Royalsilla ja TAFT:lla on sunnuntaina tärkeä ottelu

RoyalsTAFTTwitter

Vaahteraliigan yhdeksäs peliviikko pelataan loppuun sunnuntaina Vaasassa. Sarjassa viidentenä oleva Wasa Wa1ld Royals saa vieraakseen Vantaan TAFT:n, joka on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ilman voittoja. Joukkueet kohtasivat toisella peliviikolla Vantaalla, jossa Royals otti 0–17 -voiton.

Edellisissä otteluissa kumpikin sunnuntain joukkue on hävinnyt viime hetkillä Tampere Saintsille. 1,5 viikkoa sitten perjantaina TAFT johti Tampereella parhaimmillaan 7–28, mutta hävisi lopulta yhdellä pisteellä (29–28). Tiistaina Royals kaatui Saintsin käsittelyssä 53 sekuntia ennen loppua syntyneellä maalisuorituksella 49–42.

Sekä Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye että TAFT:n Stephen Stokes korostava sunnuntain ottelussa henkistä kestävyyttä – kumpikin joukkue on nyt entistä enemmän voiton tarpeessa.

– Meitä on syönyt kovasti tuo Tampereen tappio, Evwaraye kertoo. – Tärkein tavoitteemme on ollut harjoitusviikolla saada takaisin peli-ilo tekemiseen. Meidän on taas aika nauttia lajista!

– Meidän pudotuspelihaaveidemme kannalta tämä on tärkeä ottelu, Evwaraye lisää.

– Ensimmäinen voittomme on karannut pienillä marginaaneilla viime viikkoina, sanoo Stokes. – Olemme keskittyneet olemaan kovempia ja kestävempiä, jotta saamme käännettyä uuden sivun ja otettua voiton. Valmennuksemme suhtautuu positiivisesti siihen, että niin kävisi jo sunnuntaina.

Edellisessä ottelussa Royals teki kauden suurimman pistemääränsä, mutta vastaavasti myös päästi enemmän pisteitä kuin yhdessäkään aiemmassa ottelussa. Hyökkäystehoa joukkue esittelee Kaarlen kentällä sunnuntaina jälleen lisää, kun Ruotsin maajoukkueessakin esiintynyt laitahyökkääjä Denny John esiintyy ensimmäistä kertaa ”Kuninkaan miesten” riveissä.

– Saamme nyt myös paremmin RJ:n mukaan peliimme, kun olemme saaneet hänelle harjoituksia alle, Evwraye kertoo. – Uskon, että meillä on suotuisia match uppeja TAFT:n takakenttää vastaan.

DSC08868 2
Royalsissa tiistaina ensimmäisen kerran pelannut RJ Long pelasi alkukauden Puolassa ja valittiin siellä liigan parhaaksi laitahyökkääjäksi. Kuva: Sami Ranta

Ensimmäistä kertaa tiistaina Royalsissa esiintynyt Long otti debyyttiottelussaan 10 kiinniottoa, joilla Royals eteni 157 jaardia. Touchdowneja Long teki kaksi. Myös kaksi maalia tuolloin tehnyt Phung Nguyen on noussut Vaahteraliigan kiinniottotilastojen kärkisijoille. Stokes kuvaa Royalsia kuitenkin ennen kaikkea fyysiseksi joukkueeksi.

– Hankkimalla RJ:n Royals sai lisää ratkaisuvoimaa niin hyökkäykseen kuin puolustukseen. Kova joukkue on nyt entistä kovempi.

Juoksupelissä Royals luottaa keskushyökkääjäänsä Tom Suosteeseen, joka juoksi Tampereella yli 100 jaardia.

– Chrisille (Long) olemme antaneet nyt lepoa, Evwaraye kertoo vahvasti palloa kantavasta tukimiehestä.

Vaahteraliigan taklaustilaston kärkinimi (53 taklausta) Jim Barry on TAFT:n puolustuksessa tärkeässä roolissa juoksun pysäyttämisessä yhdessä Joel Sislerin kanssa. Puolustuksen linjasta Evwaraye mainitsee Niko Nousiaisen nimen.

DSC07323 2
Joel Sisler on mukana monipuolisesti TAFT:n pelissä. Laitahyökkääjänä Sisler on Vaahteraliigan elittiiä 35 kiinniotolla. Puolustuksessa Sislerillä on joukkueestaan toiseksi eniten taklauksia ja lisäksi 1,5 säkitystä, syötönkatko ja neljä maahanlyöntiä. Kuva: Sami Ranta

Johnson on johtanut TAFT-hyökkäystä

TAFT:n hyökkäys on ollut juhannuksen jälkeen yllätyksellinen ja arvoituksellinenkin. Cedric Johnson ja Cole Webb ovat kumpikin esiintyneet pelinrakentajina, ja kahdessa edellisessä ottelussa Stokes on laittanut kentälle lukuisia erilaisia hyökkäysmuodostelmia.

– Emme ole löytäneet Williamin kanssa hyökkäyksestä punaista lankaa, Evwaraye kertoo puolustuksen koordinaattori William Milleriin liittyen. – Se ei tietenkään koskaan ole hyvä asia.

Johnson on heittänyt kahdessa ottelussa kahdeksan touchdownia ja heittopeli lienee vantaalaisten ensisijainen etenemismuoto myös sunnuntaina. Sisler on noussut enemmän kuin tärkeäksi kiinniottojen kohteeksi ja Webb on tehnyt maalin kahdessa edellisessä ottelussa.  Oman haasteensa on tarjonnut ulottuva sisempi laitahyökkääjä Tyrwone Still.

Suurimman tarkkailun alle Vaasassa saattaa kuitenkin asettua TAFT:n hyökkäyksen linja, joka kohtaa vaasalaisten aggressiivisen puolustuksen. Tukimiehistä Young ja Joshua Akena tuovat painetta sekä keskeltä että laidoilta. Juha-Matti Rajala puolestaan on keskustan taklauspelissä varma ja tulee päivän mittaan tutuksi TAFT-keskushyökkääjä Andre Dahlmanin kanssa.

DSC08977 2
Royalsin ruotsalaispuolustajat Joshua Akena (5) ja Nicholas Peterson ovat merkittävissä rooleissa sunnuntaina. Jalkavammasta kärsinyt Peterson pelaa ensimmäistä kertaa vaasalaisen kotiyleisön edessä. Kuva: Sami Ranta

Kulmapuolustajat Emmanuel Amudeng ja Rufail Khalifa saavat taakseen safetyiksi Longin sekä loukkaantumisensa jälkeen tiistaina kentälle palanneen ruotsalaisen Nicholas Petersonin. Nelikko on isossa roolissa Sislerin, Stillin ja Johnson/Webb -kaksikon puolustamisessa.

Royals joutuu lähtemään otteluunsa lyhyen viikon myötä. Valmistautumisaikaa ei tiistain jälkeen jäänyt montaa päivää.

– Olemme harjoitelleet vähän vähemmän varusteet päällä, Evwaraye kertoo. – Mutta kyllä me silti olemme myös kontaktia ottaneet. Royals on valmis.

DSC05293
Kuka ojentaa TAFT:n Andre Dahlmanille palloja sunnuntaina? TAFT on käyttänyt kahdessa edellisessä pelinrakentajana sekä Cole Webbiä että Cedric Johnsonia. Kuva: Sami Ranta

Aloituskokoonpanot:

Royals:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 8 Isaac Fisher DE 4 Chris Young
RB 40 Tom Suoste DT 90 Robin Khalifa
RB 34 Joakim Jakobsson DT 97 Martti Kass
WR 3 Deniel John DE 47 Benjamin Snåfs
WR 80 RJ Long LB 4 Joshua Akena
WR 6 Phung Nguyen LB 44 Juha-Matti Rajala
LT 77 David Beale LB 10 Christoffer Norrgård
LG 72 Tomi Nuorala CB 21 Rufail Khalifa
C 55 Vesa Mäkelä SS 1 Nicholas Peterson
RG 75 Teemu Salo FS 2 Victor Mänty
RT 70 Eric Blomgren CB 32 Emmanuel Amudeng

 

TAFT:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 18 Cole Webb DE 47 Santtu Lehtonen
RB 6 Andre Dahlman DT 94 Joonas Kolkka
WR 12 Cedric Johnson DT 98 Niko Nousiainen
WR 17 Toni Öhman DE 33 Ville Heliö
WR 84 Jani Luiro LB 8 Joel Sisler
TE 11 Tyrwone Still LB 3 Jim Barry
LT 77 Olly Sunmola LB 27 Joonas Luokkakallio
LG 65 Tyshawn Hall CB 84 Jani Luiro
C 62 Stewart Keenan SS 20 Jani Hentunen
RG 66 Onni Tirkkonen FS 5 Valtteri Pouttu
RT 61 Roope Siitonen CB 7 Benjamin Nousiainen

 

Vaahteraliiga, 9. peliviikko:

SU 17.07.2016 | 14:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

Wasa Wa1ld Royals – Vantaan TAFT

Live-tilastot

Katso myös:

Royals-ennakko

TAFT-ennakko

Muut kierroksen ottelut:

PE 15.07.2016 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Anders Trojans Turku – Helsinki Roosters 13–33 (0–18)

Ennakko | Tilastot | Raportti

LA 16.07.2016 | 15:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Porvoo Butchers 52–19 (24–0)

EnnakkoTilastot | Raportti

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 7 7 0 228 104 124 14
Crocodiles 7 6 1 262 85 177 12
Trojans 8 5 3 270 194 76 10
Saints 7 3 4 189 311 -122 6
Royals 6 2 4 116 115 1 4
Butchers 8 2 6 151 267 -116 4
TAFT 7 0 7 104 244 -140 0

Kuvat:

Sami Ranta