Roosters värväsi kanadalaisen pelinrakentajan

Helsinki Roosters julkaisi sunnuntaina sopimuksen kanadalaisen Dimitrios Sinodinosin kanssa. Pelinrakentajan paikalla operoiva Sinodinos pelasi yliopistopelinsä kanadalaisessa McGill yliopistossa.

Quebeckin Lavalista kotoisin oleva Dimitrios Sinodinos vahvistaa viime kaudella Vaahteraliigassa neljänneksi jääneen Helsinki Roostersin hyökkäystä. 25-vuotias kanadalainen on pelannut amerikkalaisen jalkapallon Kanada-versiota 16 vuoden ajan.

Sähkötekniikkaa McGill yliopistossa opiskellut pelinrakentaja osallistui CFL:n Eastern Regional testitapahtumaan,  combineen kaudella 2022, mutta ei erinomaisista tuloksistaan huolimatta saanut kutsua Toronton ratkaiseviin testeihin, joissa muuten suomalaiset Roosters-kasvatit Viljo Lempinen ja Karri Pajarinen pääsivät esittelemään taitojaan viime keväänä.  

Sinodinosin combine-tulokset 2022

Sinodinosin combine-tulokset olivat parhaat, mitä kanadalainen pelinrakentaja on 2000-luvulla testeissä esittänyt. Miehen itsensä kannalta on harmillista, että joukkueiden avauskokoonpanoon mahtuvat kanadalaiset pelirakentajat ovat harvinaisia CFL:ssä eikä 2022 kiinnostusta mieheen löytynyt riittävästi. Pystyyn nousseesta ammattilaispolusta huolimatta CFL:n combine-raportissa Sinodinosia kehutaan näin:

-Hän on poikkeuksellinen urheilija, jonka voisi pukea peliin laitahyökkääjänä, mutta hän voi toimia joukkueen kolmantena pelinrakentajana hätätilanteiden varalla.  

Lähde:  Roosters, CFL

Kuva: McGill Athletics