Royals taistelee lauantaina pudotuspelipaikasta

Lauantain vaahteraliigapelissä kotijoukkueella on suuret panokset. Wasa Royalsilla on edelleen oljenkorsi, jota myöten kavuta sarjan pudotuspeleihin. Oljenkorsi katkeaa, mikäli runkosarjan kakkospaikan jo varmistanut Butchers ottaa Kaarlen kentällä voiton.

Wasa Royals on pelannut vuoristoratamaisen kauden, jossa jo hetken näytti siltä, että mahdollisuus playoff-peliin karkaa käsistä. Muiden ristiin pelaaminen ja nousujohteisen oman vireen takia toivo elää yhä kuninkaan miesten haarniskan sisällä.

Porvoon Butchers lähtee lauantain vaahteraliigapeliin levänneenä ja täysin paineettomassa tilassa. Joukkueen sarjasijoitusta ei voi enää horjuttaa, eikä joukkueella ole mahdollisuuksia lähteä taktikoimaan itselle välierävastustajaakaan.

Morovic juoksi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 4 touchdownia

Royals lähtee lauantain elintärkeään peliin vahvalla kokoonpanolla. Joukkueen nimimiehistä Rufail Khalifa ja tuore ruotsalaisvahvistus Jatta Njie eivät pue peliin, mutta muutoin nuori joukkue marssittaa kentälle voittoon kykenevän kokoonpanon. Royalsilla on takanaan nukka tappio Crocodilesille Vaasassa pelatusta BotniaBowlista, mutta joukkue osoitti pelissä kykenevänsä haastamaan hyvänä päivänä kenet tahansa sarjan joukkueista. Lauantaina tuon haasteen kohteeksi joutuu kauden 2023 yllätysmenestyjä Butchers.

Royals otti Butcherista henkisen yliotteen joukkueiden aiemmassa pelissä Porvoon keskuskentällä. Vaasalaiset veivät toisen peliviikon ottelussa pisteet mukanaan lukemin 14-35. Lauantaina Royals-pelinrakentaja Timothy Morovickilta odotetaan vähintään samanlaista suoritusta kuin toukokuussa. Morovic juoksi itse Porvoossa neljä touchdownia ja heitti yhden.

Royals vei joukkueiden edellisen kohtaamisen lukemin 14-35 (Kuva: Jari Turunen)

Porvoolla vain hävittävää

Porvoo Butcherslla on lauantain vieraspelissä vain hävittävää. Jenkkifutisotteluun ei voi lähteä pelaamaan puolivaloilla, mutta loukkaantumisten tarkoituksellinen välttäminen johtaa usein heikkoihin pelisuorituksiin. Perjantain vaahteraliigapelissä Crocodiles otti pataan Roostersilta himmailtuaan pelin ensimmäisen puoliajan kotipelissään.

Porvoolaiset lähtevät peliin ilman kahta puolustuksensa tuloksekkainta Nikoa, Pennasta ja Roikoa. Joukkueella on kuitenkin rosterissaan riittävästi talenttia josta osoituksena liigan toiseksi pitävin puolustus, kun mittarina vastustajalle päästetyt pisteet per ottelu. Vaikka joukkueen heittopuolustus ei ole yhtä korkealla tilastoissa, löytyy Butcersin takakentältä sarjan heittopuolustustilaston kärkimies, Zachary Wright. Lauantaina Wrightin tehtävänä on varistaa, että Royalsin vaaralliset laiturit eivät pääse karkaamaan isoihin peleihin.

Hyökkäyspelissään Porvoolaiset ovat tukeutuneet pelinrakentaja Brandon Gwinnerin heittoihin.  Buthersin kotimaiset laitahyökkääjät ovat sarjan eliittiä ja kykenevät ratkaisemaan pelejään nopeudellaan ja kiinniottovarmuudellaan. Todennäköistä onkin, että lauantain pelissä vaasalaiset joutuvat peluuttamaan omaa tähtilaituriaan Alpha Jallohia läpi pelin kahteen suuntaan.

Royalsin ja Butchersin taisteu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Kaarlen kentällä klo 16:30

Näillä pääset tunnelmaan