Steelers kaatoi pistejuhlassa Royalsin – Wort jälleen tehokkaana

Torstain ottelussa Kuopiossa tehtiin yhteensä 81 pistettä, kun Kuopio Steelers otti kauden toisen voittonsa kaatamalla Wasa Royalsin lukemin 48–33 (21–12). Steelersin hyökkäyksen ykköstykki oli jälleen laitahyökkääjä Charles Wort, joka teki Seth Petersin heitoista neljä touchdownia.

Ensimmäinen neljännes pelattiin lähes kokonaan Royalsin kenttäpäädyssä. Vaikka Wort kaksi touchdownia tekikin, olisi Steelersillä ollut paikkoja iskeä enemmänkin pisteitä. Royals sai avauserässä aikaiseksi yhden hyvän hyökkäysvuoron ja sen päätteeksi Justin Williams teki Royalsin kavennuksen.

Toisella neljänneksellä nähtiin kummaltakin joukkueelta yksi touchdown. Aku Uotila juoksi uransa ensimmäisen Vaahteraliiga-osuman lähietäisyydeltä ja läheltä osui toistamiseen myös Williams. Puoliajalla ottelu oli tilanteessa 21–12.

Tauon jälkeen pistetehtailu jatkui entistä kiivaampana. Uotila teki toisen osumansa ja Wort onnistui vielä kahdesti ja yhden osuman teki Justin Bell, joka esiintyi torstaina yllättävänkin paljon hyökkäyksessä. Markus Ojainväli potki ottelussa kuusi lisäpistettä.

Royalsin puolelta maalintekijöiden nimilista oli huomattavasti yksipuoleisempi. Williams nimittäin teki kaikki joukkueensa maalit – yhteensä viisi kappaletta. Denny John teki Isaac Fisherin heitosta kahden pisteen arvoisen lisäpisteen ja lisäksi Jere Byman haarukoitti yhden lisäpistepotkun.

Steelers ei ollut missään vaiheessa häviöllä eikä avausmaalin jälkeen peli ollut myöskään tasoissa kertaakaan. Kautta aikain ensimmäinen Kuopiossa pelattu Vaahteraliiga-ottelu päättyi Steelersin 16 pisteen voittoon 48–33.

Charles Wortin toinen osuma:

 

Ratkaisu:

Kumpikaan joukkueista ei selvinnyt ottelusta ilman virheitä – muun muassa rähmäyksiä nähtiin molemmilta taistelun osapuolelta. Jenkkifutis on kuitenkin loppujen lopuksi aluevaltauspeli, ja siinä taistelussa Steelers oli torstaina parempi. Suuressa roolissa tuossa olivat erikoisjoukkueet, joissa sekä Bell että Wort palauttivat palloja hyvin. Lisäksi Steelersin hyökkäsi tasaisemmin. Royalsin hyökkäysvuorot olivat mallia joko tai –eli joko vaasalaiset etenivät sujuvasti aina maaliin asti tai sitten hyökkäysvuoro kulki ainoastaan taaksepäin.

Steelers-sankarit:

Steelersin hyökkäyksessä suurimmat sankarit löytyvät maalintekijäsarakkeesta. Wort on aloittanut kautensa tekemällä kahdessa ottelussa seitsemän touchdownia. Torstaina Wortin maalin syntyivät pääasiassa Royalsin jenkkipuolustaja Kurtis Ovesenia vastaan (ja avauspelissä Saintsin Elliott Jeffcoatia vastaan). Wort otti kaiken kaikkiaan viisi kiinniottoa, joista siis neljä johti maaliin. Peters esitti varsinkin kolmannella neljänneksellä uroteon välttäen useammankin Royalsin puolustajan säkitysyrityksen ja linkoamalla lopulta Wortille pallon maaliin. Kyseisessä tilanteessa Steelersillä oli neljäs yritys ja sillä oli edettävä 25 jaardin matka aina maaliin asti. Jälkikäteen ajateltuna tuo peli käänsi henkisen tilan lopullisesti Steelersille. Kokonaisuutena Petersin heittojen onnistumisprosentti (13 onnistutta, 30 yrityksestä eli 43 %) jäi kauas niistä lukemista, jota Petersiltä on totuttu näkemään.

Puolustuksen puolella 12 taklausta kerännyt Donavan Hayden pelasi erinomaisen ottelun. Hayden pelasi nyt tukimiehen paikalla ja juoksupuolustamisen lisäksi oli antoi useita kertoja painetta Royals-pelinrakentaja Fisherille.

Muista Steelersin pelaajista mainitsemisen arvoisia ovat blokkaava keskushyökkääjä Ville Lindsten, joka hoiti tonttinsa tilanraivaajana hyvin, mutta myös koppasi muutaman tärkeän heiton. Puolustuksessa Jani Lindqvist pääsi useasti antamaan painetta Fisherille ja takakentällä Toni Hartikainen pelasi jälleen hyvän pelin. Bell teki näyttävimmän suorituksen hyökkäyksessä, mutta ehti puolustuksessa lyömään pari palloa irti laitahyökkääjien käsistä.

Seth Peters ottelun jälkeen:

 

Royals-sankarit:

Royalsin ykkössankari oli luonnollisesti viisi maalia tehnyt Justin Williams. Ihan pelkkiin maalipeleihin Williamsin onnistuminen ei kuitenkaan jäänyt, sillä keskushyökkääjä eteni juosten 126 jaardia ja oli lisäksi joukkueensa ykköskiinniottaja keräten kuudella kopilla 80 jaardia.

Royals eteni ottelussa Steelersiä enemmän (375–343), mikä johtuu osaksi siitä, että Steelersin ei maaleja tehdäkseen tarvinnut edetä enempää. Iso jaardi määrä kertoo myös siitä, että Fisherin heittopeli toimi torstaina paremmin kuin yhdessäkään kauden aiemmassa pelissä., Williamsin lisäksi Jussi Kaas, Stacey Thomas, Denny John sekä nuorisokaartiin lukeutuva Roni Viinamäki ottivat valtasosan kiinniotoista. Jerome Valbon loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken.

Puolustuksen puolella kaksikko Steeven Tresfield – Stacey Thomas oli jälleen Royalsille hyvä. Tresfield keräsi 11 taklausta ja Thomas 10. Denny John onnistui kulmapuolustajana Johannes Jauhiaista vastaan.

Isaac Fisher ottelun jälkeen:

Vaahteraliiga, 4. peliviikko:

Kuopio Steelers – Wasa Royals 48–33 (14–6, 7–6, 14–0, 21–13)

Tilastot: http://www.sajl.org/images/tilastot/steelers-royals-31-05-2018.shtml

 

Vaahteraliiga jatkuu lauantaina, jolloin Tampereella kohtaavat Saints ja Helsinki Roosters.