Roostersille kuudes perättäinen voitto

Helsinki Roosters otti kuudennen perättäisen voittonsa kukistamalla Seinäjoki Crocodilesin kotikentällään selkein luvuin 41-14 (14-7). Ottelu oli äärimmäisen tärkeä playoff-asetelmien kannalta. Seinäjokisilla oli mahdollisuus varmistaa kotietu välieräpeliin voitolla, mutta nyt ratkaisut siirtyvät viimeiselle liigakierrokselle.

Seinäjoki Crocodiles lähti peliin useamman kolhun rasittamana. Hyvän kauden pelannut Joel Särkelä ei kuntoudu pelikuntoon ja keskushyökkääjä Christian Powell ei seuran antamasta ennakkotiedosta poiketen pukenutkaan kauden toistaiseksi tärkeimpään peliin. Samanaikaisesti Helsinki Roosters pääsi marssittamaan kentälle kauden parhaan kokoonpanonsa. Alun perin tasaiseksi kaavailtu taistelu kääntyi ennakkoasetelmiltaan Roostersille suosiolliseksi, eikä helsinkiläiset jättäneet avautunutta tilaisuuttaan käyttämättä.

Crocodilesin juoksujaardit jäivät vähiin

Seinäjoki Crocodiles oli kerännyt aiemmissa kymmenessä vaahteraliigapelissään keskimäärin 153 juoksujaardia. Lauantaina jaardit jäivät lukemiin 57.  127 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla edenneen Christian Powellin puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta oli se suurin yksittäinen tekijä, joka laski seinäjokisten suoritustasoa kauas alle aiempien pelien tason. Roostersin tiivis puolustus onnistui tyrehdyttämään myös Crocodilesin heittohyökkäyksen varjoksi aiemmasta. Liigan parhaalla osumatarkkuudella läpi kauden heittänyt Zachary Whitehead ei pelannut parasta peliään Helsingissä. Vain kahdeksan 21 heitosta päätyi omille laitureille ja yksi heitoista päätyi vastustajan puolustajan haltuun.  

Kertaalleen heittopelin jälkeen päästiin kuitenkin juhlimaan maalia. TD:n tekijänä yleensä puolustuslinjan uloimpana rynnijänä tunnettu Seth Zins, joka karautti pallon kanssa maaliin komea 72 jaardin suorituksen päätteeksi. Toinen Crocojen TD kirjattiin Whiteheadille 6 jaardin juoksupelistä.

Crocodilesin puolustuksen linja on herättänyt pelkoa vastustajan pelinrakentajissa useammassa ottelussa. Lauantaina pelätty nelikko onnistui murtautumaan Roostersin hyökkäyslinjan lävitse vain hetkittäin ja pelinrakentajan säkityksiin pelaajat eivät yltäneet kertaakaan. Seinäjokisten paras taklaaja pelissä oli Aatu Tuokko, joka ei peitellyt pettymystä joukkueen suorituksiin ja ottelun lopputulokseen pelin jälkeen Ruutu-haastattelussaan.

Stancombe paransi asemiaan QB-pörssissä

Helsinki Roosters pelasi lauantaina nousujohteisen pelin, jossa ensimmäisellä puoliajalla viimeistelyssä oli toivomisen varaa, mutta toisella puoliskolla pistehanat aukesivat ja onnistumisia saatiin kirjata useammallekin pelaajalle. Roosters-pelinrakentaja Bryce Stancomben heittojen onnistumisprosentti kaudelta ei kerro kaikkea miehen tasosta. Jälleen kerran pitkissä kaarissa pallo pääsi tipahtamaan laitureilta liiankin helposti, mutta pelin edetessä erityisesti Verneri Rainio ja Tarmo Pitkänen paransivat otteitaan. Onnistumisia tuli tasaisesti myös Aymeric Nicaultille, Lassi Pajariselle ja Johannes Jauhiaiselle. Stancomben heitto-TD:t kirjattiin Rainon ja Jauhiaisen nimiin. Kaksi touchdownia nostivat Stancomben Vaahteraliigan pelinrakentajien heitettyjen touchdownien tilastoykköseksi 25 maaliin.

Roostersin juoksuyökkäys toimi lauantaina ajoin hienosti ja peräti neljä eri pallon kantajaa sai nimiinsä TD:t tärkeässä pelissä. Maalit kirjattiin pelinrakentaja Stancombelle, Lassi Pajariselle, Henri Kaasiselle ja ottelun lopulla QB:n paikalle päässeelle Ambro Urjansonille.

Roosters-puolustyuksen urakka helpottui merkittävästi juoksukone Powellin jätettyä peli väliin, mutta Powellia paikanneen Jaska Värisen pysäyttämiseksi saatiin tehdä täysi iltapuhde trooppisella Velolla. Taklaukset jakautuivat tasaisesti koko miehistölle ja eniten niitä keräsi  Niko Kuikka (4,5 kpl).  Taavi Aronpää nappasi pelin ainoan syötönkatkon ja linjan Kaleb Wezdenko illan ainoan pelinrakentaja säkityksen. Tosin ottelun Vakuuttavimmaksi Pelaajaksi valittu  Wezdenko antoi kunnian suorituksesta Ruutu-haastattelussa Aronpäälle.

 

Vaahteraliigan viimeiselle pelikierrokselle jä Roosters-vooiton jälkeen paljon ratkaistavaa. Helsinkiläiset kohtaavat viikon kuluttua Väinölänniemellä Kuopio Steelersin ja Roosters-päävalmentaja Juha Hakala kertoi ottelun jälkeen itsevarmasti  joukkueensa lähtevän voittamaan peliä saadakseen kotiedun playoff-kierrokselle.  Roostersin lopullinen runkosarjasijoitus on täysin joukkueen omissa käsissä.

Sama tilanne ei ole Crocodilesilla. Pohjalaisjoukkueen olisi pitänyt voittaa lauantaina saadakseen kotiedun play-off peliinsä. Nyt Roosters ja Wolverines ovat vahvemmassa asemassa tuon suhteen. Crocodiles päättää runkosarjansa Porvoossa Butchersin vieraana.  Tilanne välieräparien suhteen jää vielä avoimeksi ja kaikilla jäljellä olevalla kolmella peleillä on suuri merkitys syyskuun alun otteluparien ratkaisemiseksi.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva: Jarmo Vehkomäki