Torstain Stadin derbyssä vain yksi suosikki

Helsingin vaahteraliigajoukkueet Roosters ja Wolverines kohtaavat toista kertaa kauden 2024 aikana. Edellisen derbyn murskalukemin voittanut Roosters lähtee peliin ainoana ennakkosuosikkina.

Ottelun lähtökohdat torstain taisteluparilla ovat varsin erilaiset.  Roosters kilpailee Vaahteraliigassa yhä runosarjan voitosta sekä hyvistä asemista syyskesän pudotuspeleihin. Wolverines on voittanut alkukauden otteluista ainoastaan yhden ja joukkueen realistinen tavoite on sijoittua sarjassa toiseksi viimeiseksi, eli kuudenneksi.  Perinteinen Daavid-Goljat-asetelma ei ainakaan liioittele pelin alustavaa käsikirjoitusta.

Peliaikaa reserveille?

Roosters lähtee torstain kotipeliinsä hakemaan kahta sarjapistettä.  Perjantainen voitto Crocodilesista vieraskentällä nosti joukkueen sarjan puolivälin kakkoseksi ja runkosarjan voitto on yhä tavoiteltavissa.  Alkukauden näyttöjen ja helsinkiläisjoukkueiden aiemman kohtaamisen perusteella ainakaan ennakkosuosikista peliin ei ole kenelläkään epäselvyyttä. Roosters voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen puhtaasti 0-63 peluuttaen toisella puoliajalla runsaasti reservejään.

Joukkueen kakkos-QB Jerry Silomaa on merkitty torstaille poissaolijoiden listalle, joten vahvaa kautta pelaaja Ambro Urjansson aloittaa pelin.  Edellisessä paikallisottelussa Roosters-valmennus antoi peliaikaa kaikille kolmelle rosterissa olevalle QB:lle. Silomaan poissaollessa depth chartin kolmas QB, Jon Hietakunnas tullee saamaan Velodromilla lisää downeja tilastoihinsa.

Roosters puolustuksen linjasta Malek Jaradat, Ville Valasti, Jarno Lipola ja Amador Lopez ovat listattu poissaolijoiksi, mutta rosterissa riittää paikkaajia kyseiselle pelipaikalle. Jari-Antti Jääskeläinen ja Okko Outinen ovat pelipäivän depth chartissa merkattu kakkosmiehistöön.

Edellisestä paikallispelin pistesuorituksesta kaksi vuotta

Wolverines ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa ja ensimmäiseen voittoon sitten kauden 2022 viime viikon Crusaders-pelissään.  Viikon takaiset 41 tehtyä pistettä vastaavat lähes puolta joukkueen koko kauden aikana tehdyistä pisteistä. Edellisessä paikallisderbyssä Wolverines jätettiin tylysti nollille, joten Roostersin maaliviivan puhkaiseminen olisi vahva suoritus ahma-hyökkäykseltä torstaina. Kaudella 2023 Roosters piti Wolverinesin nollilla molemmissa paikallispeleissä. Edellisen kerran Wolverines on onnistunut pisteiden teossa Roostersia vastaan 21.7.2022, jolloin jännittävä derby päättyi Roostersin niukkaan 6-11 voittoon.

Ennakkoa kirjoitettaessa Wolverinesin poissaolijoiden ja epävarmojen pelaajien lista on lähes yhtä pitkä kuin pelaavaan kokoonpanoon merkittyjen. Puolustuksen avaajista mm. Darius Lewis ja Santtu Jääskeläinen ovat epävarmojen listalla. Molemmat olivat poissa kokoonpanosta voitokkaassa Crusaders-pelissä. Hyökkäyslinjan poissaolijoiden listalta löytyy linjapelaaja Eemeli Tirkkonen, jonka poissaoloa on vaikeaa paikata.

Roostersin ja Wolverinesin edellisen kohtaamisen erikoisuutena oli yhteensä viiden kotimaisen pelinrakentajan pelaaminen ottelussa. Roostersin kolmen QB:n ja Rasmus Laalon lisäksi palloa laittoi peliin myös Wolvojen kakkos-QB Teemu Hautakangas. Hautakangas on ennakon kirjoittamishetkellä listattu epävarmojen pelaajien listalle.

Stadin derby 2/2024 potkaistaan vauhtiin torstaina klo 18:30.  Muistathan, että liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi palvelussa.

 

Näillä pääset tunnelmaan