Roostersiin Ruotsin maajoukkuepuolustaja Markus Persson

Helsinki Roostersin puolustusvoima kasvaa jälleen, kun Ruotsin maajoukkueen kulmapuolustaja ja palauttaja Markus Persson liittyy helsinkiläisten vahvuuteen. Vajaat kaksi viikkoa sitten Roosters hankki takakentälleen Iso-Britannian maajoukkuemies William Davisin.

Markus Persson (187 cm/ 94 kg) on kahtena edellisenä vuonna valittu Ruotsin mestaruussarjan eli Super Serienin arvokkaimmaksi erikoisjoukkuepelaajaksi ja kauden 2017 päätteeksi myös sarjan parhaaksi takakentän pelaajaksi. Tulevan kesän EM-kisoissa (29.7.–4.8.) hän kuuluu todennäköisesti jälleen Ruotsin avainpelaajiin. Vajaat kaksi vuotta sitten Persson palautti Vantaalla Suomi-Ruotsi -maaottelussa yhden aloituspotkun maaliin. Touchdown tosin hylättiin rikkeen vuoksi.

Carlstad Crusadersissa kaksi edellistä Ruotsin mestaruutta voittanut ystadilainen teki alun perin tälle kaudelle sopimuksen Saksan GFL:ään Frankfurt Universen kanssa, mutta seura ja pelaaja purkivat sittemmin yhteisymmärryksessä kontrahdin, ja Roostersin päävalmentaja Juha Hakala käytti tilaisuuden hyväkseen.

– Meillä on vielä ollut hiljaisessa etsinnässä 1-2 europelaajaa, Hakala kertoo. – Periaatteessa meillä on takakentällä hyvä tilanne, ja jos tällaista mahdollisuutta ei olisi tullut, niin olisimme kyllä pärjänneet.

Hakalan mukaan uudelle ruotsalaispelurille on tarjolla monipuolinen rooli.

– Hän tulee osallistumaan puolustamisen lisäksi myös erikoisjoukkueisiin palauttajana. Puolustuksessa käytämme häntä joko safetyna tai kulmapuolustajana, sillä kumpaankin paikkaan hänen ominaisuutensa sopivat.

Curtis Slater (USA), William Davis (GB) sekä kauden 2017 Vaahteraliigan tulokas Viljo Lempinen yhdessä Perssonin kanssa muodostavat varsin hyvätasoisen takakentän. Lisäksi Ville Rontu ja Jonathan Quaquif sekä pari viikkoa sitten pelatussa harjoitusottelussa takakentän apuna käynyt Niko Kuikka tuovat syvyyttä safetyn paikoille.

Markus Perssonin peliotteita Carlstad Crusadersista kaudelta 2016:

Kohti Wieniä ja viikinkejä

Yksi Roostersin alkukauden kohokohdista toteutuu Vapun aatonaattona eli 29. huhtikuuta, jolloin Kukonpojat kohtaavat Itävallassa Vienna Dacia Vikingsin. Valmistautuminen otteluun on Hakalan mukaan edennyt aikataulussa, ja parin viikon takainen 47–19 -voitto tukholmalaisesta Mean Machinesta on antanut valmennukselle dataa joukkueen tilasta.

– Edellisen ottelun jälkeen olemme purkaneet ottelunauhaa ja viettäneet pääsiäistä, Hakala kertoo. – Vielä tämä viikko siivotaan omaa peliä, ja sitten aloitamme valmistautumisen Vienna-otteluun. Meillä on sopivasti vielä leiri viikkoa ennen tuota ottelua.

Vikings on jo aloittanut oman sarjakautensa Itävallassa. Kolmesta ottelustaan wieniläiset ovat voittaneet kaikki, maalieron ollessa 136–53. Viikkoa ennen Roostersin kohtaamista suomalaispuolustaja Akseli Olinin edustama Vikings kohtaa huippuottelussa innsburckilaisen Swarco Raidersin. Kyseessä ovat tämän hetken ainoat tappiottomat joukkueet Itävallan liigassa.

Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy torstaina 10. toukokuuta, jolloin Roosters kohtaa kotikentällään Wasa Royalsin. Ruutu näyttää kaikki kauden 45 Vaahteraliiga-ottelua suorina lähetyksinä ja Ruudun TV-lähetysten lisäksi kesän pelien otteluselostukset ovat vapaasti kuunneltavissa Suplasta.