Seppänen jatkaa, Nguyen palaa – Butchers-hyökkäykseen kaksi tärkeää osaa

Porvoo Butchersin hyökkäysvoima koki keskiviikkona merkittävän tehonlisäyksen, kun porvoolaisseura kertoi tehneensä sopimuksen laitahyökkääjäkaksikko Mikkonen Seppänen – Phung Nguyen kanssa. Kaudella 2016 Seppänen, 22, valittiin Vaahteraliigan vuoden etenijäksi, tulokkaaksi sekä all stars -laitahyökkääjäksi. Toisen polven porvoolaispelaaja oli tilastokärki niin kiinniottojen määrässä kuin kiinniottojaardeissakin. Heittopeleistä Seppänen teki 7 touchdownia ja lisäksi juosten yhden.

– Mikko nousi viime kaudella raketin lailla Vaahteraliigan ehdottomaan eliittiin, joten täytyy olla kuin tyytyväinen, että Seppänen jatkaa meillä ensi kesänä, Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko kertoo. – Kauden aikana Mikko kasvatti rooliaan joukkueen sisällä ja osoitti ansaitusti paikkansa kapteenistossa.

Nguyen on aloittanut peliuransa Porvoossa, mutta piti taukoa reilun vuoden ennen kuin Wasa Wa1ld Royals sai houkuteltua nopeajalkaisen koppaajan riveihinsä keväällä 2016. Paluu oli onnistunut, sillä Nguyen pelasi Vaasassa uransa parhaimman kauden. 48 kiinniotolla edettyä matkaa taittui 559 jaardia ja touchdowneja syntyi kuusi.

– Phung tuo nopeutta ja leveyttä meidän laitahyökkääjistöön, Roiko kertoo. – Viime kesänä oli tilanteita, jolloin lähdimme otteluun ainoastaan neljällä laitahyökkääjällä.

– Ja on huomattavasti mukavampaa seistä Phungin tasoisen kaverin kanssa samalla sivurajalla kuin vastakkain!

Butchersin laitahyökkääjistö on laajenee uusien sopimusten myötä seitsemään pelaajaan, joista myös Daniel Luoma, Arttu Erkkilä ja Oliver Colliander pääsivät kiinniottotilastoihin kaudella 2016. Porvoolaisjoukkueen ikärakenteesta kertoo jotakin se, että 24-vuotias Nguyen on laitahyökkääjistä vanhin.

Roikon mukaan kaksikko Seppänen-Nguyen tulee olemaan isossa roolissa myös potkujen palauttajana. Kyseistä roolia kumpikin on hoitanut myös maajoukkueessa.

dsc04494
Junioritasolla Phung Nguyen (vas.) ja Mikko Seppänen pelasivat vuosia samassa joukkueessa. Vuosi sitten Nguyen pelasi kuitenkin Royalsissa ja Seppänen Butchersissa. Nyt kaksikon tiet yhdistyvät samassa hyökkäyksessä. Kuvassa keskellä myös takavuosien Vaahteraliiga-tukimies Juha Havulehto. Kuva: Sami Ranta

Katso myös:

Uusimaa-lehden uutinen Seppäsen ja Phungin sopimuksista

 

Kuvat:

Sami Ranta