Roosters kohtaa torstaina Butchersin

Helsinki Roosters ja Porvoon Butchers taistelevat torstaina Velodromilla elintärkeistä liigapisteistä. Molempia joukkueita rasittaa useampien pelaajien U19-maajoukkuekomennus.

Vaahteraliigassa pelit jatkuvat samanaikaisesti, kun suomalaisnuoret pelaavat EM-kisoissaan Italiassa. Suomen U19-maajoukkueen mukana on runsaasti Roosters ja Butchersin pelaajia, joista suurin osa on saanut vastuuta seurajoukkueensa vaahteraliigamiehistössä.

Erityisen rajusti maajoukkuekomennukset iskevät Roostersin rosteriin. Käytännössä kaikki joukkueen kolme aiemmin liigapeleissä aloittanutta keskushyökkääjää ovat torstaina poissa kokoonpanosta. Aatu Mikkonen loukkaantui Roostersin Crusaders-pelissä ja Lassi Pajarinen sekä Henri Kaasinen tahkoavat jaardeja Bolognassa. Kokoonpanossa RB:n paikalle on nostettu joukkueen ykköslaituri Aymeric Nicault sekä backupiksi Tomi Söderholm.  Heittopeleissä pelinrakentaja Bryce Stancomben suosikkikoppaajaksi on noussut Johannes Jauhiainen, joka kävi sunnuntaina pelaamassa palkintokaappiinsa lippupallon SM-kullan FlagLions joukkueessa.

Puolustuksessa Niko Kuikka oli juuri kuntoutunut takaisin kentälle, kun mies matkusti maajoukkueen valmennustehtävien takia Italiaan. Malek Jaradat palaa puolustuksessa avauskokoonpanoon ja pääsee yhdessä August Walhsteinin, Christer Bergin ja Camille Gruellin kanssa testaamaan Butchersin uuden keskushyökkääjän tasoa.

Kaikkiaan helsinkiläisjoukkue on lähettänyt 14 pelaajaa maajoukkuematkalle ja Butchers-pelin poissaolijoiden listalla on muut poissaolijat mukaan laskettuna yhteensä 17 nimeä. Päävalmentaja  Juha Hakalan torstainen palapeli ei tule olemaan niitä helpoimmin koottavia.

Aymeric Nicault on torstain peliin kirjattu Roostersin avaavaksi keskushyökkäjäksi

Pelaako tuore keskushyökkääjä?

Porvoon Butchers on saanut keskikesän remonttinsa toistaiseksi maaliin ja lähtee peliin todennäköisesti kolmen yhdysvaltalaispelaajan vahvistamana. Tuore keskushyökkääjä Seth Rowland on merkattu kokoonpanoon epävarmojen listalle, mutta pelaa varmasti, jos mies on saatu maahan, kunnossa ja paperit ojennuksessa pelipäivänä. Rowland on torstain X-factor, joka saattaa ohjata pelin suutaan uudella tavalla aiempiin Butchers-peleihin verrattuna.

Butchersin EM-matkaajia ovat laitahyökkääjä Lukas Eerola, sekä ECG:stä farmisopimuksella tasaisesti peliaikaa Butchersissa saaneet Daniel Rubinstein ja Alexander Huhtaniemi.  Nuoren Eerolan maajoukkuekomennus tarjoaa kuusinkertaiselle Ari Tuuli-Trophyn voittaja Mikko Seppäselle mahdollisuuden nousta Butchersin etenijätilaston kärkipaikalle. Eerola johtaa Seppästä viiden pelin jälkeen tilastossa 348-328. Mainittakoon tässä yhteydessä, että kisaa parhaan suomalaisetenijän tittelistä johtaa tässä vaiheessa kautta hieman yllättäen sarjajumbo Kotka Eaglesin Sampo Viinamäki 423 jaardillaan (all purpose yards 2022).

Torstain ottelulla on suuri merkitys Vaahteraliigan asetelmiin. Kauden alkupuoliskolla Roosters ja Butchers ovat ryhmittyneet taistelemaan samasta neljännen playoff-joukkueen paikasta. Paljon on vielä pelejä pelaamatta eivätkä kaikki joukkueet ole vielä kohdanneet toisiaan edes kertaalleen. Jonkinlainen hegemoniapeli torstaina joka tapauksessa nähdään vaajaamiehityksistä huolimatta.

Vaahteraliigan 8. viikon kamppailu Helsinki Roosters – Porvoon Butchers pelataan Käpylän Velodromilla torstaina klo 18.30 alkaen.

Kuva: Jari Turunen

Näillä pääset vauhtiin