähtee otteluun vahvalla kunnian palauttamisen asenteella. Se oli juuri paikallisvastustaja Wolverines, joka pudotti 22 mestaruutta Vaahteraliigassa kahmineen Roostersin pois viime kauden play off-peleistä. Roostersin viime kausi oli kaikkiaan varsin rikkinäinen usean avainpelaajan kolhujen takia. Sinettinä kaikelle oli pelinrakentaja Miro Kadmiryn loukkaantuminen ratkaisevassa Wolverines-pelissä elokuussa. Nyt menneet kolhut on parannettu ja Roostersilla on marssittaa kentälle vahva pääosin kotimaisista tähdistä ja nuorista lupauksista koottu joukkue, jolle muiden vaahteraliigajoukkueiden päävalmentajat povaavat menestystä.

Kadmiryn ja Pajarisen come back.

Roosters esittelee kentällä Kadmiryn johtaman hyökkäyksen, jossa potentiaalia on laajalla rintamalla. Seurattavaksi kannattaa ottaa esimerkiksi nyt kentälle palaava Johannes Jauhiainen ja raamikas Arttu Erkkilä.

Miro Kadmiry kommentoi torstaita näin:

-Hyvät fiilikset kauden alkamisesta ja ensimmäisestä pelistä. Hauskaa päästä taas pelaamaan pitkän off – seasonin jälkeen. Joukkue on hyvin hiottu kasaan, ja uskon että ollaan valmiita pelaamaan hyvällä tasolla. Katsottuani Wolverines- puolustusta, niin todella nopea ja atleettinenhan se on sekä kykenee rankaisemaan pienemmistäkin virheistä. Tämän vuoksi pitää kyetä pelaamaan fiksua futista meidän hyökkäyksen puolelta.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala on rauhallisin mielin odotellessaan torstaita:

-Pitkä off – season on vihdoin takana. Olemme saaneet valmistautua kauteen melkein 8 kuukauden ajan ja nyt vihdoin peliviikko on täällä. On hienoa nähdä vihdoinkin miltä joukkue tulee näyttämään oikeassa ottelutilanteessa. Wolverines tarjoaa erinomaisen vastuksen ensimmäiseen otteluun ja paikallispeli lisää varmasti ottelun jännitystä ja panosta. On äärimmäisen tärkeää, että emme lähde otteluun ylilatautuneena vaan tulemme pelaamaan huolellisesti tarkkaa Roosters-jenkkifutista”.

Helsinki Wolverines voitti joukkueiden elokuisen kohtaamisen lukemin 32 – 20

Wolverinesin Allen merkattu mies

Wolverines kohtasi kauden ensimmäisessä ottelussaan Butchersin. Pisteet jäivät kuitenkin kauden avauksessa Porvooseen. Wolverinesin heittopeli haki vielä selkeästi lauantaina uomiaan, mutta varsinkin Breon Allenin toimesta juoksupeli toimi ajoittain varsin rivakasti. Allenin tuoma uhka tulee haastamaan Roostersin puolusta. Allenin puolustamisessa tulee olemaan avainasemassa Roostersin puolella kapteeni Akseli Vartiainen.

Roostersin heittohyökkäyksellä tulee olemaan täysi iltapuhde laadukasta Wolverines takakenttää vastaan, joka onnistui heittopuolustamaan erinomaisesti Butchers ottelussa. Takakentän johtohahmot Dejion Lynch ja Curtis Slater osoittivat olevansa varteenotettavia tekijöitä omilla pelipaikoillaan. Keskikerroksen puolustajista maininnan ansaitsee nuori ja hurjapäinen Willy Lindfors, joka ei jätä yhtään peliä puolitiehen.

Kausi on vasta aluillaan, mutta Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly myöntää paikallispelin merkityksen koko sarjan kannalta. Joukkueen avauskokoonpanoon ei tule muutoksia, mutta joitain säätöä on odotettavissa viime lauantain ryhmitykseen:

-Toivon että onnistumme kokonaisuutena avaustamme paremmin hyökkäyksessä. Puolustuksessa olemme tehneet pieniä muutoksia, joilla tavoitteena estää suurten pelien syntyminen. Torstain peli on todella tärkeä Wolverinesille.

Roosters – Wolverines veikkauksen päivän pari

Veikkaus on ottamassa kaudella 2021 Vaahteraliigan pelejä valikoimaansa. Stadin derbyssä kokeillaan pelimuotona päivän paria, jossa veikkaaja pääsee arvuuttelemaan molempien joukkueiden pisteiden suuruusluokkaa.

Päivän pari Roosters – Wolverines on pelattavissa Veikkauksella torstaina klo 06:00-18:28.

Tutustu:  Veikkaus

Kuva: Irja Vaateri

Katso myös:  Roosters ennakko