Roosters palaa pitkältä tauoltaan kentälle

Helsinki Roosters kohtaa torstaina Velodromilla kovassa vireessä olevan Porvoon Butchersin. Kun Butchers on pelannut kahden viimeisen viikon aikana pelinsä sarjan kärkijoukkueita vastaan, on Roosters saanut parannella kolhujaan lähes kolmen viikon ajan.

Helsinki Roosters on ollut edellisen kerran tosi toimissa 26.5. jolloin joukkue otti suurinumeroisen voiton paikallisvastustajastaan Wolverinesista. Wasa Royalsin kenttäongelmien takia kukonpoikien bye-viikko venynyt odotettua pidemmäksi ja joukkue odottaa paluuta kentälle malttamattomasti.

Porvoon Butchers aiheutti kauden ensimmäisen sensaation voittamalla hallitsevan mestarijoukkue Kuopio Steelersin viime lauantaina Porvoon Keskuskentällä. Itseluottamustaan kilometrin verran kasvattaneet porvoolaiset saapuvat Velodromille hyvässä vireessä ja kaksi pistettä vastustajaansa edellä sarjataulukossa.

Roosters on tuskaillut alkukauden peleissään loukkaantumisten ja epävireisen import-kaksikkonsa kanssa.  Viimeisessä pelissään Wolverinesia vastaan kuvioita saatiin kohdalleen ja joukkueen kanadalaiskaksikon suoritukset nousivat suuria odotuksia vastaavalle tasolle. Laitahyökkääjä Pearce Dumay löysi itseluottamuksen keskushyökkääjänä ja ylsi esitystensä ansiosta ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi. Torstain pelissä Dumay on kirjattu laitahyökkääjän paikalle joukkueen kotkalaiskaksikon Ville Hämäläisen ja Yusufa Lehtisen paranneltua kolhunsa.   Roostersin nuoret tykit, Lassi Pajarinen ja Henri Kaasinen ovat edelleen pois kokoonpanosta.

Puolustuksessa Malek Jaradat palaa kentälle ja hyvät näytöt puolustuspelistään antanut Joni Kotro on avauskokoonpanossa puolustuksen endinä. Takakentällä kokeneet Akseli Olin, Tuukka Hämäläinen Aku Kattainen saavat rinnalleen nuoren Eino Marnon. Nelikon missiona on tukahduttaa Butchersin huikeiden laiturien onnistumiset.

Roosters vei molemmat kauden 2022 tiukat kohtaamiset lukemin 35-21 ja 41-34. (Kuva: Jari Turunen)

Jatkuuko Butchersin yllätykset?

Butchers pelasi komean pelin lauantaina kukistamalla pakettinsa täydellisesti kadottaneen Kuopio Steelersin komeasti lukemin 24-6. Erityisesti Mikko Seppänen oli pelissä liekeissä. Hyvässä flow-tilassa Steelers-pelin onnistumisia halutaan kuljettaa myös Velodromille ja tauon aikana pelituntumasta irtautunut Roosters voi hyvinkin olla yllätettävissä. Parista pelistä huilanneet keskushyökkääjän Michael Fiskari ja Micky Kyei on ilmoitettu  mukaan pelaavaan kokoonpanoon, mutta ainakaan alkuviikosta julkaistussa listoissa miehiä ei ole kirjattu aloittavien pelaajien listalle.

Torstain pelissä erityisesti Butchersin puolustuksen takakenttä laitetaan uuteen testiin. Parhaalla jaardikeskiarvolla pelannut Roosters-pelinrakentaja Dimitrios Sinodinos on pysäytettävä, mikäli porvoolaiset haluavat jatkaa yllätystensä sarjaa.  Joukkueen tuore yhdysvaltalaistukimies Aaron Bryant antoi myrskyvaroituksen Steelers-pelissä. Kolme pelinrakentajasäkitystä oli hieno sisääntulo Vaahteraliigaan. Torstaina on mielenkiintoista seurata jatkuuko Bryantin tilastotehtailu myös Velodromilla.

Roosters sijoitettiin kauden alla vaahteraliigavalmentajien veikkauksissa liigan suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Kun matkaa juhannukseen on vain yhden sarjakierroksen verran, ovat helsinkiläiset saaneet pistetililleen vasta yhden voiton. Torstaina kurssin on käännyttävä, mikäli joukkue haluaa taistella tosissaan playoff-pelien kotiedusta ja jopa paikasta niihin.

Vaahteraliigan kuudennen pelikierroksen avausottelu Roosters – Butchers pelataan torstaina 15.6. Helsingin Velodromilla klo 18:30 alkaen.

Näillä pääset tunnelmaan