Roosters runkosarjan päätökseen Urjanssonin johdolla

Vaahteraliigan päätöskierroksen perjantaipelissä Väinölänniemellä vastakkain Steelers ja Roosters. Roostersilla mahdollisuus nousta runkosarjan kakkoseksi voitolla Kuopiossa. Helsinkiläiset lähtevät peliin kakkospelinrakentaja Ambro Urjanssonin komennossa.

Vaahteraliigan päätöskierroksen kaikki pelit ovat sarjataulukon kannalta merkityksellisiä. Playoff-joukkueet on tiedetty jo hetken, mutta sijojen 2-4 kohtalo ratkeaa vasta päätöspelissä Porvoossa.  Mahdollista on, että keskuskentällä heitetään lauantain Butchers-Crocodiles-pelin päätyttyä kolikkoa.

Roosters julkaisi ratkaisupelin alla alustavan rosterin, joka on yllätyksiä täynnä. Tukku avainpelaajia on ilmoitettu poissaolijoiksi mukaan lukien yhdysvaltalainen pelinrakentaja Bryce Stancombe, joka johtaa Vaahteraliigan pelinrakentajien TD-pörssiä.  Poissaolijoiden listalta löytyvät myös Aymeric Nicaultin ja Nolan Bernatin nimet. Joukkueen kolmas jenkkivahvistus Emory Polley on merkitty otteluun epävarmojen listalle.  Avaavan pelinrakentajan paikalla pelaa Ambro Urjansson, joka on saanut joukkueen aiemmissa otteluissa peliaikaa, mutta rajallisesti QB:n roolissa.

Avainpelaajien poissaolot tärkeästä pelistä johtuvat Roosters-valmennuksen mukaan loukkaantumisista. Ajankohta loukkaantumissumalle on kiusallinen, koska pahimmillaan se johtaa helsinkiläisille uuteen perjantaireissuun Vänärille viikon kuluttua.

Panoksena puhdas runkosarja

Steelersin vakaana suunnitelmana on ollut pelata kauden neljä viimeistä peliä kotonaan.   Yksi peleistä hoidettiin viikko sitten ja perjantaina häämöttää tuon tavoitteen puoliväli. Steelers on jo varmistanut välieräpelin kotiedun, joten neljän kotipelin putken voi katkaista ainoastaan tappio välierässä 2.9.  Tämän perjantain pelillä ei ole mitään vaikutusta Steelersin sarjasijoitukseen, mutta pelin mentaalimerkitys on suuri.  Kuopiolaisilla on mahdollisuus voittaa ensimmäistä kertaa Vaahteraliigan runkosarja puhtaalla pelillä 12-0.

Perjantai-illan kotipeliin Steelers lähtee vahvalla rosterilla. Toisin kuin vastustajallaan, kauden huipentuman lähestyessä sairastupa alkaa tyhjenemään ja ennakkoon julkaistun kokonpanon mukaan mm. Ville Lindsten palaa kentällä runkosarjapäätökseen. Joukkue haluaa varmasti palkita kotiyleisönsä voitolla, mutta mikäli peli ratkeaa hyvissä ajoin ennen päätösvihellystä, on turha odottaa, että katsojille tai tulevien vastustajien scouteille tarjoillaan mitään tavanomaisesta poikkeavaa katsottavaa.

Näillä pääset vauhtiin:

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat