TAFT saa sunnuntaina vieraita Seinäjoelta

TAFTCrocodilesTwitterVaahteraliigan kolmanneksi viimeinen peliviikko tulee päätökseensä sunnuntaina Vantaalla, kun TAFT isännöi Seinäjoki Crocodilesia. Sarjataulukossa joukkueiden intressit ovat ennen ottelua päinvastaiset: Crocodiles haluaa nousta sarjan kärkeen, TAFT haluaa nousta pois sarjan viimeiseltä sijalta. Kumpikaan ei pääse tuohon tavoitteeseensa vielä sunnuntaina kävipä ottelussa miten tahansa, mutta voitto vantaalaisille oli erittäin mieluisa suoritus. Ja vähintään yhtä suuri pettymys tappio olisi Crocodilesille, joka lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Pitkän vieraskiertueensa päätyttyä lähes 2,5 kuukauden tauon jälkeen TAFT palasi maanantaina kotikentälleen ja kärsi tuolloin tappion Helsinki Roostersille. Nyt vastassa on saman viikon aikana toinen sarjan kärkikaksikon joukkue. Kun Crocodiles ja TAFT edellisen kerran kohtasivat, otti Crocodiles kotivoiton numeroin 42–0.

TAFT on kaksi kertaa kauden aikana onnistunut juoksemaan enemmän kuin vastustajansa. Toinen kerta tapahtui maanantaina Roostersia vastaan ja toinen kerta oli edellisessä kohtaamisessa seinäjokisten kanssa. Crocodilesin yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Kevin Marshall ei tuolloin pelannut eikä pelaa myöskään sunnuntaina. Tämä ei kuitenkaan välttämättä helpota Jim Barryn ja muiden TAFT:n juoksupuolustajien urakkaa, sillä esimerkiksi Niko Lester on pelannut monen muun pelipaikan ohessa myös keskushyökkääjänä erittäin hyvin. Crocodiles kuitenkin aloittaa ottelun kotimaisten keskushyökkääjien voimin.

DSC03551
Jatkuuka Crocodilesin walesilaislaitahyökkääjien Timothy Thomasin (vas.) ja Spencer Cutlanin maali-iloittelu myös sunnuntaina Vantaalla. Kuva: Sami Ranta

Crocodilesin heittohyökkäyksen ja TAFT:n heittopuolustuksen välinen kaksintaistelu on ennakkoon selvästi kallellaan Crocodilesin suuntaan. Justin Sottilare on läpi kauden tehnyt tehokasta jälkeä Timothy Thomasin, Spencer Cutlanin ja Andre Feuerherdtin kanssa. Vastaavasti TAFT:n loukkaantumisista moni on osunut nimenomaan takakenttään, joka on alusta alkaen ollut yksi vantaalaisten ohuimmista yksiköistä. Joel Sisler ei pelannut maanantaina Roostersia vastaan ja on nytkin merkitty kokoonpanoon “epävarmaksi”. Päävalmentaja Stephen Stokes on aloittaa safetyn paikalla.

Stokes tiivistää TAFT:n heittopuolustuksen mission yhteen asiaan:

– Meidän täytyy estää suorat, pitkät kuviot. Kukaan ei ole vielä onnistunut siinä läpi kokonaisen ottelun. Meidän on tehtävä se, jotta pysymme ottelussa mukana.

Crocodiles päävalmentaja Henri Kotanen ei kiertele, kun mieheltä kysytään, miten Crocodiles aikoo TAFT:n kaataa.

– Heittämällä, vastaa Kotanen.

TAFT:n Okko Outinen haastaa kilpaan varmasti vuorollaan sekä Riku Alakoskelan että Matthias Stockampin. Sottilarella on monipuolinen valikoima lyhyitä heittoja, mutta pidempikestoisissa heittokuvioiden sommitteluissa Crocodiles on varmasti huomioinut Outisen läsnäolon.

DSC03466
Andre Dahlman (6), Cedric Johnson (12), Jani Luiro (84), Tyrwone Still (11) ja päävalmentaja-monitoimipelaaja Stephen Stokes (28) ovat tärkeitä pelaajia TAFT-hyökkäyksessä. Kuva: Sami Ranta

Johnson liikuu jalalla nopeasti, mutta kuka koppaa heitot?

TAFT-pelinrakentaja Cedric Johnson juoksi maanantaina 100 jaardia ja teki joukkueensa molemmat maalit. Sislerin lisäksi myös pelinrakentaja-laitahyökkääjä Cole Webb on nyt epävarmojen listalla, mikä tarkoittaa suurempaa vastuuta heittopelissä Tyrwone Stillille, Jani Luirolle ja Toni Öhmanille sekä Markus Mannilalle. Keskushyökkääjä Andre Dahlman on pelannut viime viikkoina kasvavassa määrin myös puolustuksessa, mutta saa varmasti pallonkantuvastuuta yhdessä nuoren Antti Lahtisen kanssa. Stokes ei kuulu merkittyyn aloituskokoonpanoon hyökkäyksen puolella, mutta tullee esiintymään silti sekä keskus- että laitahyökkääjänä.

Crocodiles sai harjoitella juoksevan pelinrakentajan puolustamista viikko sitten Tampere Saintsin Avery Nelomsia vastaan. Nyt ensimmäisen ottelunsa tämän kauden Vaahteraliigassa pelaa myös massiivinen brittipuolustaja Thomas Malagodi, joka tuo lisää kokoa linjan keskustaan. Johnsonin omissa juoksuissa suurin puolustusvastuu kuuluu kuitenkin linjan päädyssä Filip Zacokille ja Robin Moutonille.

– Heidän puolustuksensa on kurinalainen, Stokes sanoo. – Meidän ei tarvitse yrittää tehdä isoja pelejä. Kurinalaisia puolustuksia vastaan fiksu pelaaminen on tärkeintä.

Crocodilesin puolustuksen takakentän pelaamisessa suurin kysymysmerkki ennen ottelua on Webbin ja Sislerin pelaaminen. Kulmapuolustajat Toni Haukkamaa ja Tuomas Leinonen ovat viikosta toiseen pelanneet ilman suurempia virheitä ja safety-kaksikon Pierre Couraqeux – Juhani Koivumäki yhteispeli ja saumattomuus on liigan eliittiä.

DSC03475
Kokenut kulmapuolustaja Toni Haukkamaa on pelannut Crocodilesin takakentällä hyvän kauden. Haukkamaa on ottanut neljä syötönkatkoa ja kerännyt lisäksi kolme maahanlyöntiä. Kuva: Sami Ranta

Crocodilesin päävalmentaja Kotanen on asettanut joukkueelleen kolme tavoitetta.

– Voitolla me varmistamme pudotuspelien kotiedun. Se on ensimmäinen ja tärkein tavoite, Kotanen kertoo ja jatkaa:

– Toisena asiana haluamme katsoa, miten kotimaiset keskushyökkääjämme juoksevat. Jie Li ja Koivumäen Juhani tulevat saamaan palloa.

– Lisäksi haluamme nähdä, miten Junen (Greg Robinson) jalka kestää pelaamista. Hän ei pelaa hyökkäyksessä vaan ainoastaan puolustuksessa, mikäli jalka kestää pelaamista.

Aloituskokoonpanot:

TAFT:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 12 Cedric Johnson DE 40 Harry Tauro
RB 32 Antti Lahtinen DT 94 Joonas Kolkka
WR 12 Cedric Johnson DT 98 Niko Nousiainen
WR 88 Markus Mannila DE 90 Okko Outinen
WR 84 Jani Luiro LB 6 Andre Dahlman
TE 11 Tyrwone Still LB 3 Jim Barry
LT 77 Olly Sunmola LB 27 Joonas Luokkakallio
LG 65 Tyshawn Hall CB 20 Jani Hentunen
C 59 Mikael Viljanen SS 28 Stephen Stokes
RG 55 Olli Kantola FS 1 Joonas Mattila
RT 62 Stewart Keenan CB 7 Benjamin Nousiainen

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 17 Justin Sottilare DE 99 Filip Zacok
RB 4 Jie Li DT 92 Hannu Saarimaa
WR 23 Niko Lester DT 77 Thomas Malagodi
WR 88 Spencer Cutlan DE 61 Robin Mouton
WR 5 Timothy Thomas LB 38 Joonas Raatikainen
WR 84 Andre Feuerherdt LB 40 Matthieu Fayars
LT 75 Matthias Stockamp LB 34 Jaska Värinen
LG 71 JP Ristolainen CB 26 Tuomas Leinonen
C 66 Mikael Paloniemi SS 43 Juhani Koivumäki
RG 72 Jari Ylimäki FS 2 Pierre Couraqeux
RT 79 Riku Alakoskela CB 24 Toni Haukkamaa

Vaahteraliiga, 12. peliviikko:

SU 07.08.2016 | 16:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Vantaan TAFT – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

Kierroksen muut ottelut:

PE 05.08.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Wasa Wa1ld Royals 12–31 (12–31)

Tilastot

LA 06.08.2016 | 16:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Helsinki Roosters 7–31 (7–17)

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 10 10 0 350 138 212 20
Crocodiles 9 8 1 336 123 213 16
Trojans 10 6 4 334 222 112 12
Royals 10 5 5 239 184 55 10
Saints 10 3 7 210 423 -213 6
Butchers 10 2 8 177 360 -183 4
TAFT 9 0 9 117 313 -196 0

Otsikkokuva:

Harri Koivunen

Kuvat:

Sami Ranta