Roosters kohtaa voittamattoman Royalsin

Perjantai-illan vaahteraliigakamppailussa kohtaavat kovavireiset Roosters ja Royals.  Molemmat joukkueista ovat yllättäneet Vaahteraliigaa seuraavat otteillaan. Royals voitoillaan ja Roosters hitaalla alullaan sarjassa.

Helsinki Roosters aloitti kautensa kahdella tappiolla. Erityisesti kauden avausottelu Velodromilla vaati kovan hinnan useamman avainpelaajan loukkaannuttua pelissä. Hyökkäyksen loukkaantuneet kärkipelaajat, Karri Pajarinen ja Johannes Jauhiainen parantelevat edelleen kolhujaan, mutta Royalsia vastaan kotijoukkue pääsee marssittamaan kentälle tuoreita tähtipelaajia.

Perjantaina vaahteraliigakautensa kotipelissään avaava Kimi Linnainmaa on ehtinyt kirjaamaan nimensä suomalaiseen jenkkifutishistoriaan kansakuntamme ensimmäisenä CFL-ammattilaisena.  Kimi on harjoitellut Roostersin miehistössä läpi kesän ja odotellut tuskaisen pitkäksi venynyttä päätöstä ammattilaiskauden kohtalosta Kanadassa. Nyt kun päätökset Kanadassa on tehty, on Linnainmaan fokus 100% Suomessa ja Vaahteraliigassa. Ammattipelaajan mukaantulo pelaavaan rosteriin nostaa Roostersin laitahyökkääjien pelotetta melkoisesti.

Toinen perjantaina debytoiva Roosters-pelaaja on keskushyökkääjä Michael Gentili. Italialais-Amerikkalainen Gentili tuo Roostersin juoksuhyökkäykseen kaivattu nopeutta ja kokemusta. Kahden kovatasoisen vahvistuksen samanaikaisen saapuminen joukkueeseen tekee vastustajan puolustuksen pelisuunnitelman tekemisestä haasteellisen.

Okko Outinen palaa pelaavaan kokoonpanoon työkomennukseltaan ja vahvistaa Roostersin puolustuksen fronttia entisestään.  Kotijoukkueen perjantai-illan avainkysymys onkin, pysäytetäänkö vaasalaisten kanuunankuularalli aloituslinjan tasolle Velodromilla.

Roosters taistelee edelleen playoff-pelien kotiedusta. Saavuttaakseen paremmat asemat pudotuspeleihin, on joukkueen pakko voittaa perjantaina.

Royals taistelee kapealla rosterilla

Royals on varmistanut jo paikkansa pudotuspeleihin, mutta taistelee perjantaina kotiedusta ja samalla kolmannesta pelistä Kaarlen kentälle. Tiiviillä miehistöllä pelaava joukkue esittelee päivästä toiseen kentällä tasapainosta hyökkäyspeliä. Liigan vaarallisimmaksi pelaajaksi nimetty laitahyökkääjä Alpha Jalloh on jo ehtinyt ratkaisemaan ja katkaisemaan otteluita ja on varmasti tuplattu mies kentällä myös perjantaina. Illan himmetessä näemme, onnistuuko nuori pelinrakentaja Brandon Gwinner ruokkimaan palloja ruotsalaislaituri Nicholas Petersonille Jallohin kantaessa varjoja selässään.

Royalsin juoksu-uhasta ovat toistaiseksi vastanneen pelinrakentaja Gwinner sekä Tom Suoste. Gwinner on tehnyt juoksuillaan kolmessa aiemmassa pelissä peräti 7 touchdownia.  Ottelussa juoksupeleissä seuraamisen arvoisia ovat myös oppipoika ja kisällipari linjassa. Olaus Alinen ja Seppo Evwaraye ovat tehneet vakuuttavaa työtä pelipaikoillaan.

Vaasalaisten päävalmentaja John Booker on kirjannut aiemmin tukimiehenä pelanneen yhdysvaltalaisen Zachary Blairin puolustuksen linjan uloimmaksi pelaajaksi.  Roosters-pelinrakentaja Miro Kadmiryllä tulee kiire heitoilleen, mikäli Blair onnistuu irrottautumaan Roostersin hyökkäyslinjan blokeista. Paljon vartijoina ovat takamiehet Rufail Khalifa sekä Jani Mannerbacka joiden tehtävänä on varjostaa Roostersin nimekkäitä laitureita.

Ottelu Käpylän Velodromilla alkaa poikkeuksellisesti jo 17.30.  Vanhan olympiapyhätön valaistus ei ole parhaimmillaan illan pimetessä. Suora lähetys Ruutu+ kanavalla alkaa 17.00.

Osta liput ennakkoon: lippu.fi