Royalsin härkäviikot huipentuu torstaina Velodromilla Roostersin vieraana

Helsinki Roosters isännöi torstaina Wasa Royalsia, jonka kahden viikon ja neljän vaahteraliigaottelun ottelusuma päättyy Velodromilla. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viikko sitten, jolloin Roosters haki pisteet Vaasasta lukemin 28-43.

Helsinki Roosters on hitaan alkunsa jälkeen saamassa pakettiaan kasaan Vaahteraliigassa. Alun loukkaantumiset ja epäonnistunut jenkkivalinta suistivat ennakkoon liigan kärkijoukkueena pidetyn Roosterisin tappioputkeen, jota seurajohto on lähtenyt oikaisemaan usein toimenpitein.  Joukkueen tuore jenkkilaituri Danny Kittner on osoittautunut huikeaksi hankinnaksi ja torstain ottelussa Roosters esittelee uuden puolustukseen värvätyn vahvistuksensa.

Wasa Royals on pelannut läpi kauden viihdyttävää jenkkifutista, mutta nuori joukkue on taipunut tiukoissa peleissä varsinkin otteluiden loppuhetkillä. Oma osansa tappiossa on ollut itse aiheutetuissa virheissä, joita on todennäköisesti ollut haastava lähteä korjaamaan kaksi viikkoa kestäneen ottelutihentymän aikana. Torstaina joukkue tarvitsee voiton säilyttääkseen tuntuman playoff-taistelussa mukana olevaan ryhmään.

Vaasalaiset lähtevät hakemaan täydennystä pistepussiinsa muutaman päivän levänneinä, mutta varmasti rasittuneina. Velodromille matkustava kokoonpano on edelleen kilpailukykyinen, mutta joukkueen ykköskorin miehistä mm. Rufail Khalifa ja Jani Manderbacka ovat listattu poissaolijoiksi. Paluun kokoonpanoon tekevät Kelvin Godvin ja Kasper West.

Royalsin ja Roostersin edellisessä kohtaamisessa helsinkiläiset yllättivät Vaasan takakentän pitkillä heitoilla ja leveällä suurten heittopelien potentiaalillaan. Jotta sama ei torstaina toistu, Royalsin puolustuksen on onnistuttava paremmin Roosters-pelinrakentajan paineistamisessa.  Puolustuslinjan DeMarco Artis on nykyään merkitty mies, eikä yhdysvaltalainen ole onnistunut kartuttamaan muhkeaa säkkitilastoaan lainkaan kahdessa viimeisessä pelissä.  Match-up Artis vastaan Roostersin vahva hyökkäyslinja tulee olemaan kuumalla Velodromilla ison mielenkiinnon kohde.

Pelinrakentaja Timothy Morovick sai edellisessä Wolverines-pelissä palautettua hieman intterien kolhimaa itseluottamustaan, mutta edellisen Roosters-pelin syötönkatkot kalvavat varmasti vielä mielessä.   Tom Suosteella sen sijaan löytyy myös positiivisia muistoja edellisestä Roosters-pelistä.  Hän rynni keskushyökääjän paikaltaan ottelussa kolme touchdownia.

Waraphon Prasopsin vahvistaa heittopuolustusta

Helsinki Roosters marssittaa torstain kotipeliinsä edelleen vahvistuneen kokoonpanon.  Niko Kuikka palaa pelaavaan kokoonpanoon ja uutena vahvistuksena mukaan kulmapuolustajien rotaatioon astuu Ruotsin maajoukkueessakin esiintynyt Waraphon Prasopsin.  Puolustuksen avauksen pelaajista Sampo Ranta on merkitty poissaolijoiden listalle.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa pelintakentaja Dimitrios Sinodinos heitti neljä touchdowna, joissa kiinniottajina Daniel Kittner (2 kpl), Willem Kajander sekä Santtu Vehkomäki.  Vaasalaiset tulevat todennäköisesti pitämään Kittneriä erikoisvartioinnissa, jolloin Roostersin kotimaiselle laiturikalustolle jää tilaa loistaa, kuten viikon takaisessa keskiviikkopelissä pääsimme näkemään.  Oman mausteensa Roostersin hyökkäyspeliin kauden edetessä otteitaan parantaneet keskushyökkääjät. Ville Hämäläinen ja Yusufa Lehtinen ovat keränneet komeita jaardisiivuja joukkueen viimeisissä peleissä löydettyään ajoitukset kohdalleen linjan blokkien kanssa.

Torstain vaahteraliigakamppailu on molemmille joukkueille tärkeä playoff-haaveiden näkökulmasta. Royals voi voittamalla repäistä helsinkiläisiin jo neljän pisteen eron sarjataulukossa. Tämän asetelman välttämiseksi Velodromilla tullaan kotijoukkueen toimesta laittamaan kaikki peliin ja tarkoituksena on uuvuttaa otteluruuhkan ja bussimatkan uuvuttamat vaasalaiset illan aikana.

Vaahteraliigan 9. peliviikon avausottelu potkaistaan vauhtiin torstaiseen tapaan klo 18:30

Näillä pääset tunnelmaan