Taistelu Pohjanmaan herruudesta

Perjantai-iltana taistellaan Vaasassa Kaarlen kentällä Pohjanmaan jenkkifutisherruudesta ja Botnia Bowlin hallinnasta.  Wasa Royals isännöi kotiyleisön edessä Seinäjoki Crocodilesia.

Lyhyt ja tiivis kausi tarjoaa jokaisella sarjakierroksella varsinaisia herkkupaloja. Vaasassa taistellaan jo tosissaan pudotuspelipaikkojen ohella välieräpelien kotiedusta. Lähempänä sellaista on tällä hetkellä puhtaasti sarjansa käynnistänyt Royals

Wasa Royals lähti kauteen varsin matalan profiilin joukkueena, mutta viimeisten kolmen viikon aikana paljon on tapahtunut ja samalla Royals on noussut taistelemaan tosissaan jopa runkosarjan voitosta. Mikäli puinen kiertopalkinto jää perjantaina Vaasaan, on joukkueen pudotuspelipaikka lähes varma.

Royals värväsi rosteriinsa sarjan siirtoikkunan karmeja hipoen kolme huikeaa vahvistusta. Nuori pelinrakentaja Brandon Gwinner on aloittanut erinomaisesti omaten kahden pelikierroksen jälkeen liigan parhaan heittojen onnistumisprosentin (60,0%). Maaginen Alpha Jalloh on sarjan kiinniottotilaston kakkosena ja osoittanut jälleen sen, että jokainen pallon kosketus saattaa johtaa päätyyn saakka. Royalsin kolmas amerikkalainen, Zachry Blair pelasi voitokkaassa Wolverines-pelissä säästellen, mutta ehti mm. blokkaamaan vastustajan lisäpisteyrityksen kertaalleen. Amerikkalaispelaajien osalta paketti Vaasassa on liigan parasta A-ryhmää.

Illan isäntäjoukkueen heikoin kohta löytyy rosterin kapeudesta. Tuuraajia on niukanlaisesti, mikäli joku avainpelaajista loukkaantuu.  Juoksupeliin Royalsilla löytyy onneksi kaksi vahvaa muurinsärkijää, Tom Suoste ja Nico Barrow, joiden juoksu-uhka pelaa aikaa Gwinnerille onnistua heitoissaan.  Toistaiseksi Vaasaa voidaan pitää korona-kesän suurimpana liigayllätyksenä.

Christian Powell pääsi vauhtiin

Seinäjoki Crocodilesin kausi käynnistyi yskähdellen Helsingissä. Kotikentällä kakkoskierroksella saatiin kuitenkin balsamia kaikkiin mahdollisiin haavoihin. Viime kauden nelosen selkeä voitto hallitsevasta mestarijoukkueesta on nostanut seinäjokisten itsetunnon uusiin lukemiin. Erityisesti keskushyökkääjä Christian Powelin onnistuminen on merkki krokotiilien heräämisestä.

Crocodilesin walesilainen pelinrakentaja Spencer Cutlan on toistaiseksi sarjan QB-tilaston pohjilla onnistuttuaan kuljettamaan palloa ilmateitse peleissä 120 jaardin keskiarvolla. Peli-ilme toisella sarjakierroksella oli kuitenkin jo kirkastunut, joten illan vierasjoukkue on saamassa hyökkäystään tasapainoon. Osansa ryhtiliikkeessä on ollut toisen britin, Timothy Thomasin paluu joukkueeseen.

Crocodiles-puolustuksen ykkösnyrkkinä on tälläkin kaudella taklannut maamme tukimiesparhaimmistoon kuuluva Jaska Värinen. Värisellä on kasassa yhteensä 16 taklausta, joista peräti 15 on tehty soolona.  Perjantaina on odotettavissa voimakasta juoksupeliä keskeltä a sen torjumisessa suomalaistukimiehellä tulee olemaan suuri rooli.

 

Botnia Bowl  Royals – Crocodiles käynnistyy perjantaina klo 18.30.  Suora lähetys Ruutu+ kanavalla alkaa jo 18.00.  Osallistu kansallisiin koronatalkoisiin ostamalla lippusi ajoissa ennakkoon. Kaarlen kentälle odotetaan kauden ennätysyleisöä. 

Osta liput:  Lippu.fi