Roosters vei Helsingin trillerin

Roostersin ja Wolverinesin paikalliskamppailu vaikutti olevan ohi kolmannen neljänneksen päättyessä. Roostersin 28-0 johto suli kuitenkin ilta-auringon laskiessa Velodromilla ja paikallisderby päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 28-22.

Roosters lähti otteluun vahvalla revanssiasenteella, mutta kauden alku näkyi joukkueen otteissa molemmin puolin palloa. Kukonpokien ensimmäinen hyökkäysdraivi kuljetti palloa omalta 20 jaardin viivalta aina neljän jaardin päähän vastustajan maalialueelta, mutta hyvin pelannut Wolverines-puolustus pysäytti nälkäisen vastustajan ennen pistesuorituksen onnistumista.

Miro Kadmiryn johtama Roosters-hyökkäys eteni torstai-illassa pääosin heittämällä, mutta ratkaisevilla hetkillä vahvat keskushyökkääjät, Karri Pajarinen ja Andrecus Lindley survoivat pallon väkisin vastustajan maalialueelle. Ottelun ensimmäisen puoliskon hahmo oli Roostersin Lindley kahdella touchdwnillaan. Toisella puoliskolla maalin makuun pääsivät Karri Pajarinen sekä ensimmäistä jenkkifutispeliään koskaan pelannut ex-pikajuoksija Willem Kajander. Katso Kajanderin Ruutu-haastattelu:

Kolmen TD:n comeback

Roosters onnistui pitämään paikallisvastustajansa nollilla ottelun viimeiselle neljännekselle saakka. Wolverinesin kolmen touchdownin kiri oli kuitenkin näyttävä ja loi otteluun trillerin ainekset viimeisille sekunneille saakka.  Wolverinesin suurin ongelma kahdessa alkukauden pelissä on ollut potkupelit. Joukkue ei ole onnistunut vielä kertaakaan lisäpistepotkuissa ja lentopotkut ovat osoittautuneet varsinaisiksi kärsimysnäytelmiksi. Torstaina joukkue pelasikin kahden jälkimmäisen TD:n lisäpistepelin ja onnistui molemmilla kerroilla Juuso Alakosken kopein.

Wolverines touchdowneista kaksi kirjattiin keskushyökkääjä Breon Allenin nimiin. Kolmannen touchdownin teki puolustuslinjan Benjamin Egbudiwe, joka poimi Roosters-hyökkääjän pudottaman pallon ja kirmasi sen kanssa maalialueelle saakka. Allen keräsi toistamiseen ottelussa suurimman jaardimäärän. Torstaina pallo liikkui miehen kainalossa juoksupelein 114 jaardia. 

Roostersin puolustajista ahkerin taklaaja oli torstaina Benjamin Ylipää kuudella pysäytyksellään. Wolverinesin taklaustilaston ykkönen oli Curtis Slater.

Vahvistukset sivussa

Molemmat joukkueet antoivat toisilleen tasoitusta yhden kiintiöjenkin verran. Roostersin takapuolustaja Kevin Walcott loukkasi jalkansa ottelun alkuhetkillä eikä päässyt näyttämään osaamistaan pelin aikana.  Wolverinesin kohuttu bahamalaislaituri Mavin Sounders seurasi ottelua katsomon puolelta.  Walcott palannee kentille juhannuksen jälkeen, mutta Saundersin osalta jatko ei ole itsestään selvä. Miehen otteet kentällä eivät ole vastanneet suuria odotuksia.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva: Jarmo Vehkomäki