Stadin jenkkifutisderby torstaina Velodromilla

Vaahteraliigan neljäs pelikierros käynnistyy helsinkiläisjoukkueiden paikallisottelulla.  Kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt Wolverines saa vieraakseen Roostersin joka on avannut kautensa vahvasti.

Molemmat helsinkiläisjoukkueet ovat aloittaneet kautensa repaleisilla rostereilla.  Pitkä poissaolijoiden lista on kummankin osalta kuitenkin lyhentynyt ja Velodromille marssitetaan kauden toistaiseksi laajimmat rosterit.  Paikallisderbyn erikoisuutena on se, että molemmat joukkueet peluuttavat aloittavan pelinrakentajan paikalla kotimaisia pelaajia.

Kotijoukkue Wolverines aloitti kauden 2024 suurinumeroisella tappiolla Steelersille, mutta vieraspeli Seinäjoella loi uskoa tulevaisuudesta.  Kapealla rosterilla Crocodilesin kohdannut Wolverines yllätti kaikki lajia seuraavat kovalla taistelullaan, mutta palasi kotiin ilman sarjapisteitä.  Torstaina nähdään, jatkuuko hyvä vire kotikentällä.

Roosters on joutunut kierrättämään pelaajia reippaasti alkukauden loukkaantumissuman takia.  Haasteista huolimatta nuoret rookiet ovat vastanneet huutoon, ja joukkue on pelannut hyvää jenkkifutista voittaen toistaiseksi kaikki vastustajansa pelinrakentaja Ambro Urjanssonin johdolla.

Wolverines haluaa jatkaa hyvää peli-ilmettään kotikentällä

Helsinki Wolverines lähtee torstain paikallisderbyyn haastajana, mutta totuttua paremmista lähtökohdista. Joukkue saa jalkeilla kohtuullisen leveän rosterin ja edellisen viikonlopun taistelu Seinäjoella kasvatti monen pelaajan itseluottamusta uudelle tasolle.  Wolverines keräsi edellisessä pelissä vahvaa vastustajaansa enemmän ensimmäisiä yrityksiä ja eräänlainen virstanpylväs tappioputkessa olevalle joukkueelle oli myös 0-0 lukemiin päättynyt ensimmäinen neljännes edellisen kauden finalistia vastaan.

Helsinkiläisjoukkueen hyökkäyksessä pelinrakentaja Rasmus Laalo on löytänyt heittopeleissään Kevin Adamsin ohella kohteekseen Sampo Viinamäen, joka Seinäjoella avasi pistetilinsä uudessa joukkueessaan. Wolverines on alkukauden peleissä edennyt pääosin heittopeleillä ja Sebastian Lugoran suoritusten varassa oleva juoksupeli on tuottanut vasta niukasti yli 100 jaardin matkan joukkueelleen.  Tätä kirjoitettaessa yhdysvaltalainen William Young on merkattu epävarmojen pelaajien listalle.  Mikäli Young palaa kentälle, tuo hän mukanaan monipuolisuutta Wolverinesin juoksuhyökkäykseen.

Myös puolustuksessa Wolverines saa jalkeille aiempia pelejä leveämmän rosterin. Joukkueen ykköstaklaaja Willy Lindfors on edelleen epävarmojen pelaajien listalla ja torstai näyttää tekeekö viime kesänä loukkaantunut tukimies paluun kentille paikallisderbyssä.

Wolverines-pelinrakentaja Rasmus Laalo paransi otteitaan kauden toisessa pelissään (Kuva: Marko Tuominiemi)

Viime kaudella paikallispelit Roostersille 110-0

Helsinki Roosters on ollut varsin epäonnekas loukkaantumisten suhteen, mutta saanut jokaiseen peliin jalkeille voittavan kokoonpanon. Joukkue on ainoa, jolla ei ole uusien sääntöjen sallima viiden jenkkipelaajan kiintiö täynnä. Kauden avauspeleissä erityishuomio on kiinnittynyt paluun kasvattajaseuraansa tehneeseen pelinrakentaja Ambro Urjanssoniin, joka on onnistunut erinomaisesti kauden kolmessa ensimmäisessä pelissään. Urjansson on kuljettanut palloa eteenpäin heitoillaan 704 jaardia ja tehnyt 12 touchdownia. 

Laitahyökkääjistä poissaolijoiden listalla ovat Santtu Vehkomäki ja pitempään poissa ollut Johannes Jauhiainen. Lisäksi nuori Artturi Tähkäpää on epävarmaksi listattuna. Tasokkaita laitahyökkääjiä rosterista löytyy kuitenkin yhdysvaltalaisen Bryce Nunnellyn johdolla.  Nunnelly viimeisteli edellisessä ottelussa Crusadersia vastaan peräti neljä kiinniottotouchdownia ja jenkkilaiturin rinnalla Tarmo Pitkänen onnistui keräämään komeat 160 jaardia ja yhden TD:n.

Torstaina Roostersin juoksupeli tulee olemaan pitkälti Ethan Greenfieldin varassa. Toiseksi keskushyökkääjäksi avauskokoonpanoon on merkitty ikinuori Akseli Olin. Yhden komean juoksusiivun crusaders-pelissä vetäissyt Lassi Pajarinen ei ole  mukana jukkueen rosterissa.

Roosters-puolustuksessa ykköstaklaajana on urakoinut takapuolustaja Julian Bell 19,5 pysäytyksellään kolmessa aiemmassa pelissä. Linjapelaajista Jari-Antti Jääskeläinen on tehnyt tuhoisinta jälkeä omassa roolissaan.

Roosters lähtee Stadin Derbyyn selkeänä ennakkosuosikkina.  Viime kauden kaksi paikallisottelua päättyivät molemmat punapaitaisille yhteislukemin 110-0.  Wolverinesin näkökulmasta eteenpäin on menty, jos joukkue onnistuu kirjaamaan tulostaululle Roostersia vastaan ensimmäiset pisteet sitten heinäkuun 2022. 

Paikalliskamppailu Wolverines – Roosters potkaistaan vauhtiin torstaina Käpylän Velodromilla klo 18:30. Liput ennakkoon Lippu.fi

 

Näillä pääset tunnelmaan