Tampere Saints ja Nokia Ghosthunters solmivat farmisopimuksen

Vaahteraliigassa pelaava Tampere Saints ja kakkosdivisioonan Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2017. Farmisopimuksen myötä seuran miesten edustusjoukkueet voivat lainata pelaajia toisilleen vapaasti kauden 2017 loppuun asti.

– Tämä sopimus mahdollistaa yksinkertaisemman ja nopeamman pelaajaliikenteen Nokian ja Tampereen välillä. Farmisopimuksen myötä pirkanmaalaiset jenkkifutarit löytävät helpommin itselleen sopivan tasoisen joukkueen ja valintaa ei tarvitse hakata kiveen ennen kauden alkua, joukkueiden yhteisessä tiedotteessa todetaan.

Tampere Saintsin päävalmentajan, Teemu Majanderin visioissa farmisopimus tiivistää entisestään yhteistyötä Pirkanmaan alueella. Tällä tavoin kyetään tarjoamaan pelimahdollisuuksia kolmella eri sarjatasolla.

– Pelaajille tämä avaa monenlaisia kehityspolkuja, Majander kertoo. – Lupaaville yksilöille on mahdollista kokeilla siipiään liigatasolla, toiset saavat käydä hakemassa kokemusta miesten peleihin alemmalta sarjatasolta.Varsinkin nuorten pelaajien kehityksen kannalta on tärkeää, että he saavat pelata omaan tasoonsa nähden haastavia pelejä.

Pirkanmaan joukkueet ovat jo aiemmin syksyllä rakentaneet yhteistyötä sitoen yhteen junioritoimintaa. Isossa kuvassa tavoitteena on nostaa koko alueen toimintaa.

– Aloitimme yhteistyöneuvottelut Nokian kanssa välittömästi syyskuun kokouksen jälkeen, sillä yksi pitkän aikavälin strategioista on saada Pirkanmaan jenkkifutis nousuun ja tukevalle alustalle, Majander kertoo. – Tämä tarkoittaa vahvan juniorityön lisäksi sitä, että Tampereen edustusjoukkuetta tullaan tukemaan erillisellä kehitysjoukkueella sekä nyt Nokian kanssa solmitulla farmisopimuksella. Näen, että tämä kauan odotettu yhteistyö tulee tuottamaan hyvää tulosta jokaisella osa-alueella.

Ghosthuntersin puheenjohtaja, Jyri Tuomaala, näkee nyt allekirjoitetun farmisopimuksen lähtölaukauksena pitkälle yhteistyölle naapuriseurojen välillä, mutta korostaa konkretian syntyvän vasta työn kautta:

– Yhteistyö on nyt polkaistu käyntiin, mutta työ on vasta edessä, Tuomaala toteaa. – Pelkkä sopimuspapereiden allekirjoittaminen ei käynnistä yhteistyötä, vaan se vaatii molempien seurojen pitkäjänteistä työtä junioreissa, naisten ja miesten joukkueissa, valmennusjohdoissa sekä molemmissa organisaatioissa.

Sekä Saints että Ghosthunters olivat edustusjoukkueiden osalta nousijajoukkueita kaudella 2016. Saints nousi I-divisioonan voittajana Vaahteraliigaan ja oli viides. Ghosthunters puolestaan nousi III-divisioonasta II-divisioonaan, oli runkosarjassa toinen ja loppusijoituksissa kolmas. Nuori nokialaisjoukkue pelasi ajoittain II-divisioonan näyttävintä hyökkäyspeliä ja erityisesti nuoret pelaajat, kuten pelinrakentaja Thomas Salenius, laitahyökkääjä Joni Riihelä sekä takakentän taklauskone Ronny Lehmussaari ovat varmasti nimiä, joita saatetaan kauden aikana nähdä myös Saints-paidassa Vaahteraliigassa.

 

Lue myös:

Saints-uutinen farmisopimuksesta

Ghosthunters-uutinen farmisopimuksesta

Saints-uutinen seurojen junioreiden yhdistelmäjoukkueista

Ghosthunters-uutinen seurojen junioreiden yhdistelmäjoukkueista

Kuvat:

Harri Koivunen