Saintsin pudotuspelipaikka jäi kauas — Steelersin hyökkäys jyräsi 68 pistettä ja 530 jaardia

Isäntäjoukkue Steelers otti pudotuspelipaikasta kamppailleelta Tampereen Saintsilta luulot pois heti torstain ottelun alkumetreillä. Runkosarjan kakkossijan jo varmistanut Steelers voitti ottelun 68-38 (39-22). Lopputulos tarkoittaa sitä Porvoon Butchers pitää nelossijansa ja kohtaa välierissä Roostersin. Torstaina pudotuspelipaikkaa tavoitellut Saints jää lopulta liigajumboksi saldolla kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota.

Steelers avasi pelin lyhyellä aloituspotkulla josta sai pallon haltuunsa. Sen jälkeen Steelers-hyökkäys takoi pisteitä nopeaan tahtiin. Kymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti 20-0, ja Saintsin hyökkäyksen tilillä oli vain kuusi edettyä jaardia. Saintsin apuvalmentaja Henri Laine myönsi Ruudun puoliaikahaastattelussa, että Steelersin onside-potku sekoitti joukkueen pasmat ottelun alussa.

Avausneljänneksellä Steelers vielä blokkasi tamperelaisten lentopotkun, ja Justin Bell kuittasi välittömästi juoksutouchdownillaan tilanteeksi 26-0.

Alun jälkeen Saintsin hyökkäys sai peliään kulkemaan, ja Kyle Nolan heitti touchdownit Dajon Newellille sekä Ilari Laineelle. Tuukka Lehtonen punnersi vielä lähietäisyydeltä juoksu-TD:n hetkeä ennen toisen neljänneksen loppua, ja vieraat tulivat toistamiseen 19 pisteen päähän (39-22).

Tamperalaisten puolustus ei saanut missään vaiheessa otetta tehokkaaseen Steelers-hyökkäykseen. Vähätkin tamperelaisten toiveet voittokamppailuun nousemisesta kätosivat kun heti tauon jälkeen kotijoukkue iski kahden pelin ja 97 jaardin mittaisella hyökkäysvuorolla tilanteeksi 46-22. Ensin Tino Ndongo eteni kiinniotolla 53 jaardia, sen jälkeen Bell karkasi 44 jaardin juoksulla maalialueelle. Hieman myöhemmin Charles Wortin kiinniottotouchdown kasvatti johton lukemiin 53-22.

Steelersin hyökkäys eteni ottelussa 530 jaardia. Joukkueet etenivät yhteensä liki tuhat jaardia, kun Saintskin pääsi eteenpäin 431 jaardia.

Steelersin pelinrakentaja Seth Peters heitti 24 kertaa, joista onnistui 16. Jaardeja kertyi 296, touchdowneja viisi. Peters teki kolmannen neljänneksen lopulla tilaa kakkospelinrakentaja Juho Väisäselle. Charles Wort otti kiinni kahdeksan heittoa, eteni 184 jaardia ja teki kolme TD:tä. Justin Bellin juoksupelien saalis oli 129 jaardia vain 11 yrityksellä ja kaksi touchdownia.

Saintsin Kyle Nolan pisti palloa ilmaan peräti 51 kertaa. Niistä 25 jäi omien käsiin. Tilille kirjattiin kaksi touchdownia.

Nousijajoukkue Steelers isännöi ensi viikon sunnuntaina välierää Royalsia vastaan. Lauantaina 8.9. Helsingissä kohtaavat Roosters ja Butchers. Molemmat ottelut alkavat kello 15.30. Ruudun suorat lähetykset alkavat puolta tuntia aiemmin.