Tampereen jefukämpän väki vastakkain lauantain kamppailussa — Crocodilesin kausi päättyy lauantaina, Saintsilla vielä playoff-saumat


Tampereella majailevat kämppäkaverit Asko Mäntymäki sekä Jie Li ja Micky Kyei kohtaavat lauantaina toisensa sivurajojen sisäpuolella toistamiseen tällä kaudella. Mäntymäki edustaa Seinäjoen Crocodilesia, Li ja Kyei Tampereen Saintsia.

Maajoukkuelaitahyökkääjä Kyein mukaan kotona jenkkifutiksesta puhutaan vähemmän.

— Asko puhuu koko ajan, me vähemmän. Tällä viikolla Asko on koittanut psyykata Jetiä, koska he kohtaavat kuitenkin toisensa kentällä.

Mäntymäki pelaa sisempänä laitahyökkääjänä, Li tukimiehenä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Saintsin 40-0-voittoon toukokuussa. Jälkipelit jäivät kuitenkin maltillisiksi.

— Jos Asko voittaa missä tahansa niin jaksaa kyllä muistuttaa. En jaksanut antaa takaisin, Asko kyllä tiesi, Kyei heittää.

”Olen tosi turhautunut”

Vaikka kotiosoitteen jenkkifutisvaltikka onkin ollut sinipaidoilla, kausi on ollut Kyeille vaikea.

Butchersin kasvatti on liigan kiinniottotilastojen terävintä kärkeä 37 kiinniotollaan ja kuudella touchdownillaan, mutta ei ole silti tyytyväinen kauteensa.

— En ole tehnyt sellaista tulosta mihin uskon pystyväni. Ei olla oltu samalla sivulla QB:n kanssa. Filmiltä näkee että olen usein auki. Olen tosi turhautunut, Kyei myöntää.

— Ei siinä auta aina kuin mennä takaisin huddleen ja yrittää uudelleen.

Kyein pelaaminen lauantain ottelussa on vielä auki. Hän loukkasi olkapäänsä viime viikon Butchers-ottelussa.

— Tulin maahan kiinnioton jälkeen olkapää edellä, ja vastustaja kaatui päälle. On todennäköistä että en pelaa, Kyei arvioi torstai-iltana seuratessaan Saintsin harjoituksia sivurajalta.

Kyei ei ole ollut tyytyväinen myöskään Saintsin kauteen. Joukkue on voittanut kaksi peliä ja hävinnyt kuusi. Viime viikolla Saints koki kirpaisevan tappion Porvoossa, kun viimeisten sekuntien potkumaali meni niukasti ohi.

— Myös joukkueen osalta kausi on ollut pettymys, pystyisimme parempaankin.

Kaikesta huolimatta Saintsilla on vielä mahdollisuutensa nousta pudotuspeleihin ja viedä tamperelaisvärit playoffeihin 23 vuoden tauon jälkeen. Silloin Pyynikki Patriots pelasi Vaahteraliigan puolivälierissä ja hävisi Crocodilesille 12-28.

Vaahteraliigan sijoitusmatematiikka tosin tuo Saintsin kahteen viimeiseen otteluun erikoisen värin. Pudotuspelihaaveiden kannalta Crocodilesin kaataminen ei riitä, vaan ainoastaan voitto torstain Steelers-ottelusta nostaa Saintsin Butchersin ohi nelossijalle. Tämä johtuu siitä että tasapisteissä Saintsin ja Butchersin välinen vertailu etenee voitettujen vastustajien voittoprosenttien vertailuun.

Mikäli Saints voittaa Crocodilesin mutta häviää Steelersille, Butchersin voittamien joukkueiden voittoprosentti on parempi. Mutta vaikka Saints häviäisi Crocodilesille mutta voittaa Steelersin, siinä tapauksessa kaadettujen vastustajien voittoprosentti on porvoolaisia parempi.

Kyein mukaan Tampereella riittää vielä uskoa pudotuspelipaikkaan. Lauantaina vastassa on puolustus joka on parantanut peliään kauden edetessä.

— Crocodilesin boksi on aika hyvä. (Puolustuksen linjamies Ja’Michael) Edwards-Lott on parantanut ja Saidou Jallow on pelannut tosi hyvin nuoreksi kaveriksi. Heidän cornerinsa ovat nuoria ja kokemuksen puute on näkynyt, Kyei arvioi lauantain vastustajaa.

Kuvioiden juokseminen parantunut

Kyei pelasi edelliset kaksi kautta Saksassa Dresden Monarchsissa. Vaahteraliigaan paluun piti tapahtua Hämeenlinnan Huskiesin paidassa, mutta joukkueen luopuminen sarjasta muutti suunnitelmia. Tampereella asuvalle Kyeille Saints oli luonnollinen valinta.

— Olen paljon parempi pelaaja kuin ennen Saksaan lähtöä. Siellä oli hyviä DB:itä, laitahyökkääjiä ja pelinrakentajia, ja opin paljon. Etenkin kuvioiden juokseminen on nyt paljon parempaa, Kyei sanoo. Ensimmäisellä Monarchs-kaudella hänelle palloja heitti nykyään Roostersissa pelaava Brandon Connette. Tuolla kaudella tilastoihin kirjautui 16 touchdownia, yli 80 kiinniottoa ja yli 1 000 jaardia. 

Crocodiles–Saints 25.08.2018

Vaahteraliiga, 13. peliviikko:LA 25.08.2018 | 15:30 | Keskuskenttä, Seinäjoki

Ottelun näet suorana lähetyksenä Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3278731

Ennakkostudio käynnistyy klo 15.

Ottelun livetilastot: https://vaahteraliiga.fi/crocodiles-saints-25-08-2018/

Lue myös: 

Saintsin otteluennakko

Crocodilesin otteluennakko